MENY

Laos & Thailand – LIGHT

Upplev den natursköna norra delen av Laos och Thailand. Laos är ett av Asiens riktiga smultronställen, fortfarande oupptäckt för många. Resan börjar i Luang Prabang där vi får se vackra vattenfall, magnifika tempel och fransk kolonial arkitektur. Vi gör en två dagars båtfärd längs en av världens största floder, Mekong. Vi fortsätter till norra Thailand där vi utgår från den historiska staden Chiang Mai, här lagar vi Thaimat och gör en vandring i den vackra naturen. Vi avslutar resan med lata stranddagar på ön Koh Samet.

16 DAGAR   •   LUANG PRABANG – CHIANG RAI – CHIANG MAI – KOH SAMET

Höjdpunkter

 • Världsarvsstaden Luang Prabang
 • Båtfärd längs Mekong
 • Möten med minoritetsfolk
 • Vandring i vacker natur
 • Öliv på Koh Samet

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 1 nov 2019
Hemkomst 16 nov 2019
Laos & Thailand - LIGHT Finnair från STO/CPH/GOT
Fler än 5 platser kvar
28 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 LUANG PRABANG

Vi landar i Luang Prabang i norra Laos och välkomnas av vår engelsktalande guide. Laos är nog ett av Asiens charmigaste länder. Här har utvecklingen inte gått lika fort fram som i grannländerna men med dess vackra natur och vänliga människor är det bara en tidsfråga innan fler upptäcker landet. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning och vila. Luang Prabang var en gång kunglig huvudstad och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Atmosfären här är mycket härlig och husen har en unik mix av traditionell laotisk och fransk kolonialarkitektur. Här finns många mysiga caféer, bagerier och restauranger utmed Mekongflodens strand. På kvällen äter vi en gemensam middag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

I dag promenerar vi runt i staden och ser bland annat det tidigare kungliga palatset, numera Nationalmuseet. Vi ser även stadens vackraste tempel, Wat Xieng Thong med dess tak svepandes mot marken. Vi fortsätter till en av stadens marknader, där man kan stödja lokalbefolkningen genom att köpa lokalt hantverk. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Vi inleder dagen men en utflykt till de vackra vattenfallen vid Khouang Sy, som ligger inbäddade i den tropiska naturen. Den som vill kan bada i de turkosa, terrassliknande fallen.
Vi gör också ett besök på en lokal byskola där vi får lära oss mer om Laos skolsystem. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar att du går upp tidigt, när staden väcks till liv av trummorna som inleder munkarnas morgonrunda. Då får du se när folket skänker dem ris, en minnesvärd upplevelse. Koppla sedan av i hotellets pool eller bara strosa runt i staden och anamma den avslappnade stämningen.

DAG 6 PAKBENG

I dag checkar vi ut och kommer att påbörja båtfärden längs Mekong, världens tionde längsta flod och livsnerven för drygt 50 miljoner människor. Vi åker uppströms mot slutmålet Houei Say. Då båtarna inte kör på natten kommer vi att övernatta på vägen. Under båtfärden äter vi lunch och gör sedan strandhugg hos minoritetsfolken i byarna längsmed floden. Vi ser fiskebyar och Pak Ou-grottorna, med flera hundra buddhastatyer. På kvällen kommer vi fram till Pakbeng och vår lodge. Lunch och middag ingår.

DAG 7 CHIANG RAI

Vi fortsätter vår båtfärd längs Mekongfloden. Vi ser mycket vacker, grönskande och orörd natur passera förbi. En och en annan vattenbuffel och badande barn skymtas troligtvis vid en strandkant. Vi ankommer till Houei Say och åker buss till Vänskapsbron vid gränsen mellan Laos och Thailand. Efter att ha passerat gränskontrollen åker vi vidare till Chiang Rai i Thailand för middag och övernattning. Lunch och middag ingår.

DAG 8 CHIANG MAI

Efter frukost tar vi en tur till Gyllene triangeln, gränsen mellan Thailand, Laos och Burma. Gyllene triangeln är ett av världens största område för odling av opium och vi besöker därför Opiummuseet. Vi fortsätter mot Chiang Mai och på vägen besöker vi det berömda templet Wat Rong Khun också känt som det vita templet. Vi anländer till norra Thailands största stad, Chiang Mai, och besöker två byar där man tillverkar lokalt hantverk som till exempel färgglada pappersparaplyer. Vi checkar in på vårt hotell och resten av eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

I dag har vi en programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Besök gärna någon av stadens marknader, som den populära nattmarknaden eller något av de många berömda templen.

TILLVAL förmiddag. I dag får vi lära oss att laga läcker thaimat tillsammans med en kock. Efter att vi har avnjutit vår egenlagade lunch är resten av dagen programfri.

DAG 10

I dag gör vi en heldagsvandring i vacker natur, väst om Chiang Mai. Vi inleder med att besöka en marknad där vi handlar mat och dryck som behövs under dagen. Vandringen inleds vid gränsen till nationalparken Inthanon och går genom grönskande djungel och risfält. Vi äter en picknicklunch innan vi vandrar vidare till en minoritetsby där vi får lära oss mer om deras seder och kultur. Efter en aktiv dag är det dags att bege oss tillbaka till Chiang Mai. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 11

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Strosa omkring i staden, slappa i poolen eller varför inte göra en forsränningstur.

DAG 12 KOH SAMET

Innan vi lämnar Chiang Mai ska vi besöka heliga templet Wat Phrathat Doi Suthep. Templet byggdes år 1383 och nås via 306 trappsteg, eller linbana för den som är trött i benen.  Från toppen belönas vi med en panoramautsikt över Chiang Mai.  Ett flyg tar oss till Bangkok där vi direkt åker vidare till hamnen i Ban Phe. Härifrån tar vi en färja över till den charmiga lilla ön Koh Samet för lata och härliga dagar på stranden. Lunch och middag ingår.

DAG 13

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Koh Samet är en perfekt liten ö för sol, bad och slappa dagar på stranden. Här finns många vackra stränder att utforska. Atmosfären är lugn och avslappnad och då ön tillhör en nationalpark är det ganska lite trafik. Vill du aktivera dig kan du snorkla, paddla kajak eller ta en båttur till någon av de närliggande öarna.

DAG 14

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 15

Nu är det dags att ta flyget tillbaka till kalla Sverige. Vi tar färjan över till Ban Phe där en buss väntar på oss för transport till Bangkoks flygplats.

DAG 16

Ankomst Sverige.

Hotell

CHIANG MAI / Chiang Mai Gate HotelCHIANG MAI / Chiang Mai Gate Hotel
CHIANG MAI / Chiang Mai Gate HotelCHIANG MAI / Chiang Mai Gate Hotel

CHIANG MAI / Chiang Mai Gate Hotel

Chiang Mai Gate hotel ligger i ett lugnt område, rummen har luftkonditionering och är inredda i traditionell Thai stil. Hotellet har ett trevligt poolområde och det finns en bar och restaurang på hotellet.

Hotellets hemsida

CHIANG RAI / Wiang Inn HotelCHIANG RAI / Wiang Inn Hotel
CHIANG RAI / Wiang Inn HotelCHIANG RAI / Wiang Inn Hotel

CHIANG RAI / Wiang Inn Hotel

4-stjärniga Wiang Inn är centralt beläget i Chiang Rai, med kort promenadavstånd till nattmarknaden och med närhet till flera av stadens sevärdheter. Hotellet har ett flertal restauranger, utomhuspool, lounge och erbjuder massage och karaoke.

Hotellets hemsida

KOH SAMET / Vongdeuan ResortKOH SAMET / Vongdeuan Resort
KOH SAMET / Vongdeuan ResortKOH SAMET / Vongdeuan Resort

KOH SAMET / Vongdeuan Resort

Bra mellanklasshotell vid den vita sandstranden. Standardrummen har luftkonditionering och modern inredning. Hotellet har restaurang, pool och gratis wi-fi.

Hotellets hemsida.

LUANG PRABANG / Muang Thong HotelLUANG PRABANG / Muang Thong Hotel
LUANG PRABANG / Muang Thong HotelLUANG PRABANG / Muang Thong Hotel

LUANG PRABANG / Muang Thong Hotel

4-stjärniga Muang Thong Hotel ligger i utkanten av Luang Prabang och ger en boutiquekänsla, byggt kring hotellets utomhuspool. Rummen är inredda med traditionella möbler i mörka träslag. Hotellet har cykeluthyrning och restaurangen serverar bland annat färska fisk- och skaldjursrätter.

Hotellets hemsida

PAK BENG / Sanctuary Pak Beng LodgePAK BENG / Sanctuary Pak Beng Lodge
PAK BENG / Sanctuary Pak Beng LodgePAK BENG / Sanctuary Pak Beng Lodge

PAK BENG / Sanctuary Pak Beng Lodge

Denna 3-stjärniga lodge ligger i grönskande omgivningar precis vid Mekongfloden. På lodgen finns restaurang, en trevlig trädgård och en terrass med utsikt mot floden samt en bar. De rymliga rummen inredda i traditionell stil har en liten balkong med utsikt över floden.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Luang Prabang och hem från Bangkok.
 • 13 nätter med del i dubbelrum. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande guide (en i Laos och två i Thailand).
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 11 måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter i programmet.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Observera att det är visumkrav till Laos för svenska medborgare. Visum ordnas och betalas vid ankomst, ta med ett passfoto i färg per person på resan.
I Thailand får man stanna visumfritt i 30 dagar.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Dricks till chaufförer och guider.
Visum till Laos.

Tillvalspaket

DAG 9. Maglagningskurs, förmiddag
I dag får vi lära oss att laga läcker thaimat tillsammans med en kock. Efter vi har avnjutit vår egenlagade lunch har vi resten av dagen programfri. Priset baseras på minst fyra deltagare och måste bokas innan avresa.

Pris per person: ca 395 SEK

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA