MENY

Borneo & Singapore med SPF

Har du drömt om att få uppleva riktig djungel sprängfylld med exotiska djur, ljud och dofter? Känner du dig inte säker på att du klarar av de strapatser en resa i djungeln innebär? Då är detta en perfekt resa för just dig! SPF har i samarbete med Lotus Travel tagit fram en specialresa till Borneos mytomspunna djungel. Tillgänglighet, trygghet, lagom tempo och oförglömliga upplevelser har varit våra ledord.

På Borneo gör vi våra exkursioner med båt på Kinabatanganfloden. Från floden stör man djuren mindre, och kommer mycket närmare än om man rör sig på land. Dessutom kan alla följa med. I bekväma båtar med flytväst tar vi oss fram genom djungeln och om lyckan står oss bi får vi se vilda orangutanger, näsapor, elefanter och näshornsfåglar. Vi bor på fina Abai Lodge alldeles vid floden. Svensktalande guide medföljer under hela resan. Under resan besöker vi även Singapore – världens kanske renaste och tryggaste stad. Vi får vi inblick i spännande kolonialhistoria med välbevarade byggnader, som ligger vägg i vägg med hypermodern storstad.

12 DAGAR   •   SINGAPORE – KOTA KINABALU – SEPILOK – ABAI (KINABATANGANFLODEN)

Höjdpunkter

 • Den spännande staden Singapore
 • Sepiloks orangutangreservat där vi får se orangutanger på riktigt nära håll
 • Safarier med båt på Kinabatanganfloden
 • Sol, bad och avkoppling på en resort utanför Kota Kinabalu

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 31 okt 2019
Hemkomst 11 nov 2019
SPF Stockholmsdistrikt till Borneo
Fullbokat. Kontakta oss.
29 950 SEK
Avresa 15 nov 2019
Hemkomst 26 nov 2019
SPF Stockholmsdistrikt till Borneo
Endast 2 platser kvar
29 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1  

Avresa från Sverige på kvällen. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 SINGAPORE

Vi landar på flygplatsen i Singapore på sena eftermiddagen och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Vi beger oss direkt till vårt centralt belägna hotell för incheckning. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Vi beger oss ut på en stadsrundtur i spännande Singapore, som är Sydostasiens minsta land. Vi beger oss till det koloniala hjärtat av Singapore och ser den kända Merlionparken och Esplanade Theatres. Därefter besöker vi det äldsta hinduiska templet i Singapore, det magnifika Sri Mariamman-templet. Vi återvänder till hotellet för lite vila innan vi på kvällen tar oss till en restaurang för att avnjuta en härlig skaldjursmiddag. Efter middagen besöker vi unika Gardens by the Bay som är som allra vackrast kvällstid då hela trädgården är upplyst. Var beredd på en väldigt annorlunda trädgårdsupplevelse! Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 4 KOTA KINABALU (BORNEO)

I dag börjar det verkliga äventyret då vi flyger till Kota Kinabalu i provinsen Sabah på Borneo, världens tredje största ö. Borneo ligger i Sydkinesiska havet och är till stor del täckt av tropisk regnskog med en oerhört rik flora och fauna. Kota Kinabalu är en relativt nybyggd stad med djungelklädda berg i bakgrunden. Vi checkar in på vårt hotell och får lite tid att vila eller ta ett dopp i poolen innan vår middag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5 SEPILOK

Efter en lugn morgon checkar vi ut från vårt hotell och flyger till Sandakan på nordvästkusten. Vi checkar in på en resort mitt i djungeln där vi kan se bl. a. flygekorrar och näshornsfåglar. De som vill kan ta en enklare promenad i djungeln på resortens boardwalk. Här går man på en brygga med staket på sidorna ca en halvmeter över backen. Lunch på egen hand, gemensam middag på kvällen.

DAG 6 ABAI LODGE, KINABATANGFLODEN

Vi checkar ut från vårt hotell och tar oss med cirka en halvtimmes bussfärd till Sepiloks orangutangreservat. Här har man sedan 1964 försökt återanpassa orangutanger som varit i fångenskap tillbaka till djungellivet. Här får se orangutanger på nära håll, både ungar och vuxna, en oförglömlig upplevelse!

Efter lunch går vi ombord på en båt som för oss in i mangroveskog och djungel genom Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Så småningom kommer vi till Abai Lodge, som inriktat sig på ekoturism. Här ska vi bo i två nätter och efter incheckning får vi tid för avkoppling i de fridfulla omgivningarna. Att sitta på sofforna nere vid floden med lite snacks och lyssna på djungelns symfoniorkester är en upplevelse man sent ska glömma! På kvällen åker vi ut på vår första spännande safari på floden. När det blivit mörkt får vi, om vädret tillåter, se träd upplysta av eldflugor. Efter middagen kan de som vill gå en nattvandring med guide på resortens boardwalk. Lunch och middag ingår.

DAG 7

Vi vaknar upp till naturens egen orkester och tar en tidig båttur ut på sjön Pitas för att uppleva mer av Borneos storslagna natur och djurliv. Här har många naturfilmer spelats in och spänningen ligger på topp. Sen finns det tid att vila och njuta av den fina lodgen, innan vi på eftermiddagen ger oss ut på ytterligare båttur. Med stor sannolikhet ser vi flera sorters ödlor, fåglar och apor, som näsaporna med sina gigantiska näsor. Vi återvänder till lodgen och avnjuter vår middag. Lunch och middag ingår.

DAG 8 KOTA KINABALU

På morgonen får vi åter igen möjlighet att insupa den härliga atmosfären och njuta av lugnet som infinner sig mitt i naturen. Vi checkar ut från vårt hotell och åker båt tillbaka till Sandakan. Lunch vid ankomsten till marinan och vidare till flygplatsen för inrikesflyg tillbaka till Kota Kinabalu. Vi anländer där på eftermiddagen och checkar in på vår resort. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Ledig dag på resorten med sol, bad och vila. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Ledig dag på resorten med sol, bad och vila. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11 SINGAPORE

Efter tio dagar fulla med upplevelser i trevligt sällskap påbörjar vi i dag vår hemresa till Sverige. När vi ätit frukost checkar vi ut från hotellet och åker till Kota Kinabalus flygplats för inrikesflyg till Singapore. Vid ankomst till Singapore möts vi av en buss som tar oss in till centrum för en gemensam avskedsmiddag. Mätta och glada återvänder vi framåt kvällen till flygplatsen, där vi checkar in på Finnairs flyg som tar oss hem, via Helsingfors.

DAG 12

Ankomst till Arlanda och Sverige på morgonen.

Hotell

ABAI / Abai Jungle LodgeABAI / Abai Jungle Lodge
ABAI / Abai Jungle LodgeABAI / Abai Jungle Lodge

ABAI / Abai Jungle Lodge

Ekovänliga Abai Jungle Lodge ligger cirka fyra mil från närmsta samhälle, Sandakan, mitt i Borneos djungel med närhet till växt- och djurlivet. Hotellet har 18 enkelt inredda rum, utrustade med bland annat eget badrum och takfläkt. Alldeles vid floden finns hotellets restaurang som serverar lokala färska råvaror.

Hotellets hemsida

KOTA KINABALU / Beringgis Beach ResortKOTA KINABALU / Beringgis Beach Resort
KOTA KINABALU / Beringgis Beach ResortKOTA KINABALU / Beringgis Beach Resort

KOTA KINABALU / Beringgis Beach Resort

Beringgis Beach Resort är belägen vid en härlig sandstrand, på området finns även utomhuspool. De luftkonditionerade rummen är utrustade med bland annat TV, wifi och minibar. Hotellet erbjuder faciliteter så som SPA, café, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

KOTA KINABALU / Grand Borneo HotelKOTA KINABALU / Grand Borneo Hotel
KOTA KINABALU / Grand Borneo HotelKOTA KINABALU / Grand Borneo Hotel

KOTA KINABALU / Grand Borneo Hotel

Grand Borneo Hotel ligger i Sabahs största shoppinggalleria 1Borneo Hypermall. De modernt inredda rummen är utrustade med bland annat luftkonditionering, TV, wifi och värdeförvaringsskåp. På hotellet finns inomhuspool, restaurang och café.

Hotellets hemsida

SEPILOK / MY Nature ResortSEPILOK / MY Nature Resort
SEPILOK / MY Nature ResortSEPILOK / MY Nature Resort

SEPILOK / MY Nature Resort

Ekovänliga My Nature Resort öppnades i juli 2015 och är vackert belägen omgiven av regnskog i närheten av Rainforest Discovery Center. Boendet består av 12 stycken parhus med totalt 24 rymliga rum med utsikt över den tropiska regnskogen. Hotellet har en restaurang och en swimmingpool.

Hotellets hemsida

SINGAPORE / Grand Copthorne WaterfrontSINGAPORE / Grand Copthorne Waterfront
SINGAPORE / Grand Copthorne WaterfrontSINGAPORE / Grand Copthorne Waterfront

SINGAPORE / Grand Copthorne Waterfront

Grand Copthorne Waterfront är ett elegant hotell beläget precis vid Singaporefloden. Rummen är modernt inredda och har alla bekvämligheter. På hotellet finns bl.a. en utomhuspool, gym och ett flertal restauranger.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass från Stockholm till Singapore tur & retur.
 • Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide under hela vistelsen.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt tre luncher och sju middagar exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering på resmålet.
 • Dricks till chaufförer och guider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket

Övrig information

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 4350 kr per person
Avbeställningsskydd: 6 % av resans pris

Tillkommer
• Turistskatt Malaysia, c:a 20 kr per person och natt, betalas direkt till hotellet

BOKA RESA