MENY

Specialresa med Magnus Carlsson till Borneo

Följ med vår populära guide Magnus Carlsson på denna specialresa till Borneo! Du får uppleva pulserande storstadsliv i Singapore, vandringar i exotisk regnskog bland vattenfall och höga berg och möten med orangutanger på Borneo. En av höjdpunkterna är de olika båtresorna på Kinabatanganfloden kantad av mangroveskog, spännande djurliv och djungel. Resan avslutas med sol och bad på en resort precis vid stranden. Här kan du själv välja om vill förlänga resan och stanna ett par dagar längre.

13 DAGAR   •   SINGAPORE – KOTA KINABALU – SEPILOK – ABAI

Höjdpunkter

 • Kinabalu nationalpark
 • Sepilok orangutangreservat
 • Båtturer, djungelvandringar och rikt djurliv i Abai
 • Sol och bad i Kota Kinabalu

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 21 mars 2019
Hemkomst 2 apr 2019
Specialresa med Magnus till Borneo
Fullbokat. Kontakta oss.
26 950 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa med Finnair från Stockholm via Helsingfors. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 SINGAPORE

Vi landar på flygplatsen i Singapore där vi välkomnas av vår guide Magnus Carlsson. Vi åker direkt till vårt mycket fina hotell för incheckning innan vi ger oss ut på stan för en gemensam välkomstmiddag. Lunch ombord på flyget, middag ingår.

DAG 3

Efter frukost utforskar vi Singapore som är Sydostasiens minsta land. Vi beger oss till det koloniala hjärtat av Singapore, där vi tar en promenad och ser den kända Merlionparken och Esplanade Theatres. Sedan besöker vi det äldsta hinduiska templet i Singapore, det magnifika Sri Mariammantemplet. Dagens sista stopp görs vid Singapores botaniska trädgårdar. Här upplever vi lugnet och friden i denna 52 hektar stora trädgård. Här finner vi även the National Orchid Garden, där vi får se flera tusen olika orkidéer. Vid lunchtid avslutar vi och har inget fastställt program för resten av dagen. Magnus finns naturligtvis tillgänglig även under eftermiddagen. Han rekommenderar bland annat att vi gör en ”food-walk” i Singapores kulinära kvarter, där vi med fördel kan spendera några timmar. Lunch och middag på egen hand.

DAG 4 KOTA KINABALU

Efter frukost har vi en programfri förmiddag i Singapore innan vi beger oss till flygplatsen för att fortsätta vår resa. Flyget avgår sen eftermiddag till Kota Kinabalu i provinsen Sabah på norra Borneo, världens tredje största ö. Borneo ligger i Sydkinesiska havet och är till stor del täckt av tropisk regnskog med en oerhört rik flora och fauna. Kota Kinabalu är en relativt nybyggd stad med djungelklädda berg i bakgrunden. Efter ankomst beger vi oss direkt till hotellet för incheckning. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 KINABALU NATIONALPARK

Vi lämnar Kota Kinabalu för en dagsutflykt med buss utmed bergskedjan Crocker Range. Vårt slutmål är Kinabalu nationalpark, belägen intill Mount Kinabalu, som med sina 4 101 meter över havet är Sydostasiens högsta punkt. Denna vidsträckta nationalpark finns med på Unescos världsarvslista för sin unika flora. Innan vi beger oss ut på en lättare vandring (cirka 1,5 timme) äter vi lunch på en lokal restaurang. På kvällen återvänder vi till staden och vårt hotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 SEPILOK (SANDAKAN)

Vi ger oss av mot flygplatsen tidig morgon, och får med oss en frukostbox från hotellet. Vårt flyg tar oss till Sandakan. I Borneos regnskogar lever människoapan orangutangen. Namnet betyder skogsmänniska och den är, liksom tusentals andra djur- och växtarter, beroende av regnskogen för sin överlevnad. Ingen vet hur många orangutanger som finns kvar i världen i dag, men i vilt tillstånd finns de bara på Borneo och Sumatra. Direkt efter ankomst till Sandakan beger vi oss till Sepilok där vi ska besöka orangutangreservatet.

Här har man sedan 1964 försökt återanpassa orangutanger som varit i fångenskap, tillbaka till djungellivet. Efter vårt besök tar bussen oss till vår mysiga resort mitt i den exotiska, grönskande djungeln där vi checkar in och äter middag. Om vi har tur kan vi på kvällen se flygekorrarna fara omkring bland träden som omger hotellet. Lunch och middag ingår.

DAG 7 ABAI

Efter en lugn morgon och en god frukost är det dags att resa vidare. I Sandakans hamn går vi ombord på en båt som för oss in i mangroveskog och djungel längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Så småningom kommer vi till Abai Jungle Lodge, som inriktat sig på ekoturism. Här ska vi bo i två nätter och vi installerar oss och får därefter tid för avkoppling i de fridfulla omgivningarna. När mörkret lagt sig åker vi ut på floden för att få se hur tusentals eldflugor lyser upp den nattsvarta himlen. Efter middagen beger vi oss ut på en kvällsvandring för att få fler chanser att se de vilda djuren. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Vi vaknar till ljuden från djungeln som omger oss och för den som vill är det möjligt att ta en båttur på sjön Pitas för att uppleva mer av Borneos storslagna natur och djurliv. Därefter tar vi del av Abais trädplanteringsprojekt. Efter lunch gör vi en båtresa på floden. Med stor sannolikhet ser vi flera sorters ödlor, fåglar och apor, som näsaporna, med sina gigantiska näsor. Vi återvänder till vår lodge i Abai och avnjuter vår middag. Lunch och middag ingår.

DAG 9 KOTA KINABALU

Under morgonen får vi återigen möjlighet att insupa den härliga atmosfären och njuta av lugnet som infinner sig mitt i naturen. Efter frukost tar vi båten tillbaka till Sandakans hamn för vidare resa till flygplatsen. Vi tar flyget tillbaka till Kota Kinabalu och checkar in på vår resort. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag för sol och bad. Koppla av på stranden eller vid den härliga poolen. Kanske tar du en massage eller ger dig ut på en härlig snorkeltur. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Även denna dag är programfri för sol och bad.  På kvällen samlas vi för en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 12 SINGAPORE

Efter en skön sovmorgon checkar vi ut och beger oss mot flygplatsen för att ta flyget kl. 14.45. Vi ankommer Singapore 17.10 och hinner åka in till city för ett några timmars shopping. En buss väntar på oss och tar oss till shoppingområdet Orchard. Sen kväll åker vi tillbaka till flygplatsen där flyget hem avgår strax före midnatt. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13

Ankomst Sverige.

Hotell

ABAI / Abai Jungle LodgeABAI / Abai Jungle Lodge
ABAI / Abai Jungle LodgeABAI / Abai Jungle Lodge

ABAI / Abai Jungle Lodge

Ekovänliga Abai Jungle Lodge ligger cirka fyra mil från närmsta samhälle, Sandakan, mitt i Borneos djungel med närhet till växt- och djurlivet. Hotellet har 18 enkelt inredda rum, utrustade med bland annat eget badrum och takfläkt. Alldeles vid floden finns hotellets restaurang som serverar lokala färska råvaror.

Hotellets hemsida

KOTA KINABALU / Mercure Kota Kinabalu City CentreKOTA KINABALU / Mercure Kota Kinabalu City Centre
KOTA KINABALU / Mercure Kota Kinabalu City CentreKOTA KINABALU / Mercure Kota Kinabalu City Centre

KOTA KINABALU / Mercure Kota Kinabalu City Centre

Detta nya fyrstjärniga hotell (öppndes i juni 2016) ligger i centrala Kota Kinabalu med närhet till shopping och restauranger och endast 15 minuter från flygplatsen. Hotellet erbjuder moderna rum med alla nödvändiga bekvämligheter och flera restauranger och barer.

Hotellets hemsida

KOTA KINABALU / Nexus Resort KarambunaiKOTA KINABALU / Nexus Resort Karambunai
KOTA KINABALU / Nexus Resort KarambunaiKOTA KINABALU / Nexus Resort Karambunai

KOTA KINABALU / Nexus Resort Karambunai

Denna resort ligger vid stranden i Karambunai och erbjuder en förstaklassig vistelse i en avkopplad miljö omgiven av tropiska trädgårdar. Resorten har tillgång till en privat strand, tre utomhuspooler samt en prisbelönt golfbana. De klassiskt inredda rummen har antingen en balkong eller en veranda med en fantastisk panoramautsikt över havet. Som gäst har man även tillgång till ett fullständigt SPA som erbjuder behandlingar som massage och aromaterapi.

Hotellets hemsida.

SEPILOK / MY Nature ResortSEPILOK / MY Nature Resort
SEPILOK / MY Nature ResortSEPILOK / MY Nature Resort

SEPILOK / MY Nature Resort

Ekovänliga My Nature Resort öppnades i juli 2015 och är vackert belägen omgiven av regnskog i närheten av Rainforest Discovery Center. Boendet består av 12 stycken parhus med totalt 24 rymliga rum med utsikt över den tropiska regnskogen. Hotellet har en restaurang och en swimmingpool.

Hotellets hemsida

SINGAPORE / Grand Copthorne WaterfrontSINGAPORE / Grand Copthorne Waterfront
SINGAPORE / Grand Copthorne WaterfrontSINGAPORE / Grand Copthorne Waterfront

SINGAPORE / Grand Copthorne Waterfront

Grand Copthorne Waterfront är ett elegant hotell beläget precis vid Singaporefloden. Rummen är modernt inredda och har alla bekvämligheter. På hotellet finns bl.a. en utomhuspool, gym och ett flertal restauranger.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn via Helsingfors till Singapore tur & retur med Finnair.
 • Tio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide under hela vistelsen.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt måltider enligt program, exklusive måltidsdryck.
 • Dricks till chaufförer och lokalguider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationshäfte samt informationsmöte inför resan.

Övrig information

Enkelrumstillägg: 5 450 kr. Kontakta oss om du är intresserad av att dela rum med annan ensamåkande resenär av samma kön, om det finns någon att dela med tar vi bort enkelrumstillägget.

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

BOKA RESA