MENY

Drömresa till Maldiverna & Sri Lanka

Upplev Maldiverna och Sri Lanka på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Upplev Sri Lankas fantastiska natur och rika djurliv kombinerat med Maldivernas kritvita sandstränder och turkosblåa hav. Ni utforskar ett av Sri Lankas artrika regnskogsområden, strosar runt bland Galles koloniala stadsdelar och åker på jeepsafari i Udawalawe nationalpark. Här besöker ni även landets bästa transithem för elefanter. Med flyg och båt tar ni er vidare till Maldiverna och ön Rannalhi där avkopplande dagar väntar. Paradiset Maldiverna bjuder på palmkantade ständer, kristallklart vatten och fantastiska hotellupplevelser. Sila den vita sanden mellan tårna, blicka ut över det turkosa havet, andas in och njut.

14 DAGAR   •   NEGOMBO – KANDALAMA – SIGIRIYA – KANDY – UDAWALAWE – SINHARAJA – GALLE – MALDIVERNA

Höjdpunkter

  • Galles koloniala arv
  • Jeepsafari i Udawalawe nationalpark
  • Sinharaja regnskogsreservat
  • Tandtemplet i Kandy
  • Sol, bad och avkoppling på Maldiverna

Cirkapriser

Pris vid två resenärer 27 300 SEK/person Internationellt flyg 7 000–9 000 SEK/person*
Tillägg vattenbungalow 4 900 SEK/person

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1

Avresa från Sverige till Colombo. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 NEGOMBO

Vid ankomst till Colombo möts ni av er chaufför för transfer till ert hotell vid fiskebyn Negombo vilken är känd för sitt rika utbud på skaldjur. Längs stranden samlas fiskare på morgonen och auktionerar ut sin färska fångst. Det holländska och portugisiska arvet gör sig påmint bland Negombos koloniala byggnader.  Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3 KANDALAMA

Efter frukost tar ni er vidare till Kandalama där ni har resten av dagen fritt på egen hand. Lunch på egen hand, och middag ingår.

DAG 4 SIGIRIYA

På morgonen åker ni till ”lejonberget” Sigiriya där ni tar er uppför den 180 m höga klippan som reser sig ståtligt i den täta djungeln. Sigiriya var en gång huvudstad i norra Sri Lanka och finns sedan 1982 med på Unescos världsarvslista. Väl uppe på toppen ser ni ruinerna av det gamla palatset som uppfördes under 400-talet och belönas dessutom med en milsvid utsikt vilken är väl värd ansträngningen. Ni åker vidare till Dambulla där ni besöker Gyllene templet, ett av de mest imponerande buddhistiska grottemplen i världen. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5 KANDY

Från Kandalama fortsätter er resa genom Sri Lanka och på väg till kulturella staden Kandy stannar ni till i Matale. Där besöker ni en av kryddträdgårdarna och får se hur olika kryddor och örter växer i sin naturliga miljö. Väl framme i Kandy ger ni er ut på en stadsrundtur där ni besöker basarer, konst och ädelstenscenters och Sri Dalada Maligawa – Tandtemplet. Dagen avslutas med en traditionell lankesisk show. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 6 UDAWALAWE

Efter frukost på hotellet fortsätter ni er resa genom Sri Lanka och får tar er till Udawalawe nationalpark. Vid ankomst besöker ni Sri Lankas bästa transithem för elefanter, Elephant Transit Home. Ni kommer hit när de föräldralösa elefanterna ska matas och får se dem komma springades inifrån parken. Dessa elefanter stannar i parken tills de kan klara sig själva och släpps sedan ut i det fria igen. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 7 SINHARAJA

Tidig morgon åker ni på en jeepsafaritur i nationalparken och får sedan transfer genom varierande landskap till Sinharajas regnsskogsreservat. Sinharaja är sedan 1970-talet skyddat område och är med på Unescos världsarvslista. Här finns många av Sri Lankas endemiska djurarter, av 26 endemiska fågelarter återfinns 20 av de i reservatet.

Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 8

I dag har ni tid att på egen hand utforska reservatet. Njut av den grönskande regnskogen, vattenfallen och det unika landskapet. Glöm inte att hålla utkik efter den vackra vimpeldrongon och de vitskäggiga langurerna. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 9 GALLE

Efter frukost i regnskogsreservatet tar ni er vidare på er resa och åker till hamnstaden Galle som hade sin storhetstid under holländskt styre på 1700 talet. I staden finns många koloniala byggnader, den gamla hamnen och fortet som är värt att besöka. Här checka ni in på ert boutiquehotell och har egen tid att utforska Galle. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 10 MALDIVERNA

Med flyg tar ni er till Maldiverna och med snabbfärja når ni ön Rannalhi där ni checkar in på ert hotell och kopplar av vid det turkosa havet. Lunch på egen hand, all inclusive på Maldiverna.

DAG 11

Programfria dagar på egen hand. All inclusive på Maldiverna.

DAG 12

Programfri dag.

DAG 13

Programfri dag.

DAG 14

Transfer till Male varifrån ni påbörjar er resa hemåt.

Hotell

GALLE / The FortprintersGALLE / The Fortprinters
GALLE / The FortprintersGALLE / The Fortprinters

GALLE / The Fortprinters

Historiskt hotell i kolonial stil, nära fortet i Galle. Hotellet har renoverats varsamt och är minimalistiskt inrett. Hotellet erbjuda bl a gratis Wi-Fi och utomhuspool.

Hotellets hemsida.

KANDALAMA / Heritance KandalamaKANDALAMA / Heritance Kandalama
KANDALAMA / Heritance KandalamaKANDALAMA / Heritance Kandalama

KANDALAMA / Heritance Kandalama

5-stjärniga Heritance Kandalama ligger rofyllt i lummig grönska högt upp med fin vy över omgivningarna och sjön. Hotellet har flera utomhuspooler, ett välkänt spa och rum inredda i traditionell stil med mörka träslag.

Hotellets hemsida

KANDY / Cinnamon CitadelKANDY / Cinnamon Citadel
KANDY / Cinnamon CitadelKANDY / Cinnamon Citadel

KANDY / Cinnamon Citadel

Detta 4-stjärniga hotell är lugnt och högt beläget, vid Mahaveli-floden och är omgivet av grönskande natur. Staden Kandy ligger endast en kort taxiresa bort. De trevligt inredda rummen har alla tänkbara faciliteter som hårtork och strykbräda. Hotellet har två restauranger och en lobbybar samt en fin utomhuspool.

Hotellets hemsida

MALDIVERNA / Adaaran Club RannalhiMALDIVERNA / Adaaran Club Rannalhi
MALDIVERNA / Adaaran Club RannalhiMALDIVERNA / Adaaran Club Rannalhi

MALDIVERNA / Adaaran Club Rannalhi

På Club Rannalhi bor du antingen på den vita stranden eller i bungalows över det klara vattnet på vackra South Malé-atollen. Resorten erbjuder massage och skönhetsbehandlingar på spat och temakvällar på restaurangen. Här finns också ett kafé och en trevlig lounge bar.

Hotellets hemsida

NEGOMBO / Suriya Resort & SpaNEGOMBO / Suriya Resort & Spa
NEGOMBO / Suriya Resort & SpaNEGOMBO / Suriya Resort & Spa

NEGOMBO / Suriya Resort & Spa

Trevlig hotell, beläget vid stranden i Waikkal. Restaurang, gym, spa och jacuzzi i den stora poolen.

Hotellets hemsida.

SINHARAJA / Rainforest Eco LodgeSINHARAJA / Rainforest Eco Lodge
SINHARAJA / Rainforest Eco LodgeSINHARAJA / Rainforest Eco Lodge

SINHARAJA / Rainforest Eco Lodge

Sinharaja Rainforest Lodge ligger mitt i regnskogsreservatet. Från hotellet finns flera vandringsleder och duktiga naturguider gör dagligen turer från receptionen. Rummen är enklare med charmig karaktär och avskild balkong mot djungeln. Från den högt belägna restaurangen kan man blicka ut över Sinharajas reservat.

Hotellets hemsida

UDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari ResortUDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari Resort
UDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari ResortUDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari Resort

UDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari Resort

Hotellets sju tunnland mark omges av vatten och prunkande grönska. Beläget endast fem minuter från Ath Athuru Sevana (Elephant Orphanage) och erbjuder gästerna bl a pool, gym, restaurang och biljard.

Hotellets hemsida.

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • Åtta nätter med del i dubbelrum inklusive frukost och middag på hotell av hög standard på Sri Lanka.
  • Fyra nätter med del i dubbelrum på Maldiverna, med all inclusive.
  • Fullständigt program inklusive entréavgifter med egen engelsktalande guide på Sri Lanka.
  • Alla transporter enligt program med egen chaufför.
  • Snabbfärja till och från hotellet på Maldiverna.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.
* Prisindikationen inkluderar flyg till Colombo, Colombo–Male och hemresa från Male.

Observera att det är visumkrav till Sri Lanka. Kostnaden för visum ingår ej i resans pris.

I priset ingår ej:
Visum till Sri Lanka.
Dricks till guider och chaufförer.

Sagt om resan

Detta blev vår drömresa som vi sett fram emot länge. På Sri Lanka tog vår guide emot oss och under hela veckan såg till att vi hade det bra och lärde oss massor om ön. Maldiverna var det paradis som vi trodde med fantastiska stränder och ett enastående dykparadis. Avslappnande och lugnt efter en intensiv vecka på Sri Lanka. Denna resa rekommenderar vi till alla som vill se mycket och sen koppla av i solen med sand mellan tårna.
- Gun Stenberg, Resenär
Vi vill bara skriva några korta rader för att efter en fantastisk bröllopsresa tacka så hjärtligt för all hjälp vi fått och för ett väldigt trevligt arrangemang som verkligen har uppfyllt allt vi önskade oss för vår resa. Återigen stort tack för att ni hjälpte till att göra vår resa till ett minne för livet! 
- Elisabeth och Lars, Resenär
Vi vill tacka för en mycket intressant och trevlig semester. Vår vistelse på Sri Lanka var mycket intressant och givande. Hotellen var mycket trevliga och bra, speciellt hotellet i Kandalama. Vi hade en mycket trevlig och kunnig guide, Christopher Grieger, vars kunskaper sträckte sig från natur till religion. Han höjde verkligen vår resa med sin vänlighet och sina kunskaper. Så vi vill verkligen rikta vårt tack till honom. Vistelsen på Maldiverna/Rannalhi var precis så avslappnande och skön som vi behövde efter intensiva dagar på Sri Lanka.
- Familjerna Bagnasco och Tystrand, Resenär
Vi hade en fantastisk resa och jag vill verkligen skicka med att den chaufför vi hade var utmärkt! Han var kunnig, punktlig, trevlig och var öppen och delade med sig av sig själv. Dessutom körde han bil bra och bilen hade mycket hög komfort (och allt fungerade toppen med bilbarnstolen). Vi har ju tidigare varit på Sri Lanka så vi vet att det finns många olika typer av chaufförer. Att spendera en vecka med den hör var ett rent nöje. 
- Lovisa, Resenär

Resor du kanske också gillar