MENY

Nya Zeeland – syd till nord

Upplev Nya Zeeland, ett av världens absolut vackraste länder. Detta lilla land erbjuder allt från snöklädda berg och djupa fjordar till varma källor och subtropisk regnskog. Drygt 30 miljoner får sätter naturligtvis sin prägel på landet, men här finns också en intressant historia, en levande maorikultur och mycket trevliga människor. Två av resans höjdpunkter är kryssningen på den vackra fjorden Doubtful Sound och övernattningen hos lokala farmare i Cambridge. I resan ingår också två nätter i härliga Dubai.

17 DAGAR   •   DUBAI – CHRISTCHURCH – DUNEDIN – QUEENSTOWN – NELSON – CAMBRIDGE – AUCKLAND – DUBAI

Höjdpunkter

 • Sagolikt fjordlanskap och kryssning på Doubtful Sound
 • Pingviner vid Otagohalvön
 • Vandring och båttur i vackra Abel Tasman nationalpark
 • Besök i Hobbiton, inspelningsplatsen för Sagan om ringen-trilogin
 • En vandring tillsammans med en Maoriguide i Auckland
 • Unik övernattning hemma hos en lokal farmare
 • Övernattningar i Dubai på ut- och hemresan

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 5 nov 2019
Hemkomst 21 nov 2019
Nya Zeeland - syd till nord Emirates från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
59 950 SEK
Avresa 5 nov 2019
Hemkomst 21 nov 2019
Nya Zeeland - syd till nord Emirates från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
61 550 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 DUBAI

Avresa från Sverige. Sen kväll landar vi i den moderna staden Dubai. Då det är en lång flygresa till Nya Zeeland är det skönt att ha en övernattning på vägen. Vi får transfer till vårt hotell för incheckning och en god natts sömn. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 2

På morgonen åker vi ut till flygplatsen för att fortsätta vår resa mot Nya Zeeland. Måltider och dryck serveras ombord på flyget.

DAG 3 CHRISTCHURCH

Vi landar i Christchurch och välkomnas av vår svensktalande guide samt chaufför. Nya Zeeland består av främst två öar, Sydön och Nordön. Då landet ligger söder om ekvatorn är det kallast klimat i söder och varmast i norr. Vår resa börjar med lite svalare temperaturer i söder för att sedan avslutas med behaglig värme i norr. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning och vila, för den som önskar. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 4 DUNEDIN

Christchurch är känd som ”trädgårdsstaden” på grund av sin stora andel parker och trädgårdar. Vi gör en rundtur i staden och inleder med ett besök i stadens största park, Hagley Park följt av Christchurch botaniska trädgård. Vi ser också Arts Centre, stadens konst- och nöjeskvarter, bestående av hela 23 olika byggnader. Vi fortsätter med buss till staden Dunedin, en resa på ca fem timmar. Längs med vägen gör vi stopp för att sträcka på benen. Dunedin grundades av skotska migranter och var ett centrum för guldruschen under andra hälften av 1800-talet. I dag är den mest känd för sin välbevarade arkitektur. Vi checkar in på vårt hotell och resten av eftermiddagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 QUEENSTOWN

Strax utanför Dunedin ligger Otagohalvön som är berömd för sitt rika djurliv. Under en och en halv timme får vi bekanta oss med den utrotningshotade gulögda pingvinen. Kostnaden för turen går oavkortat till arbetet för bevarandet av arten. Har vi tur kanske vi även kan skymta sjölejon eller albatrosser. Vår buss tar oss vidare till Queenstown där vi ska bo i tre nätter (ca fyra timmar plus paus). Staden är berömd för sina många äventyrssporter som skidåkning och bungy jump, men också för sitt vackra läge vid sjön Wakatipu. Vi åker till vårt hotell för incheckning. Resten av kvällen är programfri. Vi rekommenderar en promenad ner till sjön, med de höga, snöklädda bergstopparna som vacker kuliss. Lunch och middag på egen hand.

DAG 6

I dag väntar en härlig naturupplevelse i nationalparken Fiordland, känd för sin fantastiska natur med snötäckta bergstoppar och djupa fjordar. Och oavsett väderlek så är det sagolikt vackert. Vi åker till den lilla staden Manapouri belägen vid sjön med samma namn. Här gör vi en båttur över sjön och fortsätter sedan med buss över Wilmotpasset innan vi kommer fram till fjorden Doubtful Sound, även kallad Sound of silence. Här stiger vi på vår båt som under de tre närmaste timmarna kommer att guida oss fram i den storslagna naturen. Om vi har tur kan vi få se både sälar, pingviner och delfiner. Ombord på båten serveras också en picknicklunch. Vi åker sedan tillbaka till Queenstown. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7

I dag har vi en helt programfri dag i Queenstown. Lunch och middag på egen hand. Strosa runt i den lilla stadskärnan eller gör en vandringstur utanför staden. Är du lite mer äventyrslysten kanske bungy jump från Kawaraubron låter mer intressant. Det var just här i Queenstown, från denna bro som världens första kommersiella bungy jump ägde rum.

TILLVAL På kvällen stiger vi ombord på det drygt 100 år gamla ångfartyget TSS Earnslaw för att ta oss över sjön till Walter Peak High Country Farm. Här får vi en bild av hur livet som farmare kan vara och till middag serveras vi en läcker BBQ-middag bestående av Nya Zeeländska specialiteter. Middag ingår.

DAG 8 NELSON

Vi tar ett morgonflyg till staden Nelson, via Christchurch. Nelson är beläget på den norra kusten av Sydön och är den plats som har flest soltimmar i hela landet. Här finns höga berg, kristallklara floder, orörd natur och gyllene stränder. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9 ABEL TASMAN NATIONALPARK

Cirka en tredjedel av Nya Zeelands yta är naturreservat och i dag besöker vi landets minsta nationalpark Abel Tasman. Vi åker till Kaiteriteri och stiger på en båt som tar oss in i hjärtat av nationalparken.

Här vandrar vi ca tio kilometer söderut längs den skiftande kusten. Vandringsleden går genom lummig natur, längs med bäckfåror och över en lång hängbro högt över marken.Vi ser också långa, gyllene sandstränder och grönskimrande, kristallklart vatten. Vandringen är enkel, på relativt breda stigar och vår medhavda picknicklunch äter vi när vi önskar. Vi tar båten tillbaka till Kaiteriteri och sedan buss tillbaka till Nelson. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 10 CAMBRIDGE

Vi flyger till Nordön och staden Auckland och fortsätter direkt med buss till Cambridge. Här möts vi upp av flera olika familjer, för en spännande övernattning hos lokala farmägare. Vi får se hur livet och arbetet på farmen går till, och den som vill är välkommen att hjälpa till. Här har vi en unik möjlighet att få uppleva och komma nära det nyzeeländska lantlivet, lära känna en lokal familj och avnjuta äkta hemlagad mat. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 11 AUCKLAND

Efter vår hemlagade frukost lämnar vi farmen och åker tillbaka till mötesplatsen där vi träffar våra medresenärer. Vi säger adjö till vår värd och fortsätter vår resa mot Auckland. På vägen gör vi två mycket intressanta besök. Det första är ett besök på Kiwi house i Otorohanga, landets bästa ställe att se nationalfågeln kiwin. Här arbetar man artbevarande för att utöka beståndet av flera olika kiwiarter. Vårt andra stopp är ett guidat besök i Hobbiton, platsen som kallas The Shire i Sagan om ringen-och Hobbittrilogierna. Denna fantastiska värld med husen inbyggda i kullar byggdes upp enbart för filmerna. Vi fortsätter mot Auckland och vårt hotell. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12 AUCKLAND

För att lära känna landets största stad gör vi en halvdags rundtur och får se några av stadens mest kända sevärdheter. Vi inleder mitt i centrum med Queen Street, stadens största shopping-och restauranggata, och fortsätter mot det mer trendiga Ponsonby. Vi besöker stadens största och äldsta park Auckland Domain, byggd mitt på en slocknad vulkan. I Parnell, Aucklands äldsta förort, ser vi trendiga butiker och restauranger inhysta i de vackra victorianska villorna. Vår utforskning avslutas med en tur längs med Tamaki Drive, en mycket vacker bilväg längs med kusten. Resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar ett besök i stadens trevliga hamnområde. Auckland är omgivet av två hav, Stilla havet och Tasmanska havet, och här finns fler fritidsbåtar per capita än i någon annan stad i världen.

TILLVAL: Smaka på Nya Zeeländska viner under en dagstur till den vackra ön Waiheke. Ön ligger endast 40 minuter med färja från centrala Auckland. Vi får besöka tre olika vingårdar och en olivoljetillverkare samtidigt som vi får njuta av det fina landskapet. En lättare lunch och provsmakningar ingår.

DAG 14

I dag får vi uppleva ett speciellt och viktigt möte. Under en ca två timmar lång vandring kommer en maoriguide från stammen Ngati Whatua Orakei att visa oss sina förfäders hem, strax utanför centrala Auckland. Vi kommer att få lära oss om deras historia och utmaningarna att leva så nära landets största stad. Vi ser Orakei Marae, en levande by och stammens kulturella hjärta. Besöket avslutas med att vi äter vår lunchlåda tillsammans med vår guide och får möjlighet att ställa frågor. Vi åker tillbaka till vårt hotell och resten av dagen är programfri. På kvällen promenerar vi till en lokal restaurang för vår avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 15

Passa på att shoppa eller upptäcka mer av denna charmiga stad. Vi checkar ut från hotellet och senare på kvällen beger vi oss mot flygplatsen för att ta flyget till Dubai. Förläng gärna resan med extra dagar, för att uppleva mer av Auckland eller Nya Zeeland. Eller varför inte sola och bada på en av Söderhavets paradisöar, Rarotonga på Cooköarna? Lunch och middag på egen hand.

DAG 16 DUBAI

Vi ankommer Dubai, tidigt på morgonen. Vi gör en halvdags stadsrundtur med en engelsktalande guide. Vi passerar Burj Khalifa och Mall of the Emirates, två moderna byggnader som symboliserar det nya Dubai. Som kontrast ser vi den gamla stadsdelen Bastakiya, tar en lokal taxibåt över till Deira och besöker bland annat kryddmarknaden Spice Souk. Vi checkar in på vårt hotell och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 17

Tidigt på morgonen beger vi oss mot flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige. Ankomst samma dag.

Hotell

AUCKLAND / M Social HotelAUCKLAND / M Social Hotel
AUCKLAND / M Social HotelAUCKLAND / M Social Hotel

AUCKLAND / M Social Hotel

Detta nya, moderna hotell ligger centralt vid Princes Wharf och har gångavstånd till shopping och restauranger. På hotellet finns restaurang, bar och fitnesscenter. Rummen är trevligt inredda och har bland annat säkerhetsbox och vattenkokare.

Hotellets hemsida

CAMBRIDGE / Farmstay

Här ges en unik chans att träffa och lära känna en lokal familj. Man övernattar i ett separat rum i familjens hem. Ibland kan det även vara en separat stuga på tomten. Reser man själv behöver man inte vara orolig att hamna i en egen familj utan man bor oftast 2-4 resenärer i samma familj. Gästtoaletten delas med övriga resenärer, men inte med familjen. Hemlagad middag och frukost ingår. Hos vissa familjer kan man få hjälpa till på gården om man önskar. Det är en unik möjlighet att få uppleva det riktiga nyazeeländska lantlivet.

CHRISTCHURCH / Crowne Plaza ChristchurchCHRISTCHURCH / Crowne Plaza Christchurch
CHRISTCHURCH / Crowne Plaza ChristchurchCHRISTCHURCH / Crowne Plaza Christchurch

CHRISTCHURCH / Crowne Plaza Christchurch

Detta nyöppnade hotell har 204 moderna rum med den bästa utsikten som Christchurch har att erbjuda. Varje rum är noga utformat för att få den bästa utsikten, det finns en bekväm sittplats alldeles intill fönstret. Rummen är utrustade med senaste tekniken, och har Wi-Fi. Hotellet har både en restaurang, en bar och ett café.

Hotellets hemsida.

DUNEDIN / Mercure Dunedin Leisure LodgeDUNEDIN / Mercure Dunedin Leisure Lodge
DUNEDIN / Mercure Dunedin Leisure LodgeDUNEDIN / Mercure Dunedin Leisure Lodge

DUNEDIN / Mercure Dunedin Leisure Lodge

Hotellet har anor från 1882, och förr låg Nya Zeelands största bryggeri McGavin på denna plats. Hotellet ligger inbäddat i Dunedins Botaniska trädgård,  på bekvämt gångavstånd till city. Hotellet har 76 rymliga rum, alla med antingen balkong eller en liten uteplats. Här finns även en restaurang.

Hotellets hemsida.

NELSON / Rutherford Hotel NelsonNELSON / Rutherford Hotel Nelson
NELSON / Rutherford Hotel NelsonNELSON / Rutherford Hotel Nelson

NELSON / Rutherford Hotel Nelson

Detta fyrstjärniga hotell är centralt beläget, endast en kort promenad från stadens shoppinggator. Här finns flera restauranger, bar, café, utomhuspool och gym. Rummen har t.ex. badrockar, TV och vattenkokare.

Hotellets hemsida

QUEENSTOWN / Hilton Queenstown Resort & SpaQUEENSTOWN / Hilton Queenstown Resort & Spa
QUEENSTOWN / Hilton Queenstown Resort & SpaQUEENSTOWN / Hilton Queenstown Resort & Spa

QUEENSTOWN / Hilton Queenstown Resort & Spa

Hotellet ligger naturnära vid Lake Wakatipu och med endast med fem minuters bilväg från citykärnan. I dessa stillsamma och vackra omgivningar finns restauranger, ett café och en pub. Hotellet erbjuder också lounge med eldstad, ett SPA med pool samt Wi-Fi.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Christchurch, hem från Auckland.
 • 14 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard, varav två i Dubai (enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser själv. Möjlighet att önska dela rum finns).
 • 1 natt på en lokal farm (varierande standard, delat badrum).
 • Svensktalande guide på Nya Zeeland och engelsktalande lokalguide i Dubai.
 • Fullständigt program inklusive entréavgifter.
 • Frukostar alla dagar (kontinental frukost i Auckland) och 6 måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och inrikesflyg på Nya Zeeland och i Dubai.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Nya Zeeland erbjuder vi två spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa och är baserade på minst 4 personer.

DAG 7. Kvällsutflykt till Walter Peak High Country Farm inkl. båttur och middag.
På kvällen stiger vi ombord på det drygt 100 år gamla ångfartyget TSS Earnslaw för att ta oss över sjön till Walter Peak High Country Farm. Här får vi en bild av hur livet som farmare kan vara och till middag serveras vi en läcker BBQ-middag bestående av Nya Zeeländska specialiteter. Middag ingår.

Pris per vuxen: från 1350:-

DAG 13. Heldagsutflykt till vingårdar på ön Waiheke.
Smaka på Nya Zeeländska viner under en dagstur till den vackra ön Waiheke. Ön ligger endast 40 minuter med färja från centrala Auckland. Vi får besöka tre olika vingårdar och en olivoljetillverkare samtidigt som vi får njuta av landskapet. En lättare lunch och provsmakningar ingår.

Pris per vuxen: från 995:-

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA