MENY

Allt om Trädgård till Madeira

Följ med vår ciceron Hannu Sarenström och Allt om Trädgård till den härliga ön Madeira. Madeira är känd inte bara för sin naturliga skönhet, men också för sina trädgårdar och parker som växer och frodas tack vare öns fantastiska klimat och bördiga jordar. Under vår resa tar vi del av det breda utbudet av blommor, växter och träd Madeira har att erbjuda. Vi besöker bland annat Madeiras botaniska trädgård i Funchal samt den tropiska trädgården Monte Palace liggandes på den vackra bergstoppen Monte. Resan avslutas i Portugals charmiga huvudstad Lissabon.

8 DAGAR   •   FUNCHAL – LISSABON

Höjdpunkter

 • Monte Palace tropiska trädgård
 • Vinprovning i Funchal
 • Madeiras fantastiska natur
 • Levadavandring
 • Det vackra Lissabon

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 14 okt 2019
Hemkomst 21 okt 2019
Madeira med Allt om Trädgård
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK

Pris för prenumeranter 18 950SEK

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 FUNCHAL

Avresa från Arlanda där vi kliver ombord på TAPs flyg som tar oss till Funchal via Lissabon. Vi åker till vårt centralt belägna hotell och checkar in. Resten av kvällen fri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 2

Efter frukost bekantar vi oss med staden Funchal. Vi börjar med en promenad genom parken Santa Catarina. Vi passerar en av Madeiras största katedraler, en fantastisk katolsk inrättning som besöks av både lokalbefolkningen och turisterna. Vi gör ett kortare stopp på den livliga Farmers Market innan vi åker upp till den botaniska trädgården som ligger på en bergssluttning med underbar utsikt över staden Funchal. Parken har en imponerande samling av olika växtarter, exotiska blommor och tropiska fåglar. Vi avslutar vår tur med en trevlig vinprovning. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Idag väntar en spännande dagsutflykt till Monte Palaces tropiska trädgård. Vi tar linbana upp till den stämningsfulla bergsbyn Monte för att besöka den berömda trädgården och uppleva dess rika biologiska mångfald. Trädgården är en oas för den trädgårdsintresserade och har sitt ursprung i en vacker 1700-talsherrgård, som senare omvandlades till ett lyxhotell och nu är ett intressant museum omringat av grönska. Här finns en stor mängd exotiska blommor och växter från alla världens hörn. Vi äter lunch på det vackra hotellet Quinta do Monte. Mitt i trädgården ligger Quinta do Montes ursprungliga kapell, som restaurerats in i minsta detalj. Under eftermiddagen kan vi ta oss en tur i en flätad toboggan. Den första släden påbörjade sin resa nerför berget på 1800-talet och idag erbjuder toboggans en rolig tripp på cirka 10 min. Efteråt besöker vi Quinta da Boa Vista Gardens, en privat trädgård med en omfattande orkidéodling där kända arter som Cymbidium minglar med mer okända arter. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Programfri dag. Vi får en dag till att utforska Madeira på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5

Vi åker på en spännande halvdagstur till Nunnornas dal, Curral da Freiras. Namnet har dalen fått från nunnor som flydde hit för att undgå de franska pirater som attackerade Funchal i mitten på 1500-talet. Vi bjuds på en vidunderlig vy ner i dalen och över kringliggande berg. Vi åker vidare till Palheiro trädgård som går också under namnet Blandys trädgård och ligger på en bergstopp öster om Funchal. Här finns en stor kollektion av växter, blommor och äldre träd från hela världen. Vi avslutar turen med en kopp te på tehuset Hortensia Garden Tea House. Resten av dagen är programfri. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 6

Ett måste, av många, på Madeira är att vandra längs med en levada. Levador är kanaler som kantas av stigar. Dessa vandringsleder finns över hela ön och byggdes för att leda vatten fram till städer och byar på ön. Vi gör en kortare vandring (ca 2 tim) genom varierande terräng och njuter av den inhemska floran och den fantastiska utsikten. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7 LISSABON

Efter frukost får vi transfer till flygplatsen för att ta flyget till Portugals huvudstad Lissabon. Vi har en fri eftermiddag. Upplev Lissabons härliga atmosfär, bubblande matkultur, stora konstscen och trendiga shopping. Lissabon är känd som ”de sju kullarnas stad” och erbjuder därför många vackra vyer. Promenera runt och vila fötterna på ett trevligt café. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på en av stadens många restauranger. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 8

Vi checkar ut från hotellet på förmiddagen, och sedan har vi en programfri dag fram tills vi åker till flygplatsen. Ankomst till Sverige samma dag. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL: Stadsrundtur i Lissabon – Halvdagsutflykt

Hotell

FUNCHAL / Hotel Four Views BaíaFUNCHAL / Hotel Four Views Baía
FUNCHAL / Hotel Four Views BaíaFUNCHAL / Hotel Four Views Baía

FUNCHAL / Hotel Four Views Baía

Four Views Baia är ett fyrstjärnigt hotell med en fantastisk utsikt över Funchalbukten. Från hotellet är det promenadavstånd till Funchals sevärdheter och shoppingutbud. Hotellrummen erbjuder en modern och trevlig inredning. Hotellet har ett fint poolområde, ett välutrustat gym och ett spa där man kan koppla av och unna sig en skön massage eller behandling.

Hotellets hemsida

LISSABON / Hotel Olissipo OrienteLISSABON / Hotel Olissipo Oriente
LISSABON / Hotel Olissipo OrienteLISSABON / Hotel Olissipo Oriente

LISSABON / Hotel Olissipo Oriente

Detta fyrstjärniga hotell ligger i hjärtat av Lissabons Parque das Nações och omges av trendiga restauranger och butiker. En kort promenad därifrån ligger Lissabons Oceanarium och Vasco da Gama shoppingcenter. Rummen är ljusa och luftiga, med en modern inredning. Hotellet erbjuder en bar och restaurang, där nationella rätter och medelhavsdelikatesser serveras.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass Stockholm-Funchal t/r. Avresa från Göteborg och Köpenhamn mot förfrågan.
 • Sju nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande färdledare samt engelsktalande guide.
 • En representant från tidningen Allt om Trädgård.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt måltider enligt program.
 • Alla transporter enligt program.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.

Övrig information

I priset ingår ej:

• Dryck till måltid.
• Dricks till chaufför och guide.

Tillägg:

Enkelrumstillägg: 3 450 kr per person

Avbeställningsskydd: 6% av resans pris via Europeiska ERV. (bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg)

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Lissabon erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, priset baseras på minst 15 resenärer.

DAG 8. Stadsrundtur i Lissabon – Halvdagsutflykt

Vi inleder dagen med att åka till stadsdelen Belém i västra Lissabon. Vi gör ett stopp vid Mosteiro dos Jerónimos som finns uppsatt på Unescos världsarvslista tillsammans med Belémtornet. Tornet som kännetecknar Lissabon byggdes under 1500-talet som en hyllning till Vasco Da Gama. Vi fortsätter vidare till stadens centrala delar där vi hittar allt från pittoreska kvarter till pampiga torg. Vi tar en promenad genom stadens äldsta område, Alfama. Gatorna är smala, vindlande, branta och kantade av små bostadshus och affärer.

Pris per person: ca 295:-

BOKA RESA