MENY

Prima Portugal

Under en vecka får vi uppleva Unescoskyddade sevärdheter, provsmaka portvin, njuta av vackra landskap och städerna Lissabon och Porto. Vår vecka inleds i mysiga Porto som har gett landet och portvinet dess namn. Här besöker vi en portvinskällare och får provsmaka vinet. Den som önskar gör en heldagstur i den vackra Dourodalen. I Lissabon besöker vi det storslagna Mosteiro dos Jerónimos och gör en tur till världsarvsstaden Sintra. Vi får också uppleva den melankoliska och oförglömliga musiken Fado.

7 DAGAR   •   PORTO – LISSABON

Höjdpunkter

 • Tre nätter i staden Porto
 • Besök i städerna Coimbra, Obidos och Sintra
 • Provsmakning av portvin och Pasteis de Nata
 • Flera Unescoskyddade sevärdheter
 • En minnesvärd Fadoföreställning

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 22 sep 2019
Hemkomst 28 sep 2019
Prima Portugal TAP Air Portugal från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
16 950 SEK
Avresa 21 apr 2020
Hemkomst 27 apr 2020
Prima Portugal TAP Air Portugal från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
16 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 PORTO

Avresa från Sverige. Vi ankommer till Porto och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Porto är landets näst största stad och mest känd för produktionen av portvin. Men staden är mycket mer än så. Porto blev utnämnd till Europas bästa destination för några år sedan, och det är inte svårt att förstå varför. Det är vackert, med sina charmiga, smala hus och gränder som kantar båda sidor av floden Douro. Det blå-vita kaklet, azulejo, som man ser lite varstans förstärker intrycket. Det finns också många intressanta sevärdheter, trevlig shopping och man når det mesta till fots. Vi åker till hotellet för att checka in, resterande av dagen är programfri och vi har tid på egen hand. Lunch och middag på egen hand/flyget.

DAG 2

Vi sover ut och tar det lite lugnt på förmiddagen. Efter lunch beger vi oss ut för att lära känna staden. Vi inleder i den historiska delen av staden som finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi börjar i bokaffären Lello, som är helt unik och mycket vacker. Det sägs att J.K. Rowling fick inspiration till böckerna om Harry Potter härifrån, och det känns verkligen som om man klivit rakt in i en magisk värld. Vi fortsätter till São Bento tågstation, en av de vackraste tågstationerna i världen. Väggarna täcks av enorma blåvita ”målningar” skapade på kakelplattor. Vi besöker katedralen, ett av stadens kända landmärken som började byggas redan på 1100-talet. Vi åker linbana över till andra sidan floden och Vila Nova de Gaia. Det är här de berömda portvinshusen finns. Vi gör ett besök i ett av dem och får provsmaka starkvinet. Sedan beger vi oss tillbaka till vårt hotell. De som önskar kan stanna kvar för vidare äventyr i staden. Lunch och middag på egen hand.

DAG 3

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Strosa runt bland trånga gränder i den historiska stadsdelen, besök det arkitektoniskt intressanta Musikhuset eller en marknad. En båttur på floden är också att rekommendera. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL: Du kan också välja att följa med på en heldagstur till det vackra vindistriktet Dourodalen. Här har man producerat vin i över 2000 år och området finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi får besöka mindre turistiska platser, dit inte alla hittar. Naturligtvis besöker vi även en vingård för vinprovning. Tillvalet inkluderar också lunch.

DAG 4 LISSABON

Vi lämnar Porto och reser mot huvudstaden Lissabon. Vi gör flera besök på vägen och inleder i staden Coimbra. Här besöker vi stadens universitet som byggdes på 1200-talet och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi ser flera olika byggnader, bland annat det mycket vackra och berömda barockbiblioteket. Vi får egen tid för lunch och sedan fortsätter vi söderut till den medeltida staden Obidos. Denna lilla stad är verkligen supercharmig med kullerstensgator och små, söta putsade stenhus innanför en stadsmur. Provsmaka gärna körsbärslikören Ginja som staden är känd för. Efter att vi promenerat runt i staden fortsätter vi till Kap Roca, Europas västligaste punkt. Här kan vi se hur solen sakta sänker sig över horisonten. Vi checkar in på vårt hotell i Lissabon och gör som portugiserna, äter en sen middag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5

I dag är det dags att lära känna Portugals huvudstad. Vi inleder med en promenad i ett av stadens äldsta områden, Alfama. Gatorna är smala, vindlande, branta och kantade av små bostadshus och affärer. Vi tar en paus och får provsmaka det delikata bakverket Pasteis de Nata. Vi fortsätter till Mosteiro dos Jerónimos som finns uppsatt på Unescos världsarvslista tillsammans med Belémtornet. Sedan åker vi till den charmiga staden Sintra, också den upptagen på Unescos världsarvslista. Här äter vi en gemensam lunch följt av ett besök i det medeltida Sintra National Palace. Vi promenerar runt i byn och återvänder sedan till vårt hotell i Lissabon. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

I dag har vi en programfri dag. Passa på att utforska Lissabon på egen hand. Promenera runt och vila fötterna på ett trevligt café. På kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag och njuta av den melankoliska och känslosamma musiken Fado. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 7

Vi checkar ut från hotellet på förmiddagen, och sedan har vi en programfri dag fram tills vi åker till flygplatsen. Ankomst till Sverige samma dag. Lunch och middag på egen hand.

 

Hotell

LISSABON / HF Fénix GardenLISSABON / HF Fénix Garden
LISSABON / HF Fénix GardenLISSABON / HF Fénix Garden

LISSABON / HF Fénix Garden

HF Fénix Garden ligger centralt i Lissabon, nära en park och med tunnelbanestationen runt hörnet. Hotellets design är inspirerat av naturen, och man har försökt att få in så mycket naturligt ljus som möjligt i byggnaden. Hotellet har 94 rum, det finns en restaurang, en bar och fritt Wi-Fi att tillgå.

Hotellets hemsida

LISSABON / HF Fenix UrbanLISSABON / HF Fenix Urban
LISSABON / HF Fenix UrbanLISSABON / HF Fenix Urban

LISSABON / HF Fenix Urban

Hotellet ligger i centrala Lissabon, och erbjuder 148 moderna rum i ljusa färger. Hotellet har Wi-Fi samt en restaurang och en bar.

Hotellets hemsida

PORTO / HF Ipanemo PortoPORTO / HF Ipanemo Porto
PORTO / HF Ipanemo PortoPORTO / HF Ipanemo Porto

PORTO / HF Ipanema Porto

Hotellet ligger centralt beläget i området Boavista, med shopping och goda kommunikationer runt hörnet. Här finns 150 moderna rum med tillgång till Wi-Fi. Hotellet har en restaurang och en bar.

Hotellets hemsida

PORTO / HF Tuela PortoPORTO / HF Tuela Porto
PORTO / HF Tuela PortoPORTO / HF Tuela Porto

PORTO / HF Tuela Porto

Hf Tuela Porto har 197 rum och ligger central beläget i Porto. Shopping och sevärdheter har du precis utanför dörren och för den som önskar att ta en promenad så finns Dorofloden på nära gångavstånd från hotellet. Rummen är modernt inredda, hotellet har en restaurang och en bar och det finns fritt Wi-Fi att tillgå.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Porto och hem från Lissabon.
 • Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt tre måltider inklusive läsk, öl eller husets vin.
 • Alla transporter i Portugal.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Portugal erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige, innan avresa.

DAG 3 Heldagstur med vinprovning till Dourodalen
Du kan också välja att följa med på en heldagstur till det vackra vindistriktet Dourodalen, som tillval. Här har man producerat vin i över 2000 år och området finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi får besöka mindre turistiska platser, dit inte alla hittar. Naturligtvis besöker vi även en vingård för vinprovning. Tillvalet inkluderar också lunch.

Pris per vuxen: 1150:-

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA