MENY

Prima Portugal

Under en vecka får vi uppleva Unescoskyddade sevärdheter, provsmaka portvin, njuta av vackra landskap och städerna Lissabon och Porto. Vår vecka inleds i mysiga Porto som har gett landet och portvinet dess namn. Här besöker vi en portvinskällare och får provsmaka vinet. Den som önskar gör en heldagstur i den vackra Dourodalen. I Lissabon besöker vi det storslagna Mosteiro dos Jerónimos och gör en tur till världsarvsstaden Sintra. Vi får också uppleva den melankoliska och oförglömliga musiken Fado.

8 DAGAR   •   PORTO – LISSABON

Höjdpunkter

 • Tre nätter i staden Porto
 • Besök i städerna Coimbra, Obidos och Sintra
 • Provsmakning av portvin och Pasteis de Nata
 • Flera Unescoskyddade sevärdheter
 • En minnesvärd Fadoföreställning

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
13 apr 2018
19 apr 2018
Prima Portugal TAP Air Portugal
Fler än 5 platser kvar
15 750 SEK
BOKA 
28 sep 2018
5 okt 2018
Prima Portugal TAP Air Portugal
Fler än 5 platser kvar
15 990 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 PORTO

Avresa från Sverige. Vi ankommer till Porto och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Porto är landets näst största stad och mest känd för produktionen av portvin. Men staden är mycket mer än så. Porto blev utnämnd till Europas bästa destination för några år sedan, och det är inte svårt att förstå varför. Det är vackert, med sina charmiga, smala hus och gränder som kantar båda sidor av floden Douro. Det blå-vita kaklet, azulejo, som man ser lite varstans förstärker intrycket. Det finns också många intressanta sevärdheter, trevlig shopping och man når det mesta till fots. Då vi ankommer på kvällen, åker vi direkt till vårt hotell för incheckning och en god natts sömn. Lunch och middag på egen hand/flyget.

DAG 2

Vi sover ut och tar det lite lugnt på förmiddagen. Efter lunch beger vi oss ut för att lära känna staden. Vi inleder i den historiska delen av staden som finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi börjar i bokaffären Lello, som är helt unik och mycket vacker. Det sägs att J.K. Rowling fick inspiration till böckerna om Harry Potter härifrån, och det känns verkligen som om man klivit rakt in i en magisk värld. Vi fortsätter till São Bento tågstation, en av de vackraste tågstationerna i världen. Väggarna täcks av enorma blåvita ”målningar” skapade på kakelplattor. Vi besöker katedralen, ett av stadens kända landmärken som började byggas redan på 1100-talet. Vi åker linbana över till andra sidan floden och Vila Nova de Gaia. Det är här de berömda portvinshusen finns. Vi gör ett besök i ett av dem och får provsmaka starkvinet. Sedan beger vi oss tillbaka till vårt hotell. De som önskar kan stanna kvar för vidare äventyr i staden. Lunch och middag på egen hand.

DAG 3

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Strosa runt bland trånga gränder i den historiska stadsdelen, besök det arkitektoniskt intressanta Musikhuset eller en marknad. En båttur på floden är också att rekommendera. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL: Du kan också välja att följa med på en heldagstur till det vackra vindistriktet Dourodalen. Här har man producerat vin i över 2000 år och området finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi får besöka mindre turistiska platser, dit inte alla hittar. Naturligtvis besöker vi även en vingård för vinprovning. Tillvalet inkluderar också lunch.

DAG 4 LISSABON

Vi lämnar Porto och reser mot huvudstaden Lissabon. Vi gör flera besök på vägen och inleder i staden Coimbra. Här besöker vi stadens universitet som byggdes på 1200-talet och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi ser flera olika byggnader, bland annat det mycket vackra och berömda barockbiblioteket. Vi får egen tid för lunch och sedan fortsätter vi söderut till den medeltida staden Obidos. Denna lilla stad är verkligen supercharmig med kullerstensgator och små, söta putsade stenhus innanför en stadsmur. Provsmaka gärna körsbärslikören Ginja som staden är känd för. Efter att vi promenerat runt i staden fortsätter vi till Kap Roca, Europas västligaste punkt. Här kan vi se hur solen sakta sänker sig över horisonten. Vi checkar in på vårt hotell i Lissabon och gör som portugiserna, äter en sen middag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5

I dag är det dags att lära känna Portugals huvudstad. Vi inleder med en promenad i ett av stadens äldsta områden, Alfama. Gatorna är smala, vindlande, branta och kantade av små bostadshus och affärer. Vi tar en paus och får provsmaka det delikata bakverket Pasteis de Nata. Vi fortsätter till Mosteiro dos Jerónimos som finns uppsatt på Unescos världsarvslista tillsammans med Belémtornet. Sedan åker vi till den charmiga staden Sintra, också den upptagen på Unescos världsarvslista. Här äter vi en gemensam lunch följt av ett besök i det medeltida Sintra National Palace. Vi promenerar runt i byn och återvänder sedan till vårt hotell i Lissabon. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

I dag har vi en programfri dag. Passa på att utforska Lissabon på egen hand. Promenera runt och vila fötterna på ett trevligt café. På kvällen samlas vi för att äta en gemensam middag och njuta av den melankoliska och känslosamma musiken Fado. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 7

Vi checkar ut från hotellet på förmiddagen, och sedan har vi en programfri dag. Transfer till flygplatsen på kvällen. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

Ankomst till Sverige tidigt på morgonen.

Hotell

LISSABON / HF Fenix Lisboa

Hotellet ligger i Lissabons stadskärna, med kommunikationer nära till hands. Hotellet har 193 modernt inredda rum. Restaurang, bar och fritt Wi-Fi finns att tillgå.

Hotellets hemsida.

LISSABON / Olissippo Marques de Sá

Detta centralt belägna hotell ligger endast några minuters promenad från shoppinggallerian El Corte Inglés och tunnelbanan. Hotellet har en restaurang och en bar. De 164 rummen är bland annat utrustade med säkerhetsbox, hårtork och luftkonditionering.

Hotellets hemsida

PORTO / HF Fenix Porto

Hotellet ligger mellan Boavista och Oporto nära kommunikationer, shopping och restauranger. Hotellet har 148 rum och inredningen är modern och fantasifull. På hotellet finns restaurang, och ett flertal barer. Det finns också fritt Wi-Fi.

Hotellets hemsida.

PORTO / Hotel Dom Henrique downtown

Detta anrika och välkända hotell har ett mycket bra läge, i den historiska delen av staden. Hotellet har 112 rum, två restauranger och en bar. En av restaurangerna har också en trevlig takterrass med panoramautsikt över staden.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Porto och hem från Lissabon
 • Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard
 • Svensktalande guide
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
 • Frukost alla dagar samt tre måltider inklusive läsk, öl eller husets vin.
 • Alla transporter i Portugal
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter
 • Informationsskrift

Övrig information

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Portugal erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige, innan avresa.

DAG 3 Heldagstur med vinprovning till Dourodalen
Du kan också välja att följa med på en heldagstur till det vackra vindistriktet Dourodalen, som tillval. Här har man producerat vin i över 2000 år och området finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi får besöka mindre turistiska platser, dit inte alla hittar. Naturligtvis besöker vi även en vingård för vinprovning. Tillvalet inkluderar också lunch.

Pris per vuxen: 1150:-

BOKA RESA