MENY

Rundresa Sri Lanka

Upplev Sri Lanka på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

På denna resa får ni uppleva några av Sri Lankas naturskönaste platser. Ni får åka tuk tuk i kulturella Kandy, vandra längs teplantagen vid den lilla byn Ella och åka på jeepsafari i Yala nationalpark. Med tåg tar ni er genom det bergiga landskapet till Nuwara Eliya och avslutar resan med några dagar på stranden vid Mirissa.

13 DAGAR   •   COLOMBO – KANDY – NUWARA ELIYA – ELLA – YALA – MIRISSA

Höjdpunkter

  • Bazaarer i Kandy
  • Spännande tågresa genom vacker natur
  • Teplantage i Nuwara Eliya
  • Jeepsafari i Yala
  • Sol, bad och avkoppling i Mirissa

Cirkapriser

Pris vid två resenärer 20 400 SEK/personInternationellt flyg 5 000 – 7 000 SEK/person

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1

Avresa från Sverige till Colombo.

DAG 2 COLOMBO

Vid ankomst möts ni av er chaufför på flygplatsen för vidare transfer till ert hotell. Resten av dagen har ni fri tid på egen hand. Passa på att utforska stadens koloniala arv eller strosa längs strandpromenaden. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3 KANDY

På morgonen tar ni er vidare till staden Kandy, där ni checkar in på ert hotell. Efter lite avkoppling väntar en eftermiddagstur i staden. Ni besöker det berömda Tandtemplet, gör en tur med tuk tuk och besöker några av stadens charmiga bazaarer. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 4 NUWARA ELIYA

Efter frukost fortsätter er resa genom Sri Lanka. Ni får transfer till tågstationen vid Peradeniya och tar därefter tåget genom det vackra och bergiga landskapet till den lilla byn Nanu Oya. Själva tågresan tar cirka fyra timmar och vid ankomst får ni transfer till koloniala Nuwara Eliya med pampiga hus i tudorstil omgivet av teplantage. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5 ELLA

I dag besöker ni ett av områdets teplantage där ni får lära er om hur man tillverkar olika tesorter och får även smaka en kopp äkta Ceylon-te. Ni fortsätter sedan till den lilla byn med de vackra vyerna, Ella. Här finns utmärkta vandringsmöjligheter genom teplantage till vackra tempel och vattenfall. Efter vandringarna kan ni blicka ut över landskapet från hotellet och njuta av semestern. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 6

Denna dag spenderar ni i Ella, ni har fri tid att på egen hand utforska omgivningen. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 7 YALA

Ni lämnar Ella bakom er och beger er mot slättlandet i söder där ni besöker Sri Lankas mest kända nationalpark, Yala. På eftermiddagen ger ni er ut på en jeepsafari i parken som är hem för vilda elefanter och bufflar, vildsvin, apor, krokodiler och även leoparder. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 8 MIRISSA

Med picknickfrukost som ni får med från hotellet ger ni er tidig morgon ut på en jeepsafari i parken. Efter safarin återvänder ni till hotellet och har lite tid innan ni beger er till kuststaden Mirissa för incheckning på ert strandnära hotell. Lämna resväskan på hotellrummet, känn sanden mellan tårna och koppla av i hängmattan med en bra bok.

DAG 9

De kommande dagarna är helt programfria. Från Mirissa kan ni göra utflykter på egen hand, besök den vackra hamnstaden Galle, regnskogsområdet Sinharaja eller åk på valsafari.

DAG 10

Programfri dag.

DAG 11

Programfri dag.

DAG 12

Programfri dag.

DAG 13

Även denna sista dag är fri på egen hand. På kvällen får ni transfer till flygplatsen och påbörjar er resa hemåt.

Hotell

COLOMBO / Ramada ColomboCOLOMBO / Ramada Colombo
COLOMBO / Ramada ColomboCOLOMBO / Ramada Colombo

COLOMBO / Ramada Colombo

4-stjärniga Ramada Colombo har ett 90-tal nyrenoverade och trivsamt inredda rum. På hotellet finns både ett spa, fitnesscenter, en restaurang och ett kafé med utsikt över utomhuspoolen med jacuzzi.

Hotellets hemsida

ELLA / Hotel Heavens EdgeELLA / Hotel Heavens Edge
ELLA / Hotel Heavens EdgeELLA / Hotel Heavens Edge

ELLA / Hotel Heavens Edge

Hotel Heavens Edge ligger avskilt och erbjuder en fantastisk utsikt över det gröna bergslandskapet och Ella Gap. Hotellet har 27 rum och de flesta har balkong. Här finns även en fin utomhuspool.

Hotellets hemsida

KANDY / Hotell SuisseKANDY / Hotell Suisse
KANDY / Hotell SuisseKANDY / Hotell Suisse

KANDY / Hotell Suisse

Det vackra Hotel Suisse bär på en intressant historia. Hotellet i den stora trädgården ligger idealiskt precis intill sjön strax utanför Kandys absoluta centrum. De 90-tal rummen är individuellt inredda i kolonial stil och hotellet i övrigt erbjuder en trevlig utomhuspool, spa, restaurang och café.

Hotellets hemsida

MIRISSA / Number One MirissaMIRISSA / Number One Mirissa
MIRISSA / Number One MirissaMIRISSA / Number One Mirissa

MIRISSA / Number One Mirissa

Boutiquehotellet Number One Mirissa ligger vackert i lummig grönska och erbjuder utsikt över stranden och vikarna utanför. Även de stora rymliga rummen med balkong, restaurangen och utomhuspoolen har utsikt över havet.

Hotellets hemsida

NUWARA ELIYA / Araliya Green HillsNUWARA ELIYA / Araliya Green Hills
NUWARA ELIYA / Araliya Green HillsNUWARA ELIYA / Araliya Green Hills

NUWARA ELIYA / Araliya Green Hills

Araliya Green Hills är beläget i Nuwara Eliya bland frodig grönska. Hotellet erbjuder smakfullt inredda rum, en restaurang som serverar både internationella och lokala rätter, en bar, en liten inomhuspool med poolbar, ett spa och ett gym.

Hotellets hemsida

YALA / Cinnamon Wild YalaYALA / Cinnamon Wild Yala
YALA / Cinnamon Wild YalaYALA / Cinnamon Wild Yala

YALA / Cinnamon Wild Yala

Denna resort strax utanför Yala Nationalpark består av ett flertal stugor med balkonger som erbjuder utsikt antingen över djungeln eller havet. På hotellområdet finns bland annat en takbar, ett stort poolområde och en trevlig restaurang som serverar både asiatiska och västerländska rätter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • Sex nätter med del i dubbelrum inklusive frukost och middag på hotell av god standard.
  • Fem nätter med del i dubbelrum inklusive frukost på hotell av god standard i Mirissa.
  • Fullständigt program inklusive entréavgifter, med engelsktalande chaufför/guide.
  • Alla transporter enligt program med egen chaufför.
  • Tåg, Peradeniya – Nanu Oya.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.

I priset ingår ej:
Visum till Sri Lanka.
Dricks till guider och chaufförer.

Sagt om resan

Resan till Sri Lanka var en väldigt lyckad kombination av utflykter, sevärdheter och sol, vila och bad. Tack för all hjälp! Vi återkommer gärna nästa gång vi ska ut på långresa.
- Pia & Mikael, Resenär

Resor du kanske också gillar