MENY

Sri Lanka – LIGHT

Upplev det bästa av Sri Lanka tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Upplev den exotiska och gröna ön Sri Lanka. Vi kombinerar lediga dagar på stranden med utflykter tillsammans med en engelsktalande guide. I Udawalawe nationalpark åker vi på en jeepsafari och gör ett intressant besök på ett transithem för vilda elefanter. Vi besöker en teplantage och i vackra Ella kan vi göra en vandring till Little Adams Peak. Resan avslutas med lediga dagar på stranden med möjlighet att på egen hand utforska omgivningen och den närliggande staden Galle.

11 DAGAR   •   STRANDORT – UDAWALAWE – ELLA

Höjdpunkter

 • Härligt strandhotell som bas under resan
 • Jeepsafari i Udawalawe nationalpark
 • Intressant besök på Elephant Transit Home
 • Vandring i vackra Ella och besök på teplantage
 • Perfekt blandning av guidade upplevelser och egen tid

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 18 nov 2019
Hemkomst 28 nov 2019
Sri Lanka - LIGHT Emirates från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK
Avresa 18 nov 2019
Hemkomst 28 nov 2019
Sri Lanka - LIGHT Emirates från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK
Avresa 18 nov 2019
Hemkomst 28 nov 2019
Sri Lanka - LIGHT Emirates från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK
Avresa 27 dec 2019
Hemkomst 6 jan 2020
Sri Lanka - LIGHT Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK

Nyårsresa!

Avresa 27 dec 2019
Hemkomst 6 jan 2020
Sri Lanka - LIGHT Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK

Nyårsresa!

Avresa 27 dec 2019
Hemkomst 6 jan 2020
Sri Lanka - LIGHT Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK

Nyårsresa!

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 STRANDORT

Vi landar på Colombos flygplats och välkomnas av vår engelsktalande guide. Vi åker direkt till hotellet och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 3

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Utforska området eller bara njut och koppla av vid poolen eller vid stranden. Det finns trevliga restauranger och ett bra shoppingutbud.

DAG 4

Vi åker söderut till staden Galle, som har influenser från främst den holländska kolonialtiden på 1800-talet. Här finns det Unescoskyddade Galle Fort som är det bäst bevarade fortet i Asien byggt av europeiska ockupanter. Galle Fort inhyser mysiga restauranger, caféer och butiker. Vi strosar runt här och äter en gemensam lunch innan vi fortsätter vi till vårt strandhotell. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 UDAWALAWE

Vi lämnar vår strand för ett tre dagar långt äventyr och inleder med Udawalawe, där vi checkar in på vårt hotell (resar tar ca 2,5–4 timmar beroende på vilket hotell vi bor på). Här finns Sri Lankas (och kanske hela Sydostasiens) bästa transithem för elefanter, Elephant Transit Home. Vi kommer hit när de föräldralösa elefanterna ska matas och får se dem komma springandes inifrån parken. Dessa elefanter stannar i parken tills de kan klara sig själva och släpps sedan ut i det fria igen. Vi gör sedan en kvällssafari i Udawalawe nationalpark. Här finns djur som vilda elefanter, bufflar, vildsvin, apor, krokodiler och flera fågelarter. Om vi har riktig tur kanske vi kan få syn på en leopard. Efter safarin äter vi en gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 6 ELLA

På morgonen finns möjlighet att göra ytterligare en safari i nationalparken, en tur som bokas och betalas på plats. Den som känner sig nöjd med safari har en programfri förmiddag på hotellet. Vi åker mot den vackra lilla byn Ella och på vägen stannar vi till och besöker en teplantage där vi får provsmaka det berömda Ceylonteet. Vi anländer till vårt hotell i Ella och checkar in. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 7 STRANDORT

Ella sägs ha välsignats med några av de vackraste vyer Sri Lanka har att erbjuda. Vi inleder dagen med en vandring till Little Adams Peak, som erbjuder en svårslagen utsikt över landskapet. Med härliga upplevelser i bagaget återvänder vi till vårt strandhotell (resan tar ca fem timmar). Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL förmiddag: Om vädret tillåter finns det möjlighet att följa med på en spännande valsafari. Tidig morgon beger vi oss till Mirissa där vi går ombord på vår båt. Under några timmar spanar vi över Indiska Oceanen på vår jakt efter världens största djur – blåvalen. Dessa otroligt stora djur kan väga upp emot 200 ton och vara 30 meter långa. Mirissa är en av världens bästa utgångspunkter när det gäller valsafari och har vi tur ser vi både blåvalar och kaskelottvalar. Vissa tidpunkter på året är chanserna goda att även se delfiner.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag. Det är dags att säga adjö till Sri Lanka för denna gång. På kvällen checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen för att ta nattflyget hem. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Ankomst Sverige.

Hotell

BENTOTA / Avani Bentota Resort & SpaBENTOTA / Avani Bentota Resort & Spa
BENTOTA / Avani Bentota Resort & SpaBENTOTA / Avani Bentota Resort & Spa

BENTOTA / Avani Bentota Resort & Spa

Med ett härligt läge precis vid stranden ligger denna resort som har 75 modernt inredda rum med egen balkong eller terrass. På resorten finns bl.a. en mysig utomhuspool, spa, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

ELLA / Hotel Heavens EdgeELLA / Hotel Heavens Edge
ELLA / Hotel Heavens EdgeELLA / Hotel Heavens Edge

ELLA / Hotel Heavens Edge

Hotel Heavens Edge ligger avskilt och erbjuder en fantastisk utsikt över det gröna bergslandskapet och Ella Gap. Hotellet har 27 rum och de flesta har balkong. Här finns även en fin utomhuspool.

Hotellets hemsida

KALUTARA / Coco Royal Beach ResortKALUTARA / Coco Royal Beach Resort
KALUTARA / Coco Royal Beach ResortKALUTARA / Coco Royal Beach Resort

KALUTARA / Coco Royal Beach Resort

Resorten har 70 rum och ligger precis vid strandkanten några kilometer utanför Kalutara. På hotellområdet finns en bufférestaurang, café och en bar. Hotellet erbjuder spa, fitnesscenter, WiFi och ett trevligt poolområde som vetter ut mot stranden.

Hotellets hemsida

UDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari ResortUDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari Resort
UDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari ResortUDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari Resort

UDAWALAWE / Grand Udawalawe Safari Resort

Hotellets sju tunnland mark omges av vatten och prunkande grönska. Beläget endast fem minuter från Ath Athuru Sevana (Elephant Orphanage) och erbjuder gästerna bl a pool, gym, restaurang och biljard.

Hotellets hemsida.

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Colombo tur och retur.
 • Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande guide.
 • Program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och fem måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter på Sri Lanka.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Observera att det är visumkrav till Sri Lanka.
Kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Visum till Sri Lanka.
Dricks till chaufförer och guider.

OBS: På nyårsavgången ingår en nyårsmiddag på hotellet.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Sri Lanka erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, priset baseras på minst fyra resenärer.

DAG 8. Valsafari, förmiddag

Om vädret tillåter finns det möjlighet att följa med på en spännande valsafari. På morgonen beger vi oss till Mirissa där vi går ombord på vår båt. Under några timmar spanar vi över Indiska Oceanen på vår jakt efter världens största djur – blåvalen. Dessa otroligt stora djur kan väga upp emot 200 ton och vara 30 meter långa. Mirissa är en av världens bästa utgångspunkter när det gäller valsafari och har vi tur ser vi både blåvalar och kaskelottvalar. Vissa tidpunkter på året är chanserna också goda att även se delfiner.

Pris per person: ca 750:-

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA