MENY

Sri Lanka – LIGHT

Upplev det bästa av Sri Lanka tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Upplev den exotiska och gröna ön Sri Lanka. Vi kombinerar lediga dagar på stranden med utflykter tillsammans med en engelsktalande guide. I Yala nationalpark gör vi en jeepsafari och får chans att se vilda elefanter. Vi besöker en teplantage och i vackra Ella kan vi göra en vandring till Little Adams Peak. Resan avslutas med lediga dagar på stranden med möjlighet att på egen hand utforska omgivningen och den närliggande staden Galle.

 

11 DAGAR   •   HIKKADUWA – TISSAMAHARAMA – ELLA

Höjdpunkter

 • Sol och bad i Hikkaduwa
 • Jeepsafari i Yala nationalpark
 • Vandring i vackra Ella
 • Besök på teplantage
 • Perfekt blandning av guidade upplevelser och egen tid

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
21 nov 2018
1 dec 2018
Sri Lanka - LIGHT från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
20 650 SEK
BOKA 
21 nov 2018
1 dec 2018
Sri Lanka - LIGHT från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK
BOKA 
28 dec 2018
7 jan 2019
Sri Lanka - LIGHT från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK
BOKA 

Nyårsresa! Resan inkluderar nyårsmiddag

28 dec 2018
7 jan 2019
Sri Lanka - LIGHT från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
29 750 SEK
BOKA 

Nyårsresa! Resan inkluderar nyårsmiddag

Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HIKKADUWA

Vi landar på Colombos flygplats och välkomnas av vår engelsktalande guide. Vi åker direkt söderut till staden Galle, som har influenser från främst den holländska kolonialtiden på 1800-talet. Här finns det Unescoskyddade Galle Fort som är det bäst bevarade fortet i Asien byggt av europeiska ockupanter. Galle Fort inhyser mysiga restauranger, kaféer och butiker. Vi strosar runt här och äter en gemensam lunch innan vi fortsätter vi till vårt strandhotell i Hikkaduwa. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 3

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Utforska området eller bara njut och koppla av vid poolen eller vid stranden. Det finns flera trevliga restauranger och ett bra shoppingutbud. Om du inte gillar strandhäng rekommenderar vi en tur till Galle som ligger ca 40 minuter bort med taxi. Här finns mycket mer att se och upptäcka.

DAG 4

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL förmiddag: Om vädret tillåter finns det möjlighet att följa med på en spännande valsafari. Tidig morgon beger vi oss till Mirissa där vi går ombord på vår båt. Under några timmar spanar vi över Indiska Oceanen på vår jakt efter världens största djur- blåvalen. Dessa otroligt stora djur kan väga upp emot 200 ton och vara 30 meter långa. Mirissa är en av världens bästa utgångspunkter när det gäller valsafari och har vi tur ser vi både blåvalar och kaskelottvalar. Vissa tidpunkter på året är chanserna goda att även se delfiner.

DAG 5 TISSAMAHARAMA

Vi lämnar vår strand för ett tre dagar långt äventyr och inleder med Tissamaharama, där vi checkar in på vårt hotell (resar tar ca 3-4 timmar). Vi är nu i närheten av Yala Nationalpark, dit vi beger oss för en spännande kvällssafari i parken. Här finns djur som vilda elefanter, bufflar, vildsvin, apor, krokodiler och leoparder. Efter safarin äter vi en gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 6 ELLA

På morgonen finns möjlighet att göra ytterligare en safari i nationalparken, en tur som bokas och betalas på plats. Den som känner sig nöjd med safari har en programfri förmiddag på hotellet. Vi åker mot den vackra lilla byn Ella och på vägen stannar vi till och besöker en teplantage där vi får provsmaka det berömda Ceylonteet. Vi anländer till vårt hotell i Ella och checkar in. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 7 HIKKADUWA

Ella sägs ha välsignats med några av de vackraste vyer Sri Lanka har att erbjuda. Vi inleder dagen med en vandring till Little Adams Peak som erbjuder en svårslagen utsikt över landskapet. Med härliga upplevelser i bagaget återvänder vi till vårt strandhotell (resan tar ca 5 timmar). Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag. Det är dags att säga adjö till Sri Lanka för denna gång. På kvällen checkar vi ut från hotellet och beger oss till flygplatsen för att ta nattflyget hem. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Ankomst Sverige.

Hotell

ELLA / Hotel Heavens Edge

Hotel Heavens Edge ligger avskilt och erbjuder en fantastisk utsikt över det gröna bergslandskapet och Ella Gap. Hotellet har 27 rum och de flesta har balkong. Här finns även en fin utomhuspool.

Hotellets hemsida

YALA / Cinnamon Wild Yala

Denna resort strax utanför Yala Nationalpark består av ett flertal stugor med balkonger som erbjuder utsikt antingen över djungeln eller havet. På hotellområdet finns bland annat en takbar, ett stort poolområde och en trevlig restaurang som serverar både asiatiska och västerländska rätter.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Colombo tur och retur.
 • Nio nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Engelsktalande guide.
 • Program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och fyra måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter på Sri Lanka.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket

Övrig information

Observera att det är visumkrav till Sri Lanka.
Kostnaden för visum ingår inte i resans pris.

I priset ingår ej:
Svensktalande färdledning.
Visum till Sri Lanka.
Dricks till chaufförer och guider.

OBS: På nyårsavgången ingår en nyårsmiddag på hotellet.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Sri Lanka erbjuder vi flera spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, priserna baseras på minst fyra resenärer.

Program 2018: DAG 4. Valsafari, förmiddag

Om vädret tillåter finns det möjlighet att följa med på en spännande valsafari. På morgonen beger vi oss till Mirissa där vi går ombord på vår båt. Under några timmar spanar vi över Indiska Oceanen på vår jakt efter världens största djur- blåvalen. Dessa otroligt stora djur kan väga upp emot 200 ton och vara 30 meter långa. Mirissa är en av världens bästa utgångspunkter när det gäller valsafari och har vi tur ser vi både blåvalar och kaskelottvalar. Vissa tidpunkter på året är chanserna också goda att även se delfiner.

Pris per person: ca 850:-

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA