MENY

Kapstaden – LIGHT

Upplev det bästa av Kapstaden tillsammans med en engelsktalande guide. Våra LIGHT-resor har ett luftigare program än våra övriga rundresor, och bjuder på en väl avvägd mix av guidade upplevelser och tid för egna upptäckter.

Upptäck Sydafrikas skönaste stad – Kapstaden. Vi får bland annat njuta av utsikten från Taffelberget, se dramatisk natur längs Kaphalvön och gulliga pingviner vid Boulders Beach. Vi gör ett minnesvärt besök i en av kåkstäderna och den som vill kan följa med på en utflykt till fängelseön Robben Island, som tillval. Vi provsmakar också viner och spenderar en natt i det berömda och natursköna vindistriktet Franschhoek. Naturligtvis har du gott om tid för egna upptäckter i denna stad för livsnjutare.

9 DAGAR   •   KAPSTADEN – FRANSCHHOEK

Höjdpunkter

 • Utsikten från Taffelberget
 • Pingvinerna vid Boulders beach
 • Godahoppsuddens naturreservat
 • Ett minnesvärt besök i en av stadens township
 • Vinprovningar och övernattning i vindistriktet Franschhoek
 • Världsarvet Robben Island som tillval

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 8 okt 2019
Hemkomst 16 okt 2019
Kapstaden - LIGHT Turkish Airlines från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
19 450 SEK
Avresa 8 okt 2019
Hemkomst 16 okt 2019
Kapstaden - LIGHT Turkish Airlines från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
20 250 SEK
Avresa 8 okt 2019
Hemkomst 16 okt 2019
Kapstaden - LIGHT Turkish Airlines från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
19 450 SEK
Avresa 3 mars 2020
Hemkomst 11 mars 2020
Kapstaden - LIGHT Turkish Airlines från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
19 850 SEK
Avresa 3 mars 2020
Hemkomst 11 mars 2020
Kapstaden - LIGHT Turkish Airlines från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
19 850 SEK
Avresa 3 mars 2020
Hemkomst 11 mars 2020
Kapstaden - LIGHT Turkish Airlines från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
19 850 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 KAPSTADEN

Vi landar i Kapstaden och hälsas välkomna av vår engelsktalande guide. Omgiven av hav, berg och vackra vingårdar är Kapstaden ett måste för alla livsnjutare. Här finns mängder av bra restauranger, klubbar, långa sandstränder, prisvärd shopping och en härlig atmosfär. Vi gör en rundtur i staden för att bekanta oss med The Mother city, som den också kallas. Vi avslutar med att ta den roterande kabinbanan upp på Taffelberget, där vi (vid klart väder) får en storslagen utsikt över staden och Atlantkusten. Vi checkar in på vårt hotell beläget i trevliga Sea Point. På kvällen äter vi en välkomstmiddag med afrikanska specialiteter och musik. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

I dag väntar en heldagstur längs Kaphalvön och Chapmans Peak Drive, en av världens vackraste kustvägar. Vi åker ut till den mytomspunna Godahoppsudden och den yttersta udden, Cape Point. Här kan vi njuta av utsikten över False Bay och det mäktiga havet. Därefter går färden till Boulders Beach där vi ser de oemotståndliga små pingvinerna i en koloni som tidigare var utrotningshotad. Att se dessa små fracktecknade vaggande fåglarna är en underbar syn. Vi återkommer till vårt hotell och har kvällen programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 4

Denna dag inleds med ett minnesvärt besök i en kåkstad, så kallad ”Township”, där vi får se hur en stor del av Sydafrikas befolkning lever. Dessa stadsdelar skapades av apartheidregimen i Sydafrika för den icke-vita delen av befolkningen. Besöket är viktigt för att ge oss förståelse samt möjlighet att bidra ekonomiskt till befolkningen som lever här. Vi träffar en representant från välgörenhetsorganisationen A Reaching Hand som berättar om sitt arbete mot fattigdom. I och med detta besök, bidrar vi med 200 sek per person till A Reaching Hand. Vi äter en lunch på restaurangen 4Roomed Ekasi i Khayelitsha township, där vi får möjlighet att prata med den fascinerande kvinnan som grundade den och njuta av hennes goda mat. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

TILLVAL, halvdag: De som önskar kan boka en utflykt till världsarvet Robben Island, den ökända fängelseön där många apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar under flera årtionden. Båtresan från Waterfront tar ca 45 minuter och kan vara något gropig beroende på väder. Vid ankomsten till ön delas vi in i bussar med engelsktalande guider som tar oss med på en lärorik tur runt ön, innan vi besöker själva fängelset som guidas av före detta fångar.

DAG 5

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Ta en härlig stranddag i Clifton eller Camps Bay. Eller varför inte njuta av världens kanske bästa afternoon tea på koloniala Mount Nelson Hotel? Avsluta gärna dagen med en drink på någon av barerna på Long Street. Vi rekommenderar också ett besök i trevliga Victoria & Alfred Waterfront, som ligger alldeles vid hamnen. Här finns bra shopping och en mängd barer, caféer och restauranger. Vår guide kan också hjälpa till med tips och idéer för den som önskar.

DAG 6

Även denna dag är programfri. Lunch och middag på egen hand. Besök Kirstenboschs botaniska trädgård eller loppmarknaden på Green Market Square. Vi rekommenderar ett besök på museet District Six som visar hur en hel stadsdel förintades på 70-talet och över 60 000 människor tvångsförflyttades, på grund av sin etnicitet.

DAG 7 FRANSCHHOEK

Vi lämnar Kapstaden och åker ca 8 mil österut, till det natursköna vindistriktet Franschhoek. Sydafrika är den sjunde största vinproducenten i världen och de vanligaste druvorna är Chenin Blanc och Cabernet Sauvignon. Franschhoek är känt för sina kvalitetsviner men också som Sydafrikas mathuvudstad. Vi besöker två olika vingårdar med tillhörande vinprovning innan vi checkar in på vårt trevliga hotell i Franschhoek. Vi får tid för lunch och egna upptäckter i området. På kvällen samlas vi och äter en avskedsmiddag på restaurang Le Bon Vivant. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 8

Efter en lugn och skön förmiddag är det dags att säga farväl till Sydafrika för denna gång. Vi åker till flygplatsen och tar flyget tillbaka till Sverige. Lunch och middag på egen hand. Förläng gärna resan och stanna längre i Kapstaden, eller besök andra delar av Sydafrika.

DAG 9

Ankomst Sverige.

Hotell

FRANSCHHOEK / Protea Hotel FranschhoekFRANSCHHOEK / Protea Hotel Franschhoek
FRANSCHHOEK / Protea Hotel FranschhoekFRANSCHHOEK / Protea Hotel Franschhoek

FRANSCHHOEK / Protea Hotel Franschhoek

Detta trevliga fyrstjärniga hotell ligger endast en kort promenad från stadskärnan. Hotellet har en restaurang och en utomhuspool. Rummen är ljust inredda och utrustade med bland annat hårtork, säkerhetsbox och wifi.

Hotellets hemsida

KAPSTADEN / SunSquare Cape Town GardensKAPSTADEN / SunSquare Cape Town Gardens
KAPSTADEN / SunSquare Cape Town GardensKAPSTADEN / SunSquare Cape Town Gardens

KAPSTADEN / SunSquare Cape Town Gardens

Hotellet är mycket bra beläget i ett område som heter Gardens och som ligger endast ett par km från Kapstadens centrum. Här finns shopping, restauranger och barer runt hörnet. Hotellet erbjuder också gym, pool och fritt Wi-Fi.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Kapstaden, tur och retur
 • Sex nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser själv)
 • Engelsktalande guide
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter
 • Frukost alla dagar samt tre måltider exklusive måltidsdryck
 • Alla transporter i Sydafrika
 • Dricks till bagagebärare, restauranger och chaufförer.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

I priset ingår inte:
Dricks till guiden, ca 35 ZAR per resenär och dag

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Sydafrika erbjuder vi ett spännande tillvalspaket.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige innan avresa.

DAG 4, eftermiddag. Halvdagsutflykt till Robben Island.
De som önskar kan boka en halvdagsutflykt till världsarvet Robben Island, den ökända fängelseön där många apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar under flera årtionden. Båtresan från Waterfront tar ca 45 minuter och kan vara något gropig beroende på väder. Vid ankomsten till ön delas vi in i bussar med engelsktalande guider som tar oss med på en lärorik tur runt ön, innan vi besöker själva fängelset, som guidas av före detta fångar. Tillvalet inkluderar transport till Waterfront, båtresa och inträde. Transport från Waterfront till hotellet kan ordnas mot en extra kostnad, men de flesta föredrar att stanna kvar i Waterfront och ta sig hem med taxi. Inget minimiantal krävs.

Pris per person: ca 420:-

BOKA RESA