MENY

Storslagna Sydafrika

På vår resa till Sydafrika får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Upptäck Sydafrikas stora kontraster och blandning av storslagna naturreservat, vilda djur och pittoreska vingårdar. Resan inleds i Kapstaden med utsikt från Taffelberget och den vackra turen längs Kaphalvön. Naturligtvis stannar vi vid Boulders Beach och ser de söta pingvinerna. I Johannesburg lär vi oss mer om landets dramatiska historia på Apartheid Museum, innan vi beger oss till Mabulareservatet där vi får chans att möta ”The Big Five”: elefant, buffel, leopard, lejon och noshörning. En båtutflykt till fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad i nära två årtionden liksom vinprovningar i Sydafrikas berömda vindistrikt kan bokas som tillval.

11 DAGAR   •   KAPSTADEN – JOHANNESBURG – MABULARESERVATET

Höjdpunkter

 • Utsikten från Taffelberget i Kapstaden
 • Pingvinerna vid Boulders beach
 • Godahoppsuddens naturreservat
 • Fyra spännande safariturer
 • Sydafrikas vackra vindistrikt som tillval
 • Världsarvet Robben Island som tillval

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 28 okt 2019
Hemkomst 7 nov 2019
Storslagna Sydafrika Turkish Airlines från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
30 950 SEK

Höstlovsresa.

Avresa 28 okt 2019
Hemkomst 7 nov 2019
Storslagna Sydafrika Turkish Airlines från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
30 950 SEK

Höstlovsresa.

Avresa 28 okt 2019
Hemkomst 7 nov 2019
Storslagna Sydafrika Turkish Airlines från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
30 950 SEK

Höstlovsresa.

Avresa 26 dec 2019
Hemkomst 5 jan 2020
Storslagna Sydafrika Turkish Airlines från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
39 750 SEK

Nyårsresa.

Avresa 26 dec 2019
Hemkomst 5 jan 2020
Storslagna Sydafrika Turkish Airlines från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
39 750 SEK

Nyårsresa.

Avresa 26 dec 2019
Hemkomst 5 jan 2020
Storslagna Sydafrika Turkish Airlines från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
39 750 SEK

Nyårsresa.

Avresa 22 feb 2020
Hemkomst 3 mars 2020
Storslagna Sydafrika Emirates från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK
Avresa 22 feb 2020
Hemkomst 3 mars 2020
Storslagna Sydafrika Emirates från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK
Avresa 22 feb 2020
Hemkomst 3 mars 2020
Storslagna Sydafrika Emirates från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 KAPSTADEN

Vid lunchtid ankommer vi till Kapstaden och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Vi inleder vår resa med en stadsrundtur för att bekanta oss med denna storstad som ligger vackert precis vid Atlantkusten. Om vädret tillåter tar vi den roterande kabinbanan upp på Taffelberget, där vi får en fin utsikt över staden. Är det riktigt klart väder kan vi även se fängelseön Robben Island. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell och vi avslutar sedan dagen med en välkomstmiddag med afrikanska specialiteter och musik. Lunch och middag ingår.

DAG 3

I dag väntar en heldagstur längs Kaphalvön och Chapmans Peak Drive, en av världens vackraste kustvägar. Vi åker ut till den mytomspunna Godahoppsuddens naturreservat med Cape Point och njuter av utsikten över False Bay. Om vädret tillåter stannar vi till för en enklare picknick-lunch. Därefter går färden till Boulders Beach där vi besöker de oemotståndliga små pingvinerna i en koloni som tidigare var utrotningshotad. Att se dessa små fracktecknade vaggande fåglarna är en av dagens höjdpunkter. Vi återkommer till vårt hotell på kvällen och har kvällen fri för egna aktiviteter. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

I dag har vi en helt ledig dag i Kapstaden. Vi rekommenderar ett besök i trevliga Waterfront, som ligger alldeles vid hamnen. Här kan man handla allt från afrikanskt hantverk till kläder och modern design. En mängd barer, caféer och restauranger finns i området så det finns möjlighet att äta både lunch och middag här om man vill. Man tar sig enkelt fram och tillbaka med taxi. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL, halvdag: De som önskar kan boka en halvdagsutflykt till världsarvet Robben Island, den ökända fängelseön där många färgade apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar under flera årtionden. Båtresan från Waterfront tar ca 45 minuter och kan vara något gropig beroende på väder. Vid ankomsten till ön delas vi in i bussar med engelsktalande guider som tar oss med på en lärorik tur runt ön, innan vi besöker själva fängelset, som guidas av före detta fångar. Öns ohyggliga historia är i dag en viktig del av det moderna Sydafrika.

DAG 5

Även i dag får vi möjlighet att uppleva Kapstaden efter eget intresse och i egen takt! Dagen är till eget förfogande. Besök Kirstenboschs botaniska trädgård, något av stadens museum eller en marknad. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL, heldag: De som önskar kan boka in sig på en heldagsutflykt till de natursköna områdena utanför Kapstaden där vi hittar Sydafrikas berömda vindistrikt. Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen, de vanligaste druvorna är Chenin Blanc och Cabernet Sauvignon. En rundtur bland vingårdar med provsmakningar och lunch förgyller dagen. På en av gårdarna får vi en äkta sabrage-upplevelse, då man öppnar flaskan med hjälp en sabel istället för med en traditionell korskruv. Under dagen finns det tid att inhandla viner eller annat gott som kan finnas på vingårdarna. Lunch ingår i utflykten.

DAG 6

I dag ges tid för ännu en helt ledig dag i Kapstaden. Vi rekommenderar ett besök på den afrikanska marknaden på Green Market Square som ligger i centrum och har öppet varje dag.

Om du känner för en vilodag och om vädret tillåter finns möjligheten att koppla av och ägna sig åt strandliv på Clifton, Camps Bay eller någon av de många stränderna längs False Bay-kusten. Du kan också besöka District Six Museum som visar hur en stadsdel helt försvann i slutet av 1970-talet. Lunch och middag på egen hand.

TILLVAL, heldag: En dag som berör. Vi besöker Langa kåkstad, en så kallad ”Township”, där vi får se hur vanliga människor lever och försöker få sin vardag att fungera, långt ner på samhällsstegen. Dessa stadsdelar skapades av apartheidregimen i Sydafrika för den icke-vita delen av befolkningen. Vi träffar barn och vuxna och lär oss om olika pågående projekt i syfte att underlätta livet för kåkstadens boende. Dagens besök är viktigt för att ge oss en inblick och förståelse i hur en stor del av Sydafrikas befolkning lever. En lokalproducerad lunch (ej dryck) med traditionell mat från Mandelas eget folk, Xhosa-folket, ingår i besöket. Om ni väljer att boka detta tillval så stödjer ni även organisationen A Reaching Hand med 200 sek. Det behöver vara minst 10 bokade för att kunna genomföra turen.

DAG 7 JOHANNESBURG

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss mot flygplatsen för ett förmiddagsflyg som ska ta oss till Johannesburg, Sydafrikas största stad. Vi äter en gemensam lunch i Johannesburg innan vi gör ett mycket intressant och känslostarkt besök på Apartheid Museum, där vi får lära oss mer om landets dramatiska historia och den kamp som har utspelat sig här. Efter besöket beger vi oss till vårt hotell för incheckning och avslutar dagen med en gemensam middag på en välrenommerad restaurang som serverar sydafrikanskt kött av högsta kvalitet. Lunch och middag ingår.

DAG 8 MABULARESERVATET

Efter frukost sätter vi oss i bussen för en ca tre timmar lång resa till Mabulareservatet i vackra Limpopoprovinsen, ett reservat på 12 000 hektar. Till skillnad från Krugerparken är det malariafritt och man färdas på grusvägar istället för asfalterade vägar, vilket ger en bättre safariupplevelse. Vi reser genom det vidsträckta landskapet, passerar små byar och odlingar av bland annat solrosor och majs. Vid ankomsten checkar vi in på vår trevliga 4-stjärniga lodge där vi ska stanna i två nätter. Vi serveras lunch vid ankomst och har sedan lite tid för avkoppling vid lodgen. Kanske ett dopp i poolen lockar? På eftermiddagen ger vi oss ut på vår första safaritur, försedda med stor förväntan, kamera och kikare. Våra erfarna rangers kör oss ut i safarijeepar, uppdelade i mindre grupper, och har vi tur kanske vi redan första dagen får möjlighet att se någon av ”the big five”; leopard, lejon, elefant, noshörning och afrikansk buffel. Förutom dessa finns många andra intressanta djur i reservatet, såsom antiloper, zebror, giraffer, flodhästar, krokodiler, vårtsvin och vackra fåglar. Åter på lodgen äter vi en gemensam middag. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Vi vaknar upp i gryningen och bjuds på kaffe och te innan vi återigen sätter oss i jeeparna för en ny safaritur i jakten på "the big five". Väl tillbaka på lodgen äter vi frukost och har sedan tid på egen hand innan den gemensamma lunchen och eftermiddagens spännande safaritur. Lunch och middag ingår.

DAG 10

Vi börjar morgonen med en sista safaritur följt av frukost och sedan utcheckning från lodgen. Vi besöker en marknad, där vi får chans att shoppa det sista. Vi ankommer flygplatsen på eftermiddagen och tar sedan kvällsflyget tillbaka hemåt. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Ankomst Sverige.

Hotell

JOHANNESBURG / Protea Hotel BalalaikaJOHANNESBURG / Protea Hotel Balalaika
JOHANNESBURG / Protea Hotel BalalaikaJOHANNESBURG / Protea Hotel Balalaika

JOHANNESBURG / Protea Hotel Balalaika

4-stjärniga Protea Hotel Balalaika ligger i Sandton utanför Johannesburg, ca fem minuters promenad från Sandton Shoppingcener där det finns ett stort utbud på restauranger och butiker. På hotellområdet finns två restauranger, flera barer och lounger och i hotellets lummiga trädgård kan man koppla av vid utomhuspoolen eller trädgårdsterrassen. Hotellets rum är inredda i engelsk lantlig stil.

Hotellets hemsida

KAPSTADEN / Protea Hotel Cape Town Sea PointKAPSTADEN / Protea Hotel Cape Town Sea Point
KAPSTADEN / Protea Hotel Cape Town Sea PointKAPSTADEN / Protea Hotel Cape Town Sea Point

KAPSTADEN / Protea Hotel Cape Town Sea Point

Detta nyrenoverade hotell ligger i trevliga Sea Point. På någon minuts gångavstånd ligger havet och ett flertal bra restauranger och butiker. Hotellets drygt 100 rum är fint och modernt inredda. På hotellet finns en liten utomhuspool, restaurang och en trevlig terrass.

Hotellets hemsida

MABULA / Mabula Game LodgeMABULA / Mabula Game Lodge
MABULA / Mabula Game LodgeMABULA / Mabula Game Lodge

MABULA / Mabula Game Lodge

Mabula Game Lodge är en 4-stjärnig lodge som trots sin storlek känns genuin och intim. Här finns en utomhuspool, spa, bar och en restaurang som serverar lokala rätter. Lodgens rymliga rum är elegant inredda i afrikansk stil med ljusa färger.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Kapstaden och hem från Johannesburg.
 • Åtta nätter med del i dubbelrum på hotell/boende av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Safariturer i öppna jeepar med engelsktalande rangers.
 • Frukost alla dagar samt nio måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter i Sydafrika.
 • Dricks till guider, rangers, bagagebärare och chaufförer.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva mer av Sydafrika erbjuder vi tre spännande tillvalspaket.
Tillvalen måste bokas och betalas i Sverige senast 30 dagar innan avresa.

DAG 4. Halvdagsutflykt till Robben Island
De som önskar kan boka en halvdagsutflykt till världsarvet Robben Island, den ökända fängelseön där många svarta och färgade apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar under flera årtionden. Båtresan från Waterfront tar ca 45 minuter och kan vara något gropig beroende på väder. Vid ankomsten till ön delas vi in i bussar med engelsktalande guider som tar oss med på en lärorik tur runt ön, innan vi besöker själva fängelset, som guidas av före detta fångar. Öns ohyggliga historia är i dag en viktig del av det moderna Sydafrika. Tillvalet inkluderar transport till Waterfront, båtresa och inträde. Transport från Waterfront till hotellet kan ordnas mot en extra kostnad, men de flesta föredrar att stanna kvar i Waterfront och ta sig hem med taxi. Inget minimiantal krävs.

Pris per vuxen: 420:-

DAG 6. Heldagsutflykt till Langa kåkstad
En ny dag som berör. Vi besöker Langa kåkstad, en så kallad ”Township”, där vi får se hur vanliga människor lever och försöker få sin vardag att fungera, långt ner på samhällsstegen. Dessa stadsdelar skapades av apartheidregimen i Sydafrika för den icke-vita delen av befolkningen. Vi träffar barn och vuxna och lär oss om olika pågående projekt i syfte att underlätta livet för kåkstadens boende. Dagens besök är viktigt för att ge oss en inblick och förståelse i hur en stor del av Sydafrikas befolkning lever.

En lokalproducerad lunch (ej dryck) med traditionell mat från Mandelas eget folk, Xhosa-folket, ingår i besöket. Om ni väljer att boka detta tillval så stödjer ni även organisationen A Reaching Hand med 200 sek. Priset är baserat på minst tio deltagare.

På avresan den 26:e dec är det tyvärr inte möjligt att boka detta tillvalspaket.

Pris per vuxen: 950:-

DAG 5. Heldagsutflykt till Sydafrikas vindistrikt
Följ med på heldagsutflykt till de natursköna områdena utanför Kapstaden där vi hittar Sydafrikas berömda vindistrikt. Sydafrika är den nionde största vinproducenten i världen, de vanligaste druvorna är Chenin Blanc och Cabernet Sauvignon. En rundtur bland vingårdar med provsmakningar och lunch förgyller dagen. På en av gårdarna får vi en äkta sabrage-upplevelse, då man öppnar flaskan med hjälp en sabel istället för med en traditionell korskruv. Under dagen finns det tid att inhandla viner eller annat gott som kan finnas på vingårdarna. Lunch ingår i utflykten. Priset är baserat på minst 10 deltagare.

Pris per vuxen: 880:-

Sagt om resan

En fantastisk upplevelse på många sätt. Professionella guider och reseledare, mycket att se och göra, underbar mat och goda viner. Lagom stor grupp. Vi är jättenöjda! - Sydafrika 26/12-5/1
- Mats och Lena, Resenär
Resan motsvarade med råge våra högt ställda förväntningar!
- Malcom Lilliehöök och Agneta Bredberg, Resenär
Sydafrikaresan rekommenderar vi, den är varierande och verkligen upplevelserik.
- Claes o Pirkko, Resenär
Åkte på Stora Sydafrikaresan i oktober / november. Resan var mycket trevlig och intressant. Lotus bjöd verkligen till med den där lilla extra omtanken. Guiderna Andreas, på safarin, och Görrel, Kapstaden, var suveräna. Kunniga och trevliga. Resan kan rekommenderas.
- Tomas Hansson, Resenär
En helt fantastisk resa, bra sammansättning och innehåll! Vi har fått så många fina minnen av alla vackra platser vi besökt, den spännande safarin vi åkt på och alla fina djur vi fått se på denna resa! En magisk resa som vi varmt rekommenderar! - Storslagna Sydafrika 26/2-8/3 2017
- Marie & Ronny, Resenär
Fantastiskt kunnig guide! Välplanerad och en mycket bra resa. Kommer att se tillbaka på resan med värme och ett leende.
- Britta Svensson, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA