MENY

Mytomspunna Transsylvanien

På vår resa till Transsylvanien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en spännande resa till mystiska Transsylvanien. Förutom Peles och Draculas slott, som överraskar med sin charm snarare än med skrämmande historier om vampyrer, besöker vi små mysiga och färgglada byar och får uppleva spännande möten med lokalbefolkningen. Vi provar de utsökta men än så länge oupptäckta rumänska vinerna, shoppingfyndar i charmiga gränder och utforskar det lokala kökets specialiteter.

8 DAGAR   •   BUKAREST – SIBIU – SIGHISOARA – BRAN – KARPATERNA

Höjdpunkter

 • Mytomspunna Draculas slott
 • Vinprovning i Karpaternas hjärta
 • Möten med lokala familjer
 • Charmiga medeltida städer
 • Vacker landsbygd och intressant historia

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 12 maj 2020
Hemkomst 19 maj 2020
Mytomspunna Transsylvanien Lufthansa från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
14 550 SEK
Avresa 12 maj 2020
Hemkomst 19 maj 2020
Mytomspunna Transsylvanien Lufthansa från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
14 550 SEK
Avresa 12 maj 2020
Hemkomst 19 maj 2020
Mytomspunna Transsylvanien Lufthansa från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
14 550 SEK
Avresa 17 sep 2020
Hemkomst 24 sep 2020
Mytomspunna Transsylvanien Lufthansa från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
14 550 SEK
Avresa 17 sep 2020
Hemkomst 24 sep 2020
Mytomspunna Transsylvanien Lufthansa från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
14 550 SEK
Avresa 17 sep 2020
Hemkomst 24 sep 2020
Mytomspunna Transsylvanien Lufthansa från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
14 550 SEK
Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1 BUKAREST

Vi landar i Bukarest och välkomnas av vår svensktalande guide. På vår väg in till centrala Bukarest kan vi se den stora variationen i byggnadsstilar, som art nouveau som gav Bukarest smeknamnet Lilla Paris, sovjetisk byggnadsstil, barock och nygotisk stil. Vi gör ett besök i Ceausescus privatresidens och ser bland annat det berömda guldbadrummet. På kvällen promenerar vi genom gamla stan till en restaurang där välkomstmiddagen serveras. Lunch och middag ingår.

DAG 2 SIBIU

Vi lämnar Bukarest och åker mot Transsylvaniens största stad, Sibiu. Vägen dit är vacker, genom Karpaterna och längs Oltdalen. På eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Sibiu och får veta mer om tysk-saxarnas Siebenbürgen, som Transsylvanien heter på tyska. Tillsammans med vår guide får vi lära oss mer om 1200-talet när saxarna bosatte sig i Transsylvanien, till 2016 när en tysk-saxare blev Rumäniens aktuella president. Hus med tjocka stenväggar, spetsiga tegelklädda tak och mystiska ögonliknande små fönster som gav Sibiu namnet "De 1 000 ögonens stad" berättar om saxarnas strävan efter "Ordnung und Disziplin". Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 3 SIGHISOARA

Vi lämnar Sibiu och åker mot Transsylvaniens pärla, Sighisoara. På vägen dit äter vi lunch på ett värdshus som ägs av en rumänsk fårbonde och hans familj. Vi träffar också en fåraherde som berättar om sitt yrke och om gamla traditioner som dominerar rumänskt lantbruk än idag. Här får vi även se en dansuppvisning av byns folkloremusiker. Vi stannar också till i en by och hälsar vi på hos Fru Ildiko, känd i hela Transsylvanien för sina pittoreskt målade kakor. Här får vi också själva prova på hantverket. Sighisoara är en charmig medeltida stad som finns med på Unescos världsarvslista och vi tar en promenad i staden. Här föddes den ökände greve Dracula eller Vlad Tepez som han egentligen hette och vi serveras en middag i hans födelsehus. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Programfri dag i Sighisoara. Lunch och middag på egen hand. Ta chansen och njut av en ledig dag i denna charmiga stad. Promenera på citadellet och utforska de mysiga gränderna, ta en shoppingrunda eller en fika på en av stadens trevliga uteserveringar. Är du sugen på massage, manikyr eller frisörbesök så kan vår guide hjälpa till med bokning. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 BRAN

Efter frukost lämnar vi Sighisoara och åker söderut mot Bran. På vägen stannar vi och besöker bybor som sedan generationer tillbaka varit sysselsatta med traditionellt hantverk.Vi får lära oss mer om deras arbete och vardag. Vi stannar också i staden Kronstadt eller Brasov på rumänska och tar en guidad promenad följt av lite egen tid för lunch och shopping på den populära gågatan. Därefter åker vi en kort resa till Bran och vårt mysiga hotell nedanför Draculas slott. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 6

Dagen börjar med en härlig tur med häst och vagn där vi får uppleva landsbygden utanför Bran. Sedan besöker vi det mytomspunna Draculas slott och får reda på sanningen om den fruktade greven. Slottets mest kända ägare var Rumäniens populära drottning Marie, en modeikon och hjältinna under första världskriget. Varför just detta slott har tjänat ryktet som vampyrgrevens huvudsäte får vi veta i dag. Draculas slott är trots ryktet ett mysigt ställe, där kärlekshistorier blandas med krigsberättelser. Resten av dagen är programfri. Här finns fina souvenirer att köpa med hem, så som rumänska ostar och hemgjord körsbärslikör. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7 KARPATERNA

I dag ger vi oss ännu djupare in i Karpaterna och kan njuta av utsikten över de branta klipporna. Vi stannar och besöker ett av Rumäniens vackra slott.  Vi får också provsmaka de relativt okända rumänska vinerna på en vinprovning. Vi checkar in på ett värdshus och äter en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Efter frukost är det dags att lämna Rumänien för denna gång och åka mot flygplatsen i Bukarest. Vi tar flyget tillbaka till Sverige och ankommer samma dag.

 

Hotell

AZUGA / Pension RheinAZUGA / Pension Rhein
AZUGA / Pension RheinAZUGA / Pension Rhein

AZUGA / Pension Rhein

Rummen på detta pensionat är enkla men bekväma och erbjuder precis det man behöver efter en händelserik dag: Karpaternas lugn och tystnad. På ägorna finns även en vinkällare som är specialiserad på mousserande vin. Pensionatet har tyvärr ingen hiss.

Hotellets hemsida.

BRAN / Casa din BranBRAN / Casa din Bran
BRAN / Casa din BranBRAN / Casa din Bran

BRAN / Casa din Bran

Precis nedanför legendariska Draculas slott ligger trevliga Casa din Bran. Med ljusa och bekväma rum, och en tjusig liten restaurang samt en terrass med utsikt mot de skogsrika bergen, är detta lilla hotell en perfekt utgångsplats för våra utflykter till alla sevärdheter i området.

Hotellets hemsida

BUKAREST / Le Boutique Hotel MoxaBUKAREST / Le Boutique Hotel Moxa
BUKAREST / Le Boutique Hotel MoxaBUKAREST / Le Boutique Hotel Moxa

BUKAREST / Le Boutique Hotel Moxa

Le Boutique hotel Moxa ligger i utkanten av citykärnan, och på en av Bukarest äldsta gator. Rummen är modernt inredda  med en klassisk stil, och på rummet har du tillgång till fritt Wi-Fi, säkerhetsbox, minibar och hårtork. Hotellet har en restaurang, en bara samt ett SPA.

Hotellets hemsida

SIBIU / Best Western Silva HotelSIBIU / Best Western Silva Hotel
SIBIU / Best Western Silva HotelSIBIU / Best Western Silva Hotel

SIBIU / Best Western Silva Hotel

Lugnt och naturskönt beläget hotell mitt i Sub Arini-parken med kort gångavstånd till de historiska kvarteren i Sibiu. Hemtrevliga hotellrum med alla bekvämligheter. Restaurang och bar med trevlig uteservering mot parken.

Hotellets hemsida

SIGHISOARA / Hotel Bulevard Sighisoara

Hotel Bulevard Sighisoara ligger i centrum av Sighişoara och erbjuder eleganta och rymliga rum med gratis WiFi och minibar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Bukarest tur och retur.
 • Sju nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser själv). Du kan alltid lämna önskemål om att dela rum. Hittar vi någon att dela med återbetalar vi enkelrumstillägget.
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt nio måltider inklusive bordsvatten.
 • Alla transporter på resmålet.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Sagt om resan

Att ha varit med på en resa till Transsylvanien känns som privilegiet att ha upptäckt en ny outforskad mark. Jag visste inte mycket om Rumänien innan jag kom dit men det var en fantastiskt positiv överraskning att lära känna landet.
- Peter Andersson, Resenär
Efter att ha besökt mer än 70 länder, varav de flesta på egen hand, ville jag uppleva något nytt och annorlunda. Jag lockades av naturupplevelserna och möjligheten att få hälsa på i Draculas slott. Resan till Transsylvanien är en av de bästa rundresor jag varit på i hela mitt liv. En väldigt välorganiserad resa, där allt fungerade toppen. Gloria tillförde en fantastisk energi och var med sina gedigna kunskaper och sitt stora leende en underbar guide.
- Auli Kuivalainen, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA