MENY

Res till Berlinbiennalen med Bonniers Konsthall!

Varmt välkommen att följa med på en resa där vi upplever det främsta inom samtidskonsten. Färden går till Berlin där vi besöker den tionde Berlinbiennalen, en av de mest spännande konsthändelserna under året!

Årets biennal har titeln We don´t need another hero och cureras av sydafrikanska Gabi Ngcobo. Ngcobo har sedan tidigt 2000-tal varit engagerad som curator i olika konstnärliga projekt både i Sydafrika och internationellt, bland annat för biennalen i Sao Paulo 2016.

Bonniers Konsthalls curator Caroline Elgh Klingborg guidar oss genom de mest intressanta utställningarna på biennalen. Vi tar också chansen att upptäcka konst- och kulturstaden Berlin och besöker bland annat den unika privatsamlingen Sammlung Boros, besöker Andreas Erikssons konstnärsateljé, ser utställningen med Philippe Parreno på Martin Gropius-Bau samt vandrar runt i trendiga galleriområden. Under luncher och middagar får vi tid att diskutera konsten på trevliga restauranger.  Med på resan följer även Thérèse Dyhlén från Bonniers Konsthall.

4 DAGAR   •   BERLIN

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
7 juni 2018
10 juni 2018
Berlinbiennalen med Bonniers Konsthall
Fler än 5 platser kvar
12 900 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

Dag 1

Avresa från Arlanda tidig eftermiddag. Transfer till fyrstjärniga Angleterre Hotel där vi checkar in. Därefter bekantar vi oss med varandra då vi samlas för en välkomstdrink samt efterföljande middag på en närliggande restaurang. Lunch på egen hand, middag ingår.

Dag 2

Vi börjar dagen med frukostbuffé på hotellet och sedan blir det gemensam avgång till Martin Gropius Bau där vi ser utställningen med Philippe Parreno. Efter lunch besöker vi Andreas Erikssons ateljé och får en visning. Vi gör också ett besök på Neue Gesellschaft für Bildende Kunst och ser utställningen

Floating Utopias innan vi tar vi oss till Kunst Werke Berlin där vi möts av Bonniers Konsthalls curator Caroline Elgh Klingborg som tar oss med på öppningen av Berlinbiennalen. Lunch ingår, middag på egen hand.

Dag 3

Vi ägnar hela dagen åt Berlinbiennalen. Curator Caroline Elgh Klingborg guidar oss genom dagen och visar oss de bästa utställningarna. Lunch och middag på egen hand.

Dag 4

Vi får en visning av den privata konstsamlingen Boros Collection som just gjort en omhängning. Kanske hinner vi med en gallerirunda innan bussen tar oss till flygplatsen och resa tillbaka till Arlanda.

Hotell

BERLIN / Angleterre Hotel

Vackert hotell i anrik byggnad beläget i området Mitte nära Checkpoint Charlie och intill t-banestationen Kochstrasse. Rymliga hotellrum i klassisk stil med alla bekvämligheter.  På hotellet finns restaurang, bar samt gym.

Hotellets hemsida.

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • Flyg Stockholm–Berlin tur & retur med SAS i ekonomiklass inkl. skatter och avgifter.
  • Egen buss och chaufför på flygplatstransfers.
  • Transferguide vid ankomsttransfern.
  • Tre nätter i del i dubbelrum på 4-stjärnigt hotell inkl. frukostbuffé.
  • Inträde till Berlinbiennalen (1 dag) samt busstransfer till/från Biennalen.
  • S-Bahn Travel Card (1 dag).
  • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
  • Välkomstdrink (1 glas mousserande vin) på hotellet ankomstkvällen.
  • En trerätters välkomstmiddag exkl. dryck.
  • En tvårätters lunch inkl. 1 glas måltidsdryck och kaffe.

Övrig information

Enkelrumstillägg: 1 200kr/person.

BOKA RESA