MENY

Familjeresa till Saigon & Phu Quoc

Upplev en resa till Vietnam på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Planera in en perfekt resa för hela familjen. Ni bor i familjerum på hotellen och har gott om tid för egna upptäckter. Vietnam är ett land som har allt. Milslånga sandstränder och tropisk värme, en intressant historia, trevliga människor och fantastiskt god mat. Ni får uppleva små byar, vacker natur och intressanta möten med lokalbefolkningen längs med Mekongfloden. En spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar samt en matlagningskurs ingår också. På ön Phu Quoc har ni helt programfria dagar och kan verkligen koppla av och njuta av sol, bad och härliga stränder.

12 DAGAR   •   HO CHI MINH CITY – PHU QUOC

Höjdpunkter

  • Båttur och cykeltur vid Mekong
  • Matlagningskurs
  • Cu Chis underjordiska tunnlar
  • Härliga sol- och baddagar på Phu Quoc

Cirkapriser

Pris vid fyra resenärer 11 300 SEK/personInternationellt flyg 7 000 – 9 000 SEK/person

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HO CHI MINH CITY

Ni ankommer till Ho Chi Minh City och möts av en chaufför som tar er till ert hotell. Resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand. Staden är landets största och hette tidigare Saigon, ett namn som fortfarande används av många. Staden var huvudstad i Franska Indokina vilket syns tydligt på stadens arkitektur. Här finns breda boulevarder och vackra koloniala byggnader, men längs trottoarerna ser man också folk reparera sina mopeder, klippa sig eller sitta och äta. En charmig kontrast.

DAG 3

En engelsktalande guide möter upp er på hotellet och tar er med på en tur till Mekongfloden. Beroende på barnens ålder rekommenderar vi en cykeltur. Ni får besöka små byar och samhällen och får en inblick i lokalbefolkningens vardag. Efter lunch gör ni en båttur på bifloden Ba Lai och njuter av brisen ombord. Ni stannar och besöker en lokal tillverkare av kokosnötsgodis. Provsmakning ingår. Sedan åker ni tillbaka till ert hotell. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

I dag gör ni en spännande halvdagsutflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar. De över 20 mil långa smala tunnlarna var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. Eftermiddagen och kvällen är programfri. Vi rekommenderar en tur till anrika Rex Hotel. Njut av en drink eller middag på deras takterrass. Lunch och middag på egen hand.

DAG 5 PHU QUOC

I dag väntar en kulinarisk förmiddag. På agendan står en matlagningskurs under ledning av en professionell vietnamesisk kock! Innan kursen besöker ni en lokal matmarknad där ni lär er mer om ingredienserna i vietnamesisk matlagning. Naturligtvis avnjuter ni läckerheterna till lunch. Efter avslutad kurs erhåller alla deltagare en kokbok med vietnamesiska recept. Sedan väntar transfer till flygplatsen för att ta flyget till semesterön Phu Quoc. Vid ankomst blir ni hämtade av en chaufför och åker direkt till ert hotell för incheckning. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6

Helt programfri dag på Phu Quoc. Njut av solen på Long Beach, besök den lokala fiskmarknaden i Duong Dong eller provsmaka lokala specialiteter på nattmarknaden. Här har ni de bästa förutsättningarna för att verkligen kunna njuta av härliga sol- och baddagar. Lunch och middag på egen hand.

DAG 7

Programfri dag.Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

I dag är det tyvärr dags att lämna denna plats. Ni blir hämtade av en chaufför som tar er till flygplatsen för hemresa. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 12

Hemkomst.

Hotell

PHU QUOC / Saigon Phu Quoc ResortPHU QUOC / Saigon Phu Quoc Resort
PHU QUOC / Saigon Phu Quoc ResortPHU QUOC / Saigon Phu Quoc Resort

PHU QUOC / Saigon Phu Quoc Resort

Saigon Phu Quoc Resort ligger precis vid stranden Long Beach i Duong Dong Town på Phu Quoc. Resorten, som har ett hundratal bungalows och villor, erbjuder en trevlig utomhuspool, poolbar, tennisbanor, gym och spabehandlingar. Resorten har också en privat strand.

Hotellets hemsida

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star SaigonSAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star Saigon
SAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star SaigonSAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star Saigon

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star Saigon

Detta fyrstjärniga hotell ligger centralt beläget med bara fem minuters gångavstånd till den stora marknaden Ben Thanh. De 129 rummen är elegant inredda och utrustade med bland annat minibar, värdeförvaringsskåp, TV och gratis Wi-Fi. På hotellet finns restaurang, café samt en utomhuspool på taket med tillhörande bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • Inrikesflyg Ho Chi Minh City – Phu Quoc i ekonomiklass.
  • 9 nätter i familjerum inklusive frukost på hotell av god standard.
  • Måltider enligt program.
  • Fullständigt program inklusive entréavgifter med egen engelsktalande guide.
  • Alla transporter enligt program med egen chaufför.
  • Flygskatter och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.

I priset ingår ej:
Dricks till guider och chaufförer.