MENY

Klassiska Vietnam

På vår resa till Vietnam får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en resa till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet Halong. Vi gör ett exklusivt familjebesök i kejsarstaden Hue, och lär oss laga läcker vietnamesisk mat i charmiga Hoi An. I Ho Chi Minh City åker vi på det spektakulära Mekongdeltat. Resan avslutas med sol och bad på paradisön Phu Quoc.

16 DAGAR   •   HANOI – HALONG BAY – HUE – HOI AN – HO CHI MINH CITY – PHU QUOC

Höjdpunkter

 • Kryssning i Halong Bay
 • Familjebesök i Hue
 • Tre nätter i härliga Hoi An
 • Cykelriksha i Ho Chi Minh City
 • Båttur på Mekongdeltat
 • Vietnamesisk matlagningskurs
 • Sol och bad på ön Phu Quoc

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
9 mars 2018
24 mars 2018
Klassiska Vietnam Qatar Airways från Stockholm
Fullbokat. Kontakta oss.
29 950 SEK
BOKA 

Guide: Danne Michaneck

9 mars 2018
24 mars 2018
Klassiska Vietnam Qatar Airways från Köpenhamn
Fullbokat. Kontakta oss.
29 950 SEK
BOKA 

Guide: Danne Michaneck

2 nov 2018
17 nov 2018
Klassiska Vietnam Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK
BOKA 

Guide: Danne Michaneck

2 nov 2018
17 nov 2018
Klassiska Vietnam Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
29 950 SEK
BOKA 

Guide: Danne Michaneck

Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa med flyg från Sverige till Hanoi. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HANOI

Vi landar i Hanoi och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning och tar sedan en promenad i huvudstadens gamla stadsdelar. Här lever generationerna sida vid sida i sina små hus, som är flera hundra år gamla. I varje kvarter finns små butiker, restauranger och charmiga caféer inhysta i de vackert åldrade koloniala villorna. Burar med små kvittrande fåglar hänger lite varstans och längs boulevarderna kan folk sitta och äta, reparera mopeder eller klippa sig. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Dagen inleds med ett besök på Ho Chi Minhs mausoleum, där den magra nationalhjälten vilar. Vi besöker också Ho Chi Minhs hus, vackert beläget i en grönskande park. Strax intill reser sig den lilla Enpelarpagoden ur sin lotusdamm. Vi tittar in i Litteraturens tempel, som var landets första universitet och numera är en rofylld plats omgärdad av fikon- och jasminträd. Vi passar på att besöka den fina Svärdsjön och templet Ngoc Son, beläget i hjärtat av staden. Lunch och middag ingår.

DAG 4 HALONG BAY

På morgonen beger vi oss med buss till Halong, en av världens vackraste skärgårdar. Enligt legenden skapades de 3000 öarna, bergen och dalarna av en drake, vars svansrörelser formade dalgångar som vattenfylldes när han kastade sig i havet. Vi åker ut på en kryssning i den storslagna bukten. Under färden besöker vi dramatiska kalkstensgrottor som är flera tusen år gamla. Ombord på båten serveras vi en god fisk- och skaldjurslunch. Vi beger oss sedan tillbaka till vårt hotell i Hanoi. Lunch och middag ingår.

DAG 5 HANOI

Dagen är programfri för egna aktiviteter, kanske blir det lite shopping eller besök på något av stadens fina museer. På kvällen går vi på vattenmarionetteater – en konstform som vietnameserna är ensamma om i världen. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 6 HUE

Vi tar flyget till Hue, landets huvudstad från 1800-talets början och fram till 1945. Här besöker vi Citadellet och den Förbjudna purpurstaden, som var avsedd endast för den kejserliga familjen. Vi tar en båttur på Parfymfloden och besöker sedan Thien Mu-pagoden, en av de mest berömda byggnaderna i Vietnam. Lunch och middag ingår.

DAG 7 HOI AN

Vi börjar dagen med ett besök hemma hos en pensionerad kollega till vår vietnamesiska samarbetspartner. Där får vi prova på vietnamesiskt te och kaffe, samtidigt som vi får en äkta inblick i hur det är att leva i Vietnam. Sedan besöker vi kejsar Tu Ducs imponerande grav. Han hade 104 fruar, otaliga konkubiner samt en stab av 50 kockar. Vi fortsätter söderut till den lilla staden Hoi An, belägen knappt fyra timmars bussresa från Hue. Resan går över det storslagna Molnpasset med toppar på över 1200 meter. Den charmiga staden Hoi An är känd för sin vackra gamla bebyggelse och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. För att bevara staden är en stor del avstängd för motortrafik. Lunch och middag ingår.

DAG 8

Idag ska vi få lära oss att laga traditionella vietnamesiska rätter på en matlagningskurs. Vi delas upp i mindre grupper med varsin engelsktalande guide som tar oss med på en båttur till den livliga matmarknaden, där vi får lära oss mer om de olika råvarorna och vad de används till.

Vi beger oss sedan till kurslokalen där vi ges en introduktion i vietnamesisk matlagning. När vi är klara avnjuter vi våra rätter till lunch och erhåller recepten på maträtterna vi precis tillagat samt ett vietnamesiskt köksredskap att ta med sig hem. Mätta och belåtna bekantar vi oss sedan med staden och ser bland annat den Japanska täckta bron och Tan Ky House. Huset uppfördes åt en välbärgad köpman för nära 200 år sedan och ser nästan likadant ut idag som det gjorde då. Vi besöker sedan Hoi Ans lokala marknad där man kan handla både mat, kryddor och sy upp kläder. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Besök någon av de härliga stränderna för lite avkoppling eller slappa vid hotellets pool. Vill man aktivera sig finns det mycket trevligt att hitta på i den gamla stadsdelen. Här finns mängder med uteserveringar och roliga butiker som säljer det mesta, men vietnamesiska lampor, färgglada sidensjalar och vietnamesiskt hantverk är extra prisvärt.

DAG 10 HO CHI MINH CITY

Från Hoi Ans grannstad Danang flyger vi till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad. Staden är kanske mer känd som Saigon och än idag föredrar många vietnameser att använda sig av det gamla namnet. Vi gör en spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar. De över 20 mil långa smala tunnlarna var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. Efter middagen gör vi en kvällstur med cykelriksha och ser några av de största sevärdheterna som det forna Presidentpalatset, Notre Dame-katedralen och Stadshuset, som byggdes av fransmännen. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Dagen ägnas åt en tur upp i det bördiga Mekongdeltat. Vi besöker en fruktträdgård och gör en båttur uppför Tien Gang. Dagen avslutas med ett besök på ett Cao Dai-tempel. Den något annorlunda religionen Cao Dai grundades på 1920-talet, och har lyckats förena idéer från buddhism, taoism, kristendom, hinduism och konfucianism. På kvällen träffas vi för en gemensam avskedsmiddag, då vi imorgon säger farväl till vår svensktalande guide. Lunch och middag ingår.

DAG 12 PHU QUOC

Vi åker ut till flygplatsen för vår färd vidare till paradisön Phu Quoc, vars vackra stränder och klara vatten bjuder in till härliga dagar med sol och bad. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 13

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Koppla av och njut av solen och värmen på den tio kilometer långa sandstranden Long Beach. Här ligger vårt hotell som erbjuder de bästa förutsättningarna för att du ska kunna smälta intrycken från resan och verkligen slappna av. Vill du aktivera dig rekommenderar vi en snorkeltur eller varför inte hyra moped och utforska ön. Här finns både små fiskebyar och vacker natur. Öns största by Duong Dong erbjuder spännande marknader, barer och trevliga restauranger.

DAG 14

Även denna dag är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 15

Det är dags att säga farväl till Vietnam för denna gång. Vi flyger tillbaka till Ho Chi Minh City för att sedan ta vårt flyg vidare hem. Lunch och middag på egen hand. Varför inte förlänga din resa med ett par extra dagar på Phu Quoc eller i Ho Chi Minh City?

DAG 16

Ankomst till Sverige.

Hotell

HANOI / Gondola Hotel

Gondola Hotel är ett charmigt litet hotell beläget mitt i Hanois äldre kvarter, med gångavstånd till den vackra sjön Hoan Kiem samt marknaden Dong Xuan. Hotellet erbjuder 40 bekväma rum som alla har fönster med utsikt över staden eller sjön. Hotellets takterrass med bar erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Hotellets hemsida

HOI AN / Belle Maison

Endast 700 meter från den gamla stadskärnan i Hoi An ligger denna resort och SPA-anläggning. Rummen är varmt inredda med unika textilier och möbler och samtliga rum har en balkong. Hotellet erbjuder det mesta och har pool, gym och en SPA-anläggning. Det finns också en restaurang, en bar och ett café samt fritt Wi-Fi för den som önskar.

Hotellets hemsida

HUE / Moonlight Hotel

Det nybyggda hotellet (2013) ligger på gångavstånd från Huong-floden och Hues centrala delar. Hotellets 90 smakfullt inredda rum har alla bekvämligheter och de faciliteter som erbjuds är bl.a. pool, spa, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

PHU QUOC / Saigon Phu Quoc Resort

Saigon Phu Quoc Resort ligger precis vid stranden Long Beach i Duong Dong Town på Phu Quoc. Resorten, som har ett hundratal bungalows och villor, erbjuder en trevlig utomhuspool, poolbar, tennisbanor, gym och spabehandlingar. Resorten har också en privat strand.

Hotellets hemsida

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star Saigon

Detta fyrstjärniga hotell ligger centralt beläget med bara fem minuters gångavstånd till den stora marknaden Ben Thanh. De 129 rummen är elegant inredda och utrustade med bland annat minibar, värdeförvaringsskåp, TV och gratis Wi-Fi. På hotellet finns restaurang, café samt en utomhuspool på taket med tillhörande bar.

Hotellets hemsida

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Grand Hotel

Detta fina hotell i fransk kolonialstil tillhör de äldsta i Ho Chi Minh City. Hotellet är centralt beläget med promenadavstånd till några av stadens största sevärdheter. Rummen är inredda i klassisk fransk stil. Hotellet erbjuder utomhuspool, jacuzzi, bastu och gym.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Hanoi och hem från Ho Chi Minh City.
 • 13 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide (på avgångar från och med januari 2017 ingår ej svensktalande guide under sol- och baddagar på Phu Quoc).
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 17 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Vietnam.
 • Dricks till chaufför och guider.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Sagt om resan

Vi har nu snart avslutat vår rundresa i Vietnam, vi har avslutningsmiddagen kvar i morgon kväll, men jag vill redan nu säga att detta är nog den bästa temaresa vi gjort och med en utomordentlig kunnig, engagerad och trevlig guide i Danne Michaneck, vi kommer säkert att återkomma och resa med Lotusresor och vi kommer med glädje att rekommendera er. Det har varit fantastiskt bra boende, generösa och välsmakande måltider och allt minutiöst planerat. Resan var/ är helt klart mycket prisvärd, allt detta trots att vårt första alternativ blev inställd, men alternativet blev så mycket bättre med vädret vad vi vet. Tack för en mycket bra resa med många upplevelser och intryck!!!!!!!
- Hans & Eva Selling, Resenär
Tillsammans med vår utmärkta guide Danne Michaneck och övriga i gruppen blev resan en trevlig och lärorik resa, där vi fick uppleva mycket.
- Jane Bogehed, Resenär
Hoi An är min absoluta favoritplats i Vietnam. Förutom fantastiska stränder så älskar jag att gå omkring i gamla stan och alla mysiga butiker som finns där. Mina bästa köp är vietnamesiska lampor med trädetaljer och tjockt linnetyg, för under hundralappen. Blir man trött i fötterna kan man ta något gott att äta eller dricka på någon av de många uteserveringarna.
- Linda Svensson, Product & Sustainability Manager
Vi reste i februari månad 2017 med Lotus Travel till Vietnam. Våra förväntningar var stora och vi upplevde att den välplanerade resan mer än väl uppfyllde våra förväntningar. Allt fungerade väl och kvalitén på hela programmet, utflykter, boende, mat m.m. höll mycket hög klass. Vår reseledare Danne Michanek var fantastisk och hade ett stort kunnande om resmålet vilket gjorde att vi fick ut mycket av resan och lärde oss oerhört mycket om Vietnam. Tack Danne! Vi kan verkligen rekommendera den här resan och vi hoppas kunna återvända till Vietnam någon gång framöver.
- Sven och Bitten Hult, Resenär
Kom precis hem från resan Klassiska Vietnam. Mycket bra arrangerat, ett spännande land, bra hotell och utflykter. Men framför allt var det en jättebra guide, Danne Michaneck, som var så engagerad och kunnig. Vi blev väl omhändertagna. Jag är helnöjd med resan. Hade bara lite otur 2:a dagen och bröt handleden i Hanoi, men kunde fullfölja resan. Tack för en spännande resa
- Ann-Margrete Fäldt, Resenär
En otrolig intressant och lärorik resa! Allt fungerade perfekt, inga problem någonstans, varken vid incheckningen på flygplatser eller på restaurangerna. Är mycket nöjd med resan.
- V. Simonsson, Resenär
Vår guide Danne Michaneck var var lysande. Kan inte tänka mig bättre!
- Karin Nyberg, Resenär
En fantastiskt välplanerad resa av Lotus. Vi är vana resenärer, inte minst i Sydostasien, men Klassiska Vietnam är den i särklass bästa hittills. Det finns nog inga tourguider som är mer kunniga och engagerade än Danne Michaneck. Vi rekommenderar varmt denna resa! Hälsningar Kerstin & Sven-Otto Jönsson
- Kerstin & Sven-Otto Jönsson, Resenär
Ett fång med rosor till vår utmärkte reseledare Danne Michaneck ! - Klassiska Vietnam februari 2017
- Maj-Britt Thårlin Grufberg, Resenär
Vår reseledare Danne Michaneck var helt underbar. Kunnig ,trevlig, personlig och omtänksam. - Klassiska Vietnam 10/3 -25/3 2017
- Birgitta och Karl-Olof Edlund, Resenär

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA