MENY

Vietnam – bland byar och risfält

På vår resa till Vietnam får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med till Vietnams kanske allra mest natursköna platser. Vi får uppleva storslagen natur med grönklädda sockertoppsberg och risterrasser, charmiga byar och många minnesvärda möten med norra Vietnams minoritetsfolk. Mai Chau bjuder på vacker landsbygd och i Ninh Binh gör vi en båttur på inlandets Ha Long Bay. I Dien Bien Phu ser vi gripande lämningar från Indokinakriget innan resan fortsätter till vackra Sapa. Här vandrar vi mellan färgstarka minoritetsbyar, omgivna av grönklädda berg och risfält.

15 DAGAR   •   HANOI – MAI CHAU – NINH BINH – DIEN BIEN PHU – LAI CHAU – SAPA

Höjdpunkter

 • Dansuppvisning och charmiga byar i Mai Chau
 • Båttur i det Unescoskyddade landskapet Trang An
 • Gripande krigshistoria i Dien Bien Phu
 • Storslagna naturupplevelser i Sapa
 • Minnesvärda möten med flera minoritetsgrupper

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 2 okt 2019
Hemkomst 16 okt 2019
Vietnam - bland byar och risfält Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
28 750 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 2 okt 2019
Hemkomst 16 okt 2019
Vietnam - bland byar och risfält Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
28 750 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 2 okt 2019
Hemkomst 16 okt 2019
Vietnam - bland byar och risfält Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
28 750 SEK

Guide: Danne Michaneck

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa med flyg från Sverige till Hanoi. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HANOI

Vi landar i Vietnams huvudstad Hanoi och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

I dag gör vi ett besök på Hanois etnologiska museum. Museet anses av många vara det bästa i hela Vietnam. Här får vi en bra inblick i de olika etniska grupper som lever i Vietnam, från norr till söder. Museet arbetar kulturbevarande och belyser bland annat hur man bor och lever, hantverkskunnande och religion. Under vår resa kommer vi att få stifta bekantskap med flera av dessa minoritetsgrupper. Eftermiddagen är programfri för egna aktiviteter. Besök gärna stadens charmiga gamla stadsdel där det finns gator som endast säljer en sak, som leksaksgatan, pappersgatan och vackra blomgatan. Eller ta en promenad och titta på folklivet vid sjön Hoan Kiem. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4 MAI CHAU

Vi lämnar Hanoi och beger oss till Mai Chau, en bussresa på cirka fyra timmar. Mai Chaudalen är mycket vacker med stora risfält, grönklädda berg och charmiga små byar. Vi checkar in på vårt hotell och får lite egen tid innan vi samlas igen för en gemensam middag, följt av en traditionell dansuppvisning. Vi får även provsmaka det lokala risvinet ruou can, som traditionellt dricks med långa bamburör ur ett keramikkrus. Lunch och middag ingår.

DAG 5

I Mai Chau lever flera olika minoritetsgrupper som dao, muong och thai. Vita thai och svarta thai utgör den största gruppen. Idag promenerar vi i området och besöker tre av de omkringliggande byarna; Tong Dau, Na Tang och Cha Long. Hit hittar få turister och vi får en fin inblick i hur minoritetsgrupperna lever här. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 NINH BINH

Vi fortsätter vår resa till det otroligt vackra landskapet Trang An i Ninh Binh (ca fyra timmar), som finns med på Unescos världsarvslista. Trang An kallas ofta för inlandets Ha Long Bay. Vi kliver ombord på små roddbåtar och glider sakta längs floden, omgivna av sockertoppsberg och gröna fält. I området finns många grottor och vi gör ett besök i ett par av dem. Vi åker till vårt hotell i Ninh Binh för incheckning. Lunch och middag ingår.

DAG 7 DIEN BIEN PHU

Vi lämnar Ninh Binh och åker buss tillbaka till Hanoi. Där tar vi flyget vidare till Dien Bien Phu, en stad i nordvästra Vietnam, nära gränsen till Laos. Vi checkar in på vårt hotell och resten av dagen är programfri. Lunch och middag ingår.

DAG 8

I dag utforskar vi den historiska platsen där det avgörande slaget i Indokinakriget ägde rum år 1954. I nästan två månader pågick stridigheterna, där fransmännen till slut blev besegrade av den vietnamesiska befrielsearmén och kolonialmaktens tid i Indokina var över. Vi besöker Dien Bien Phu Museum, där denna slutstrid skildras och skyttegravarna vid A1 Hill. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9 LAI CHAU

Efter frukost fortsätter vi vår färd norrut mot Lai Chau som ligger nära gränsen till Kina . Längs vägen får vi bitvis uppleva svindlande vyer när vår buss tar oss fram genom det bergiga landskapet. Sträckan tar drygt fem timmar, om man åker direkt. Vi gör stopp i två byar där vi får träffa minoriteterna hmong och dao som båda ursprungligen migrerat från södra Kina. Vi ankommer Lai Chau och checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 10 SAPA

I dag får vi uppleva en av resans absoluta höjdpunkter när vi fortsätter vår resa mot Sapa. Vägen dit är lite skumpig, men kompenseras av magnifik utsikt över bördiga dalar, slingrande floder och grönklädda berg. Resan tar knappt fyra timmar och vägen går över Chin Co-passet och Tram son-passet – det högsta passet i Vietnam. Härifrån får vi en fin utsikt över Fansipan, eller ”Indokinas tak”, som Vietnams högsta berg på 3 143 meter brukas kallas. Vi ankommer till Sapa och vårt vackra boende, belägen uppe på en höjd med fantastisk utsikt över landskapet. Sapa var tidigare en rekreationsort för rika fransmän, men övergavs under kriget mellan Frankrike och Vietnam. Nu är det återigen en populär destination tack vare sin vackra natur och många färgstarka minoriteter. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Dagens utflyktsmål är byn Ban Moi, som befolkas av folkgruppen röda dao, som man lätt känner igen med sina röda huvudbonader och färgglada dräkter. Väl framme besöker vi en lokal skola och gör ett hembesök hos en av invånarna. Vi får på detta sätt en bra inblick i de vänliga bybornas vardagliga liv. Vi återvänder sedan till vårt hotell och får egen tid för att njuta av den avkopplande atmosfären, kanske tar du dig ett dopp i poolen eller besöker spaavdelningen för en härlig massage. Lunch och middag ingår.

DAG 12

I dag åker vi med buss till den avlägsna byn Ban Khoang, som också befolkas av minoritetsgruppen röda dao. Byn är välmående på grund av deras risodlingar och kardemummaplanteringar. Vi promenerar runt i byn och får en ökad förståelse för livet här. Vi åker sedan vidare till Ta Giang Phin-dalen, som till största del bebos av svarta hmong. De bor i små byar längs med ett vattendrag och vi vandrar mellan byarna och får se dem ägna sig åt vardagliga sysslor som att odla eller skörda grödor och plöja fälten. Vi återvänder sedan till vårt hotell. Efter ca tre timmars promenad är det skönt att koppla av i poolen och vila fötterna. Lunch och middag ingår.

DAG 13

Vi lämnar detta vackra landskap för att återvända till huvudstaden Hanoi (drygt fem timmars körtid), men först stannar vi till vid en färgsprakande marknad där vi får se hur minoritetsfolken köper och säljer sina varor. Ett inköp här är ett bra stöd till lokalbefolkningen samtidigt som du får ett fint hantverk att ta med hem. Vi ankommer Hanoi sen eftermiddag och åker direkt till vårt hotell. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 14

Det är dags att säga farväl till Vietnam för denna gång. Vi åker ut till flygplatsen och tar flyget tillbaka till Sverige. Lunch och middag på egen hand.

DAG 15

Ankomst till Sverige.

Hotell

DIEN BIEN PHU / Muong Thanh HotelDIEN BIEN PHU / Muong Thanh Hotel
DIEN BIEN PHU / Muong Thanh HotelDIEN BIEN PHU / Muong Thanh Hotel

DIEN BIEN PHU / Muong Thanh Hotel

Hotellet har ett bra läge, med gångavstånd till den lokala marknaden. De luftkonditionerade rummen är utrustade med bl.a. minibar, TV och värdeförvaringsskåp. På hotellet finns bl.a. en utomhuspool, SPA-avdelning och restaurang.

Hotellets hemsida

HANOI / Gondola HotelHANOI / Gondola Hotel
HANOI / Gondola HotelHANOI / Gondola Hotel

HANOI / Gondola Hotel

Gondola Hotel är ett charmigt litet hotell beläget mitt i Hanois äldre kvarter, med gångavstånd till den vackra sjön Hoan Kiem samt marknaden Dong Xuan. Hotellet har endast 40 rum och takterrassen med bar erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Hotellets hemsida

LAI CHAU / Muong Thanh HotelLAI CHAU / Muong Thanh Hotel
LAI CHAU / Muong Thanh HotelLAI CHAU / Muong Thanh Hotel

LAI CHAU / Muong Thanh Hotel

Hotellet ligger omgivet av grönskande trädgårdar, sockertoppsberg och teplantager. Rummen är utrustade med bl.a. luftkonditionering, värdeförvaringsskåp, TV och gratis Wifi. På hotellområdet finns en utomhuspool, SPA-avdelning och restaurang.

Hotellets hemsida

MAI CHAU/ Mai Chau Eco lodgeMAI CHAU/ Mai Chau Eco lodge
MAI CHAU/ Mai Chau Eco lodgeMAI CHAU/ Mai Chau Eco lodge

MAI CHAU/ Mai Chau Eco lodge

Mai Chau Eco Lodge är beläget i grönskande omgivningar utanför byn Mai Chau, med risfälten som närmsta granne. Hotellet har 19 bungalows byggda i traditionell stil och varje bungalow har en liten privat trädgård. På hotellet finns en utomhuspool, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

NINH BINH / Hidden Charm Hotel & ResortNINH BINH / Hidden Charm Hotel & Resort
NINH BINH / Hidden Charm Hotel & ResortNINH BINH / Hidden Charm Hotel & Resort

NINH BINH / Hidden Charm Hotel & Resort

Hotellet har ett bra läge, omgiven av grönskande natur, risfält och sockertoppsberg. De smakfullt inredda rummen är utrustade med bl.a. egen balkong, luftkonditionering, TV och minibar. På hotellet finns bl.a. utomhuspool, två restauranger och en bar.

Hotellets hemsida

SAPA / Paos HotelSAPA / Paos Hotel
SAPA / Paos HotelSAPA / Paos Hotel

SAPA / Paos Hotel

Hotellet har ett fantastiskt läge uppe på en höjd, med utsikt över grönskande natur. De modernt inredda rummen är stora och luftiga, utrustade med bl.a. egen balkong, gratis Wifi och TV. På hotellet finns bl.a. en inomhuspool, SPA-avdelning, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass Hanoi tur och retur.
 • 12 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 20 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Vietnam.
 • Dricks till chaufför och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–20 resenärer.

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Sagt om resan

Denna resa ger mycket kunskap på en del i Vietnam som man inte kände till. Värd att uppleva!
- Britt o Stellan Turland, Resenär
Resan var underbart givande. En lagom blandning av storstadens kakafoni och landsbygdens färgrika lugnare leverne. En väsentlig del av den positiva upplevelsen är vår guide Dannes förtjänst. Hans kunskap och familjära anknytning till landet är ytterst värdefull. Utan honom hade vi inte kommit så nära det vietnamesiska folket och dess sätt att leva. För övrigt hade resan bra standard på hotell och restauranger.
- Bertil Palmgren, Resenär
Resan Bland byar och risfält var en riktig höjdare, ett frosseri i natur och möte med minoritetsgrupper i sina vackra kläder. Detta måste bli en storsäljare. Grädde på moset är sedan Lotus guide Danne, som är en riktig pärla.
- Leif & Mona Kanderhag, Mölndal, Resenär
BOKA RESA