MENY

Vietnam – från norr till söder

Upplev Vietnam från norr till söder på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Upplev Vietnam från norr till söder. Resan börjar i huvudstaden Hanoi, ni utforskar nationalparken Pu Luong och tar ni er vidare till den vackra skärgården Halong Bay där en övernattningskryssning väntar. Ni fortsätter till den charmiga staden Hoi An där ni, tillsammans med er kock, tillagar utsökta vietnamesiska rätter. I södra Vietnam kopplar ni av på den lugna ön Con Dao och avslutar er resa i Ho Chi Minh City och dess omnejd.

16 DAGAR   •   HANOI – PU LUONG – HALONG – HOI AN – CON DAO – HO CHI MINH CITY

Höjdpunkter

 • Nationalparken Pu Luong
 • Bambuflotte längs floden Cham
 • Övernattningskryssning i vackra Halong Bay
 • Vietnamesisk matlagningskurs
 • Sol och bad på Con Dao

Cirkapriser

Pris vid två resenärer 20 600 SEK/personInternationellt flyg 6 000 – 8 000 SEK/person*

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HANOI

Vid ankomst till Hanoi får ni transfer till ert hotell och har resten av dagen fritt på egen hand.

DAG 3

Fri dag på egen hand i Hanoi. Utforska stadens sevärdheter så som Enpelarpagoden och Litteraturens tempel som var landets första universitet. Ta er igenom de gamla kvarterens livliga gator och smaka på några av landets specialiteter. Lunch och middag på egen hand.

DAG 4 PU LUONG

Idag påbörjar ni er resa till nationalparken Pu Luong, söder om Hanoi. Ni tar er över höga bergspassager och får en panoramavy över nationalparken innan ni kommer fram till ert hotell. Ni bjuds på lunch och beger er på en kortare vandring på eftermiddagen. Ni tar er via en hängbro över floden Cham som kantas av vattenhjul som transporterar vatten till närliggande odlingar via bambuakvedukter. Sista sträckan flyter ni i lugnt tempo längs floden i bambuflotte och återvänder sedan till ert hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 5

Ni vaknar upp, andas in den friska luften och startar dagen med en lättare vandring. Ni tar er ner till dalen längs smala stigar och passerar varierande landskap. Via grönskande risterrasser till undangömda samhällen och vattenfall omgivna av bergen. Håll kameran redo och njut av det vackra landskapet. Åter till ert hotell bjuds ni på lunch och påbörjar resan åter till Hanoi. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 6 HALONG BAY

På morgonen beger ni er till Halong Bay, en av världens vackraste skärgårdar. Enligt legenden skapades de 3 000 öarna, bergen och dalarna av en drake, vars svansrörelser formade dalgångar som vattenfylldes när han kastade sig i havet. Ni checkar in i era hytter och påbörjar er kryssning i den storslagna bukten. Under färden besöker ni dramatiska kalkstensgrottor som är flera tusen år gamla. Lunch och middag ingår.

DAG 7 HOI AN

När ni vid lunchtid kommer in på fastlandet åker ni direkt till flygplatsen i Hanoi för att flyga till Danang. Vid ankomst beger ni er till den charmiga staden Hoi An som är känt för sin vackra, gamla bebyggelse och finns precis som Halong, uppsatt på Unescos världsarvslista. För att bevara staden är en stor del av staden avstängd för motortrafik. Vid ankomst till Hoi An är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 8

Ni vaknar utvilade och är redo för dagens äventyr! Ni börjar med en cykeltur ner till stadskärnan och besöker Hoi Ans färgstarka marknad. Ni fortsätter till byn Tra Que, den charmiga lilla byn som är uppkallad efter sötdoftande grönsaker som odlas här. Här kommer ni tillsammans med en kock laga tre specialiteter som är typiska för Hoi An. Väl tillbaka i Hoi An gör ni en stadstur. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Fri dag på egen hand i Hoi An. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10 CON DAO

Efter några dagar i centrala delarna av landet är det dags att ta sig vidare till södra Vietnam. Ni får transfer till flygplatsen och flyger till ögruppen Con Dao. Vid ankomst till den enda bebodda ön Con Son får ni transfer till ert hotell. Ni checkar in och har resten av dagen fritt på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Programfri dag på Con Dao, ta promenader längs stranden, koppla av i det svalkande havet och njut av solens värmande sken. Går även utmärkt att göra dagsturer med båt mellan ögruppens 16 öar. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12

Programfri dag på Con Dao. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13

Programfri dag på Con Dao. Lunch och middag på egen hand.

DAG 14 HO CHI MINH CITY

Idag är det dags att lämna Con Dao, ni får transfer till flygplatsen och flyg till Ho Chi Minh City. Vid ankomst väntar transfer till ert hotell och ni har resten av dagen fritt på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 15

På förmiddagen gör ni en spännande utflykt utanför staden till de berömda underjordiska Cu Chi-tunnlarna. De över 20 mil långa tunnlarna i flera våningsplan var FNL:s bas för operationerna kring Ho Chi Minh City och de fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. Prova gärna att krypa i tunnlarna! Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 16

Dags att ta farväl av Vietnam – för denna gång. Ni får transfer till flygplatsen och ni påbörjar er resa hemåt. Måltider och dryck serveras ombord.

Hotell

CON DAO / Poulo Condor Boutique Resort & SpaCON DAO / Poulo Condor Boutique Resort & Spa
CON DAO / Poulo Condor Boutique Resort & SpaCON DAO / Poulo Condor Boutique Resort & Spa

CON DAO / Poulo Condor Boutique Resort & Spa

Hotellets hemsida

HALONG BAY / V-SpiritHALONG BAY / V-Spirit
HALONG BAY / V-SpiritHALONG BAY / V-Spirit

HALONG BAY / V-Spirit

V-Spirits vackra träbåtar är byggda i traditionell stil och har moderna hytter som är fint inredda i mörka träslag. Alla hytter har stora fönster, eget badrum och alla bekvämligheter. Ombord finns restaurang, bar och ett stort soldäck.

Rederiets hemsida

HANOI / Gondola HotelHANOI / Gondola Hotel
HANOI / Gondola HotelHANOI / Gondola Hotel

HANOI / Gondola Hotel

Gondola Hotel är ett charmigt litet hotell beläget mitt i Hanois äldre kvarter, med gångavstånd till den vackra sjön Hoan Kiem samt marknaden Dong Xuan. Hotellet har endast 40 rum och takterrassen med bar erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Hotellets hemsida

HOI AN / Vinh Hung Emerald ResortHOI AN / Vinh Hung Emerald Resort
HOI AN / Vinh Hung Emerald ResortHOI AN / Vinh Hung Emerald Resort

HOI AN / Vinh Hung Emerald Resort

Ving Hung Emerald Resort är lugnt beläget strax utanför Hoi Ans historiska kvarter och några hundra meter från nattmarknaden. Hotellet har ett trevligt poolområde, ett spa- och fitnesscenter samt en restaurang som serverar både västerländska och asiatiska rätter.

Hotellets hemsida

PU LUONG / Pu Luong RetreatPU LUONG / Pu Luong Retreat
PU LUONG / Pu Luong RetreatPU LUONG / Pu Luong Retreat

PU LUONG / Pu Luong Retreat

Hotellets hemsida

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Aquari HotelSAIGON / HO CHI MINH CITY / Aquari Hotel
SAIGON / HO CHI MINH CITY / Aquari HotelSAIGON / HO CHI MINH CITY / Aquari Hotel

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Aquari Hotel

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Inrikesflyg, Hanoi – Da Nang – Con Dao – Ho Chi Minh City i ekonomiklass.
 • 13 nätter med del i dubbelrum inklusive frukost på hotell av god standard.
 • En natt med del i dubbelrum på kryssningsfartyg i Halong Bay inkl måltider.
 • Övriga måltider enligt program.
 • Fullständigt program inklusive entréavgifter med egen engelsktalande guide.
 • Alla transporter enligt program med egen chaufför.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.
*Prisindikationen inkluderar flyg till Hanoi och hemresa från Ho Chi Minh City.

I priset ingår ej:
• Dricks till guider och chaufförer

Sagt om resan

Hoi An är min absoluta favoritplats i Vietnam. Förutom fantastiska stränder så älskar jag att gå omkring i gamla stan och alla mysiga butiker som finns där. Mina bästa köp är vietnamesiska lampor med trädetaljer och tjockt linnetyg, för under hundralappen. Blir man trött i fötterna kan man ta något gott att äta eller dricka på någon av de många uteserveringarna.
- Linda Svensson, Product & Sustainability Manager (föräldraledig)
Vi är tillbaka från en underbar upplevelse i Vietnam och vill bara tacka så jättemycket för hjälp med upplägg och utförande. Det känns verkligen som att ni lyssnade på våra önskemål och anpassade resan efter vår familj på bästa sätt. Allt har fungerat strålande och vi går hemma nu och bara njuter av våra härliga minnen. Hotellen har varit mycket bra, kul med guider och upplägget med dem var fantastiskt. Guiden i Saigon (Ms Mai var helt outstanding, väldigt rolig, social och energisk) och aktiviteterna där var också riktigt bra och spännande. Vi är verkligen så nöjda och glada över att vi tog hjälp av er och att ni gjorde vår resa till en oförglömlig upplevelse.
- Tomas & Kattis Risbecker, Resenär

Resor du kanske också gillar