MENY

Vietnam – LIGHT – skräddarsytt

Upplev Vietnam på egen hand, på datum som passar dig. Denna resa är endast ett inspirationsförslag, och kan justeras helt enligt dina önskemål. För exakt pris, vänligen fyll i vår bokningsförfrågan nedan så återkommer vi med ett anpassat förslag för just din resa.

Vill du åka på en av våra gruppresor men på egen hand? Vi tar gärna fram ett skräddarsytt förslag på dessa resor, när ni än vill resa. Ni gör en jeeptur på röda sanddyner, lagar vietnamesisk mat med en professionell kock och njuter av utsikten ombord ert vackra träfartyg under en dygnskryssning längs Mekongfloden. Resan avslutas med avkopplande stranddagar i den mysiga fiskebyn Mui Ne.

12 DAGAR   •   HO CHI MINH CITY – MEKONG DELTA – MUI NE

Höjdpunkter

  • Cykelrikshatur i Ho Chi Minh City
  • Matlagningskurs
  • De underjordiska Cu Chi-tunnlarna
  • Dygnskryssning på träfartyg i Mekongdeltat
  • Sol, bad och avkoppling i Mui Ne

Cirkapriser

Pris vid två resenärer 12 400 SEK/personInternationellt flyg 6 000 - 8 000 SEK/person

Bokningsförfrågan

Reseinformation

Program

DAG 1

Avresa från Sverige, måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HO CHI MINH CITY

Ankomst Ho Chi Minh City (Saigon), ni hälsas välkomna av er engelsktalande guide och åker direkt till ert hotell. Resten av dagen är programfri och på kvällen bjuds ni på välkomstmiddag på hotellet. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Idag besöker ni några av Ho Chi Minh Citys största sevärdheter. Ni ser Notre Dame-katedralen som byggdes här av fransmännen, Postkontoret, Giac Lam-pagoden, China town samt Krigsmuseet. På eftermiddagen gör ni en spännande utflykt till de berömda underjordiska Cu Chi tunnlarna som under Vietnamkriget var FNL:s bas för operationerna kring Saigon. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Idag väntar en förmiddag utöver det vanliga. På agendan står en matlagningskurs under ledning av en professionell vietnamesisk kock! Innan ni börjar er ”utbildning” och själva förbereder lunchen besöker ni en lokal marknad där ni med hjälp av er lärare köper alla nödvändiga ingredienser. Efter avslutad kurs erhåller alla deltagare en kokbok med vietnamesiska recept. Eftermiddagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

I dag åker ni ut till Mekongfloden för att göra en spännande kryssning på Mekongdeltat. Ni stiger ombord på ert vackra träfartyg Mekong Eyes där ni ska spendera det kommande dygnet. Under kryssningen kommer ni att få uppleva flytande marknader i Cai Be, fantastisk natur samt få en inblick i hur lokalinvånarnas liv ser ut.

Ni kommer även att besöka små byar längs floden samt få njuta av en oförglömlig solnedgång från fartygsdäcket. Lunch och middag ombord på fartyget ingår.

DAG 6

Ni går i land strax innan lunchtid och åker tillbaka till Ho Chi Minh och har fri tid på egen hand resten av dagen.

DAG 7 MUI NE

Idag åker ni till Mui Ne, en liten fiskeby vid Phan Thiet, kanske mest känd för sina fina stränder. Ni checkar in på ert hotell och resten av dagen är fri på egen hand. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8

De kommande dagarna är programfria dagar för sol och bad. Är du ingen strandentusiast, kan du gärna ägna din tid åt att njuta av det myllrande folklivet på stadens gator, besöka någon av de lokala marknaderna eller promenera i hamnen där fiskebåtarna samlas i mängder. Eller varför inte åka sandpulka på de fina vita sanddynerna eller utforska Takouberget. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag.

DAG 10

Programfri dag.

DAG 11

Programfri dag.

DAG 12

Programfri förmiddag. Ni säger adjö till Vietnam för denna gången och åker till flygplatsen i Ho Chi Minh City för att ta flyget tillbaka till Sverige. Lunch och middag på egen hand.

Hotell

Fartyget Mekong EyesFartyget Mekong Eyes
Fartyget Mekong EyesFartyget Mekong Eyes

Fartyget Mekong Eyes

Mekong Eyes är ett mindre kryssningsfartyg och hotell i ett som trafikerar sträckan mellan Cai Be och Can Tho. Ombord finns en pub/bar och restaurang samt 15 hytter, utrustade med bland annat kylskåp och minibar.

Rederiets hemsida

HO CHI MINH CITY / Le Duy GrandHO CHI MINH CITY / Le Duy Grand
HO CHI MINH CITY / Le Duy GrandHO CHI MINH CITY / Le Duy Grand

HO CHI MINH CITY / Le Duy Grand

Hotellets hemsida.

MUI NE / Blue Ocean ResortMUI NE / Blue Ocean Resort
MUI NE / Blue Ocean ResortMUI NE / Blue Ocean Resort

MUI NE / Blue Ocean Resort

Denna 4-stjärniga resort ligger vid stranden i Mui Ne och har ett 80-tal trevligt inredda rum och bungalower. På resorten finns en utomhuspool och ett spa samt en restaurang som serverar både europeiska och asiatiska rätter. Här finns även en Beachside Lounge och ett café.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

  • Nio nätter med del i dubbelrum inklusive frukost på hotell av god standard.
  • En natt med del i dubbelrum på kryssningsfartyget Mekong Eyes.
  • Fullständigt program inklusive entréavgifter med egen engelsktalande guide.
  • Måltider exklusive måltidsdryck (3 luncher och 2 middagar).
  • Alla transporter enligt program med egen chaufför.

Övrig information

Internationellt flyg ingår ej i grundpriset, men självklart hjälper vi gärna till att boka det om så önskas.
Flygpriset som anges ovan är endast en indikation, exakt pris för just din resa fås på förfrågan.

I priset ingår ej:
Dricks till guider och chaufförer.

Sagt om resan

I Saigon finns hur många motorcyklar som helst. Att ta en promenad på stan känns efter en stund helt okej och man gillar det. Det är lätt att slinka in på ett av Saigons kaféer, köpa en ”ta med kaffe” och titta på de vackra franska byggnaderna. Det är många gånger som man påminns om kriget, inte minst vid Cu Chi tunnlarna där man får en verkligare förståelse om hur det var. Längs vägarna i Vietnam finns flera hängmatte kaféer. Och det är helt underbart att efter flera mil i buss få lägga sig i en hängmatta och dricka (vietnamesiskt) kaffe.
- Marit Jacobs Hanefors, Project Leader

Resor du kanske också gillar