MENY

Vietnam med Nytta & Nöje

Följ med på denna resa som är speciellt framtagen för Nytta & Nöjes medlemmar. Låt dig hänföras av landets exotiska natur, goda mat och härliga stränder. Vårt äventyr börjar i Ho Chi Minh City, där vi får en inblick i landets intressanta historia. Vi åker på en exotisk båttur i Mekongdeltat, där vi också besöker en flytande marknad och får provsmaka exotiska frukter i en fruktträdgård. Avslutningsvis spenderar vi några dagar med sol och bad vid fiskebyn Mui Ne, mest känd för sina vackra stränder.

12 DAGAR   •   HO CHI MINH CITY – MEKONG – MUI NE

Höjdpunkter

 • Upplev Ho Chi Minh City
 • De underjordiska Cu Chi-tunnlarna
 • Dagskryssning på Mekongdeltat
 • Sol och bad i Mui Ne

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 20 mars 2019
Hemkomst 31 mars 2019
Vietnam med GP, Nytta Nöje Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
19 950 SEK
BOKA 

Prenumerationspris 17950 sek. Uppge kod som du får när du loggar in på Nytta & Nöje.

Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Göteborg med Qatar Airlines till Ho Chi Minh City via Doha. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HO CHI MINH CITY

Vi landar på eftermiddagen och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell och checkar in och samlas för en gemensam välkomstmiddag. Måltider ombord på flyget, middag ingår.

DAG 3

Ho Chi Minh City är Vietnams största stad och kanske mest känd som Saigon, ett namn som många vietnameser än i dag föredrar att använda sig av. I dag gör vi en stadsrundtur i staden, som bjuder på ett myller av motorcyklar och sjuder av aktivitet. Vi åker på en rundtur och besöker bland annat det forna Presidentpalatset, följt av Notre Dame-katedralen med sin vackra arkitektur. Vi får även tillfälle att besöka en marknad. På eftermiddagen har vi tid på egen hand, och för den som önskar så går det att få en historisk inblick och besöka krigsmuseet. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4

Efter frukost gör vi en spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar som ligger utanför Ho Chi Minh City. De över 20 mil långa, smala tunnlarna var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. Vi kommer tillbaka till hotellet på eftermiddagen, och på kvällen har vi egen tid. Fråga gärna guiden om tips på bra restauranger och sevärdheter. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 MEKONGDELTAT

På morgonen lämnar vi Ho Chi Minh och reser med buss mot det bördiga Mekongdeltat. Dagen börjar med ett besök på Cai Be flytande marknad, där vi får se båtar lastade med frukt och grönsaker. Vi åker vidare till en liten by och där får vi uppleva det dagliga livet för människor som bor på ön. Under en cykeltur ser vi traditionella hus, en skola och en kyrka. Vi åker vidare och gör ett stopp där vi får se hur olika hantverk utförs av lokalbefolkningen. Här görs bland annat det rispapper som används vid tillagning av vietnamesiska vårrullar. Efter lunch färdas vi med båt längre in i de smala kanalerna på världens tionde längsta flod, Mekongfloden. Från båten ser vi hus som är gjorda i trä och palmblad och har vi tur får vi se en och annan fiskare ha lyckan på sin sida. De kommande två nätterna bor vi i på ett homestay i ett vackert gammalt tegelhus som ligger inbäddat i naturen. Rummen är mycket enkla och sparsamt möblerade, men har ändå en speciell charm. Dagen avslutas med gemensam matlagning, tillsammans med personalen lagar vi vår middag där vi bor. Lunch och middag ingår.

DAG 6

Efter frukost åker vi på en utflykt till byn Phuoc Hau. Vi cyklar en liten bit från båten och under turen ser vi risfält och odlingar. Vi får vi lära oss mer om hur det är att leva som bonde och odla ris, grönsaker och frukt i dessa trakter. Båten tar oss sedan till Vinh Long-marknaden. Här finns ett stort utbud av frukt, grönsaker, fisk och räkor, men även en och annan råtta eller orm. Efter lunch fortsätter vi med båt för att besöka de stora tegelugnar som används för att bränna lera, vi får se hur vacker keramik skapas av leran. Tillbaka på båten får vi lära oss mer om fiske och se hur man odlar fisk i burar. Tillbaka på vårt homestay får vi eventuellt lite egen tid innan den gemensamma matlagningen på kvällen. Lunch och middag ingår.

DAG 7 HO CHI MINH CITY

På morgonen tar vi farväl av personalen på vårt homestay. Vi fortsätter dagen med att besöka en by för att se hur man gör kokosgodis och andra lokala specialiteter. På förmiddagen lämnar vi Vinh Long och reser tillbaka med buss till Ho Chi Minh City. På vägen gör vi ett kort stopp vid buddhisttemplet Vinh Trang-pagoden. Vi checkar in på hotellet i Ho Chi Minh City och resten av dagen är programfri. Lunch och middag på egen hand.

DAG 8 MUI NE

Vi lämnar Ho Chi Minh City och reser drygt fem timmar med buss mot kusten till Mui Ne, en liten fiskeby vid Phan Thiet, kanske mest känd för sina fina stränder. Här checkar vi in på vårt hotell och har sedan ledig tid för sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 9

Ledig dag för sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10

Ledig dag för sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 11

Vi lämnar Mui Ne och tar oss till flygplatsen i Ho Chi Minh City för kvällsflyget tillbaka till Sverige. Vi flyger med Qatar Airways via Doha och landar i Göteborg dagen efter. Lunch på egen hand, måltider och dryck serveras på flyget.

DAG 12

Ankomst Sverige.

Hotell

MUI NE / Sunny Beach ResortMUI NE / Sunny Beach Resort
MUI NE / Sunny Beach ResortMUI NE / Sunny Beach Resort

MUI NE / Sunny Beach Resort

Sunny Beach Resort som ligger vid stranden i Mui Ne har en lummig och grönskande trädgård kring utomhuspoolen med bubbelpool. Här finns en trevlig restaurang och bar samt ett spa och fitnesscenter. Resorten erbjuder ett hundratal rum med traditionell vietnamesisk inredning.

Hotellets hemsida

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby HotelSAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby Hotel
SAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby HotelSAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby Hotel

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Asian Ruby Hotel

Asian Ruby Hotel ligger i hjärtat av Ho Chi Minh City, nära Vincom Center Shoppingcenter, Operahuset och Notre Dame-basilikan. På hotellet finns ett 70-tal rum, café, bar, gym och en restaurang som serverar både vietnamesiska och europeiska rätter.

Hotellets hemsida

VINH LONG / Ut Thuy HomestayVINH LONG / Ut Thuy Homestay
VINH LONG / Ut Thuy HomestayVINH LONG / Ut Thuy Homestay

VINH LONG / Ut Thuy Homestay

Vi bor på ett homestay i ett vackert gammalt tegelhus som ligger inbäddat i naturen och precis vid floden. Rummen är mycket enkla och väldigt sparsamt möblerade, men de har ändå en speciell charm. Här finns en trädgård och en terras där man kan koppla av. Rummen är olika och kan variera, och rummen har inte air condition eller privat toalett och badrum. Cyklar och fritt Wi-Fi finns att tillgå.

Mer information om boendet

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Ho Chi Minh City tur och retur.
 • Klimatkompensation 320 sek per person.
 • 9 nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard.
 • Svensktalande färdledare.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entéavgifter.
 • Frukost alla dagar samt måltider exklusive måltidsdryck enligt program.
 • Alla transporter och bagagehantering i Vietnam.
 • Dricks till chaufför och lokalguide.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

Dricks ingår ej i priset.

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 2 950 SEK
Avbeställningsskydd: 6 % på resans pris via Europeiska ERV. (bokas och betalas tillsammans med anmälningsavgiften på 2500 kr per person och gäller vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg)
Europeiska ERV Reseförsäkring: 570 kr per person (komplettering till hemförsäkringen 12 dagar).

BOKA RESA