MENY

Vietnams pärlor – LIGHT

Vacker grönskande natur, storstad, charmig landsbygd, sol och bad eller rolig shopping? På denna resa behöver du inte välja utan du får uppleva en perfekt blandning av allt. Som på alla våra LIGHT-resor har du även tid för egna upptäckter. Upplev risfälten i Mai Chau, en dygnskryssning i Halong Bay, åk cykelriksha i Hanoi och avsluta med shopping, sol och bad på vår absoluta favoritplats i Vietnam – Hoi An.

12 DAGAR   •   MAI CHAU – HANOI – HALONG – HOI AN

Höjdpunkter

 • Vacker landsbygd i Mai Chau
 • Dygnskryssning i Halong Bay
 • Tre nätter i Hoi An
 • Matlagningskurs
 • Storstadspuls i charmiga Hanoi

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
13 apr 2018
25 apr 2018
Vietnams pärlor - LIGHT Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
18 450 SEK
BOKA 
14 sep 2018
26 sep 2018
Vietnams pärlor - LIGHT Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
20 750 SEK
BOKA 
Välj ett datum för att gå vidare Antal resenärer, kampanjod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HANOI/MAI CHAU

Vi landar i Vietnams huvudstad Hanoi och välkomnas av vår engelsktalande guide. Vi åker direkt till vackra Mai Chau, en bussresa på drygt 4 timmar. Då många kanske är lite trötta efter flygresan är det skönt att luta sig tillbaka och titta på landskapet som passerar revy utanför fönstret. Vi checkar in på vår mysiga lodge, belägen mitt i den grönskande naturen och med vacker utsikt över landskapet. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag. Lunch på egen hand/flyget, middag ingår.

DAG 3

Nu befinner vi oss i den bördiga Mai Chau-dalen, omgivna av risfält och grönklädda berg. Detta är en perfekt plats för avkoppling och rofyllda aktiviteter. Vi gör en cykeltur i den vackra naturen och besöker flera små byar. Här bor många minoritetsfolk, framförallt vita tai, och vi får lära oss mer om deras intressanta kultur och traditioner när vi gör ett hembesök hos en familj. Resten av dagen är programfri. Bada i poolen eller bara sitt och njut av den vackra omgivningen från hotellets terrass, kanske med något kallt och gott i glaset. Det finns också många fina promenadvägar att utforska. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 4 HANOI

Vi åker tillbaka till huvudstaden och checkar in på vårt centralt belägna hotell. Härifrån har vi den perfekta utgångspunkten för att upptäcka mysiga Hanoi. Hanois gamla stadsdel kännetecknas av väldigt smala hus, som ofta är höga och som sträcker sig långt bakåt från fasaden. Anledningen till detta är att man betalade skatt beroende på hur bred fasad som vette mot gatan, ju bredare hus, desto högre skatt. En annan speciell företeelse är att det finns shoppinggator som endast säljer en sak, som leksaksgatan, blomgatan, handduksgatan etc. Vi ser en del av detta när vi på eftermiddagen gör en längre cykelrikshatur för att bekanta oss med staden. Vi får även möjlighet till shopping i gamla stan för den som vill. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Vi rekommenderar ett besök vid sjön Hoan Kiem, gärna tidigt på morgonen då Hanoiborna tränar tai chi. Litteraturens tempel är ett annat besök väl värt att göra. Det charmigaste med Hanoi är ändå det intressanta folklivet. Längs med gatorna hänger vackra, snirkliga fågelburar, någon får sitt hår klippt, en annan får en pedikyr sittandes på en pytteliten plaststol och fruktförsäljare promenerar förbi iklädda vietnamesernas typiska konformade hattar. Och överallt susar mopeder fram, i en till synes rasande fart. Kanske avslutar du dagen i sann vietnamesisk anda, nämligen i en karaokebar! Vill du inte sjunga själv är det mycket trevligt att lyssna på lokalbefolkningen.
TILLVAL halvdag. Följ med på en Street food walk i Hanoi. Vi får lära oss mer om Vietnams mattraditioner och provsmaka olika snacks och specialiteter.

DAG 6 HALONG BAY

Vi beger oss österut mot det vackra skärgårdslandskapet Halong Bay. Här finns över tusen grönklädda kalkstensöar som tillsammans skapar en unik plats. Vi går ombord på vårt fina träfartyg som blir vårt hem under denna dygnskryssning. Efter kvällens middag kan du njuta av solnedgången från fartygets översta däck. Lunch och middag ingår.

DAG 7 HOI AN

Vi checkar ut från vårt fartyg och beger oss med buss till flygplatsen i Hanoi. Härifrån flyger vi till staden Danang och beger oss direkt till Vietnams allra mysigaste stad, Hoi An. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo de kommande tre nätterna. Hoi An är en av Vietnams äldsta städer och den gamla stadsdelen finns upptagen på Unescos världsarvslista. För att bevara staden är en stor del avstängd för motortrafik. Vi tar en promenad i de gamla kvarteren på kvällen. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 8

Vietnam är känt för sin goda mat och i dag får vi lära oss att tillaga flera olika rätter. Vår matlagningskurs inleds med att vi besöker en lokal marknad där vi får se och lära oss mer om de råvaror som används i vietnamesisk matlagning. Gillar du inte att laga mat, så är det värt att följa med ändå, för den otroligt välsmakande matens skull. Efter vår delikata och egentillagade lunch är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Koppla av vid hotells pool eller bege dig till någon av de vackra stränderna utanför Hoi An. Staden är också berömd för sin utmärkta shopping. Här kan man köpa sidensjalar och vackra vietnamesiska lampor i alla dess färger, för en bråkdel av vad det kostar hemma. Det finns även många skräddare för den som vill sy upp kläder.

DAG 10 HANOI

Vi tar flyget tillbaka till Hanoi. På kvällen ser vi en vattenmarionetteater, en unik konstform för Vietnam. Lunch och middag på egen hand. Förläng gärna resan med extra dagar i underbara Hoi An. Eller besök någon av de andra badorterna i mellersta Vietnam.

DAG 11

Efter en lugn start på dagen är det är dags att säga farväl till Vietnam för denna gång och vi tar flyget tillbaka till Sverige. Lunch och middag på egen hand.

DAG 12

Ankomst Sverige.

Hotell

HALONG BAY / V-Spirit

V-Spirits vackra träbåtar är byggda i traditionell stil och har moderna hytter som är fint inredda i mörka träslag. Alla hytter har stora fönster, eget badrum och alla bekvämligheter. Ombord finns restaurang, bar och ett stort soldäck.

Rederiets hemsida

HANOI / Gondola Hotel

Gondola Hotel är ett charmigt litet hotell beläget mitt i Hanois äldre kvarter, med gångavstånd till den vackra sjön Hoan Kiem samt marknaden Dong Xuan. Hotellet erbjuder 40 bekväma rum som alla har fönster med utsikt över staden eller sjön. Hotellets takterrass med bar erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Hotellets hemsida

HOI AN / Hoi An Historic Hotel

Med bästa läge, ett stenkast från den mysiga stadskärnan i Hoi An och med flera populära restauranger alldeles i närheten ligger Hoi An Historic Hotel. Hotellet, bestående av flera byggnader - omger en stor, mysig trädgård med en härlig pool.

Hotellets hemsida

MAI CHAU/ Mai Chau Eco lodge

Mai Chau Eco Lodge är beläget i grönskande omgivningar utanför byn Mai Chau, med risfälten som närmsta granne. Hotellet har 19 bungalows byggda i traditionell stil och varje bungalow har en liten privat trädgård. På hotellet finns en utomhuspool, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Flyg i ekonomiklass till Hanoi, tur och retur
 • Åtta nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • En natt med del i dubbelrum på kryssningsfartyg.
 • Engelsktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar samt sju måltider exklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Vietnam.
 • Flygskatter och säkerhetsavgifter.
 • Informationsskrift.

Övrig information

I priset ingår inte dricks till chaufförer och guider.

Tillvalspaket

För dig som vill uppleva lite mer erbjuder vi ett spännande tillvalspaket i Hanoi.
Tillvalet måste bokas och betalas i Sverige innan avresa, priset baseras på minst fyra resenärer.

DAG 5. Street food walk i Hanoi.
Följ med på en Street food walk i centrala Hanoi. Vi får lära oss mer om Vietnams mattraditioner och provsmaka olika snacks och specialiteter.

Pris per person: ca 350 sek.

Resor du kanske också gillar

BOKA RESA