MENY

Vietnams skatter

På vår resa till Vietnam får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på en resa till Vietnams mest omtyckta platser! Resan inleds i Hanoi, följt av det storslagna skärgårdslandskapet Halong. Vi gör ett exklusivt familjebesök i kejsarstaden Hue, och lär oss laga läcker vietnamesisk mat i charmiga Hoi An. I Ho Chi Minh City åker vi på en cykelrikshatur och får se stadens mest sevärda platser. Resan avslutas på en mysig lodge i Mekong-deltat. Vill du hellre avsluta resan med sol och bad på paradisön Phu Quoc finns resan Klassiska Vietnam.

14 DAGAR   •   HANOI – HALONG BAY – HUE – HOI AN – HO CHI MINH CITY – MEKONGDELTAT

Höjdpunkter

 • Kryssning i Halong Bay
 • Besök på meditationshus i Hue
 • Vietnamesisk matlagningskurs i Hoi An
 • Cykelriksha i Ho Chi Minh City
 • Övernattning på lodge i Mekongdeltat

Välj resa

Avresa
Hemkomst
 
 
Pris
 
Avresa 8 mars 2020
Hemkomst 21 mars 2020
Vietnams skatter Qatar Airways från Köpenhamn
Fler än 5 platser kvar
25 450 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 8 mars 2020
Hemkomst 21 mars 2020
Vietnams skatter Qatar Airways från Göteborg
Fler än 5 platser kvar
25 450 SEK

Guide: Danne Michaneck

Avresa 8 mars 2020
Hemkomst 21 mars 2020
Vietnams skatter Qatar Airways från Stockholm
Fler än 5 platser kvar
25 450 SEK

Guide: Danne Michaneck

Antal resenärer, kampanjkod etc väljer du i nästa steg

Program

DAG 1

Avresa med flyg från Sverige till Hanoi. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 HANOI

Vi landar i Hanoi och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning och tar sedan en promenad i huvudstadens gamla stadsdelar. Här lever generationerna sida vid sida i sina små hus, som är flera hundra år gamla. I varje kvarter finns små butiker, restauranger och charmiga caféer inhysta i de vackert åldrade koloniala villorna. Burar med små kvittrande fåglar hänger lite varstans och längs boulevarderna kan folk sitta och äta, reparera mopeder eller klippa sig. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3

Dagen inleds med ett besök på Ho Chi Minhs mausoleum, där den magra nationalhjälten vilar. Vi besöker också Ho Chi Minhs hus, vackert beläget i en grönskande park. Strax intill reser sig den lilla Enpelarpagoden ur sin lotusdamm. Vi tittar in i Litteraturens tempel, som var landets första universitet och numera är en rofylld plats omgärdad av fikon- och jasminträd. Vi passar på att besöka den fina Svärdsjön och templet Ngoc Son, beläget i hjärtat av staden. Lunch och middag ingår.

DAG 4 HALONG BAY

På morgonen beger vi oss med buss till Halong, en av världens vackraste skärgårdar. Enligt legenden skapades de 3 000 öarna, bergen och dalarna av en drake, vars svansrörelser formade dalgångar som vattenfylldes när han kastade sig i havet. Vi åker ut på en kryssning i den storslagna bukten. Under färden besöker vi dramatiska kalkstensgrottor som är flera tusen år gamla. Ombord på båten serveras vi en god fisk- och skaldjurslunch. Vi beger oss sedan tillbaka till vårt hotell i Hanoi. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5 HANOI

Dagen är programfri för egna aktiviteter, kanske blir det lite shopping eller besök på något av stadens fina museer. På kvällen går vi på vattenmarionetteater – en konstform som vietnameserna är ensamma om i världen. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 6 HUE

Vi tar flyget till Hue, landets huvudstad från 1800-talets början och fram till 1945. Vi tar en båttur på Parfymfloden och besöker sedan Thien Mu-pagoden, en av de mest berömda byggnaderna i Vietnam. Vi åker sedan på en tur med cykelriksha till Citadellet. Lunch och middag ingår.

DAG 7 HOI AN

Vi börjar dagen med ett besök i meditationscentret Cat Tuong Quan Zenhouse. Vi får insupa den härliga atmosfären och det lugn som råder här och lära oss mer om den andliga innebörden av detta meditationshus, samtidigt som vi avnjuter en god kopp te med ingefära. Vi besöker sedan en vietnamesisk familj där vi får prova på vietnamesiskt te och kaffe, samtidigt som vi får en äkta inblick i hur det är att leva i Vietnam. Vi fortsätter söderut till den lilla staden Hoi An, belägen knappt fyra timmars bussresa från Hue. Resan går över det storslagna Molnpasset med toppar på över 1 200 meter. Den charmiga staden Hoi An är känd för sin vackra gamla bebyggelse och finns uppsatt på Unescos världsarvslista. För att bevara staden är en stor del avstängd för motortrafik. Lunch och middag ingår.

DAG 8

I dag ska vi få lära oss att laga traditionella vietnamesiska rätter på en matlagningskurs. Vi delas upp i mindre grupper med varsin engelsktalande guide som tar oss med på en båttur till den livliga matmarknaden, där vi får lära oss mer om de olika råvarorna och vad de används till. Vi beger oss sedan till kurslokalen där vi ges en introduktion i vietnamesisk matlagning. När vi är klara avnjuter vi våra rätter till lunch och erhåller recepten på maträtterna vi precis tillagat samt ett vietnamesiskt köksredskap att ta med sig hem. Mätta och belåtna bekantar vi oss sedan med staden och ser bland annat Japanska täckta bron och Tan Ky House. Huset uppfördes åt en välbärgad köpman för nära 200 år sedan och ser nästan likadant ut i dag som det gjorde då. Vi besöker sedan Hoi Ans lokala marknad där man kan handla både mat, kryddor och sy upp kläder. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Besök någon av de härliga stränderna för lite avkoppling eller slappa vid hotellets pool. Vill man aktivera sig finns det mycket trevligt att hitta på i den gamla stadsdelen. Här finns mängder med uteserveringar och roliga butiker som säljer det mesta, men vietnamesiska lampor, färgglada sidensjalar och vietnamesiskt hantverk är extra prisvärt.

DAG 10 HO CHI MINH CITY

Från Hoi Ans grannstad Danang flyger vi till Ho Chi Minh City, Vietnams största stad. Staden är kanske mer känd som Saigon och än i dag föredrar många vietnameser att använda sig av det gamla namnet. Vi gör en spännande utflykt till Cu Chis underjordiska tunnlar. De över 20 mil långa smala tunnlarna var FNL:s bas för operationerna kring Saigon och fungerade även som skyddsrum under Vietnamkriget. Vi beger oss sedan tillbaka till Ho Chi Minh City och checkar in på vårt hotell. Efter middagen gör vi en kvällstur med cykelriksha och ser några av de största sevärdheterna som det forna PresidentpalatsetNotre Dame-katedralen och Stadshuset, som byggdes av fransmännen. Lunch och middag ingår.

DAG 11

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Kanske besöker du en av marknaderna eller något av stadens varuhus. Det finns många fina områden att promenera i och flera intressanta muséer.

DAG 12 MEKONGDELTAT

Vi checkar ut från vårt hotell och åker med buss till det bördiga Mekongdeltat för en övernattning på en mysig ekolodge. Väl framme äter vi lunch tillsammans, för att sedan bege oss ut på en cykelrikshatur på Tan Phong Island. Vill man hellre cykla själv finns möjlighet att låna en vanlig cykel. Vi besöker en skola och får möjlighet att prata med eleverna och få en inblick i deras vardag. Vi överlämnar sedan en liten gåva till dem, som de kan ha nytta av i sitt skolarbete. Efter ett besök hos några av invånarna, där vi får möjligheten att se lokala hantverk tillverkas, återvänder vi till vårt boende. På kvällen får vi se på när vår kock tillagar några Mekong-specialiteter som vi sedan får avnjuta. Lunch och middag ingår.

DAG 13

Vi inleder dagen med en båttur i kanalen, sedan besöker vi en by och den flytande marknaden Cai Be. Vi får också möjlighet att stifta bekantskap med några av familjerna som bor och lever kring Mekong-deltat. De vänliga invånarna bjuder oss gärna på färsk frukt och en kopp te. Efter besöket påbörjar vi vår hemresa och beger oss till flygplatsen i Ho Chi Minh City. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 14

Ankomst till Sverige.

Hotell

HANOI / Gondola HotelHANOI / Gondola Hotel
HANOI / Gondola HotelHANOI / Gondola Hotel

HANOI / Gondola Hotel

Gondola Hotel är ett charmigt litet hotell beläget mitt i Hanois äldre kvarter, med gångavstånd till den vackra sjön Hoan Kiem samt marknaden Dong Xuan. Hotellet har endast 40 rum och takterrassen med bar erbjuder en fantastisk utsikt över staden.

Hotellets hemsida

HOI AN / Belle MaisonHOI AN / Belle Maison
HOI AN / Belle MaisonHOI AN / Belle Maison

HOI AN / Belle Maison

Endast 700 meter från den gamla stadskärnan i Hoi An ligger denna resort och SPA-anläggning. Rummen är varmt inredda med unika textilier och möbler och samtliga rum har en balkong. Hotellet erbjuder det mesta och har pool, gym och en SPA-anläggning. Det finns också en restaurang, en bar och ett café samt fritt Wi-Fi för den som önskar.

Hotellets hemsida

HUE / Moonlight HotelHUE / Moonlight Hotel
HUE / Moonlight HotelHUE / Moonlight Hotel

HUE / Moonlight Hotel

Det nybyggda hotellet (2013) ligger på gångavstånd från Huong-floden och Hues centrala delar. Hotellets 90 smakfullt inredda rum har alla bekvämligheter och de faciliteter som erbjuds är bl.a. pool, spa, restaurang och bar.

Hotellets hemsida

MEKONGDELTAT / Mekong LodgeMEKONGDELTAT / Mekong Lodge
MEKONGDELTAT / Mekong LodgeMEKONGDELTAT / Mekong Lodge

MEKONGDELTAT / Mekong Lodge

Denna charmiga ekovänliga resort ligger precis vid Tien River och är omgiven av blomstrande trädgårdar och fruktträd. Resortens 30 bungalows är utrustade med luftkonditionering och egen terrass med utsikt över floden eller trädgården. På området finns bland annat en utomhuspool och två restauranger.

Hotellets hemsida

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star SaigonSAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star Saigon
SAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star SaigonSAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star Saigon

SAIGON / HO CHI MINH CITY / Eden Star Saigon

Detta fyrstjärniga hotell ligger centralt beläget med bara fem minuters gångavstånd till den stora marknaden Ben Thanh. De 129 rummen är elegant inredda och utrustade med bland annat minibar, värdeförvaringsskåp, TV och gratis Wi-Fi. På hotellet finns restaurang, café samt en utomhuspool på taket med tillhörande bar.

Hotellets hemsida

Vi reserverar oss för ändringar gällande faciliteter och beskrivning. Det händer att vi ibland tvingas byta ut namngivna hotell, men då sker det mot likvärdig eller högre standard. Tänk på att bilder som visar hotellrum, särskilt på hotellets egna hemsida, ibland är missvisande och visar rum med högre standard än standardrum.

Resan inkluderar

 • Klimatkompenserat flyg i ekonomiklass till Hanoi och hem från Ho Chi Minh City.
 • Elva nätter med del i dubbelrum på hotell av god standard. (Enkelrumstillägg tillkommer för dig som reser ensam).
 • Svensktalande guide.
 • Fullständigt program inklusive samtliga entréavgifter.
 • Frukost alla dagar och 16 måltider inklusive måltidsdryck.
 • Alla transporter och bagagehantering i Vietnam.
 • Dricks till chaufför och guider.
 • Flygskatter (inkl. statlig miljöskatt) och säkerhetsavgifter.
 • Informationspaket.

Övrig information

Gruppstorlek: 12–25 resenärer.

Allt blir roligare med mer kunskap.
Läs mer om landet under Fakta om våra resmål

Om du vill avsluta resan med sol och bad se vår resa Klassiska Vietnam

BOKA RESA