MENY

Fem oförglömliga upplevelser på Sri Lanka

Exotiska Sri Lanka – ön med grön och frodig växtlighet, vilda elefanter, kulturella sevärdheter och palmklädda drömstränder. En resa till Sri Lanka fyller inte bara på behoven av sol och värme, utan även känslan av närheten till naturen med teplantager, exotiska frukter, vilda djur och vackra utsikter. Vi listar upplevelserna du absolut inte får missa!

Tågresa genom exotiskt landskap

1. Tågresa genom exotiskt landskap

Tåg är något du bör åka på Sri Lanka. Bästa rutten mellan Kandy och Ella slingrar sig fram i det bergiga landskapet och du ser gröna teplantager, vattenfall och regnskog avlösa varandra utanför tågfönstret.

Vackra Ella

2. Vackra Ella

Den mysiga lilla bergsbyn Ella är en plats att koppla av, stanna upp och njuta en stund av de vackra omgivningarna. Här finns flera vackra vandringsleder, bl.a. den till Little Adams Peak.

Tempelklippan Sigiriya

3. Tempelklippan Sigiriya

Tidigt på morgonen bör du bestiga den 180 meter höga klippan Sigiriya där trappstegen är uthuggna i berget. Väl där uppe belönas du med en oslagbar utsikt över landskapet. Sigiriya, som också kallas för ”Lejonberget”, finns uppsatt på Unescos världsarvslista.

Jeepsafari

4. Jeepsafari

Att åka på jeepsafari på Sri Lanka är ett måste! Besök Yala eller Udawalawe Nationalpark där du kan få se hjordar av elefanter och andra djur som bufflar, vildsvin, apor, krokodiler och den skygga leoparden.

Sri Lankas stränder

5. Sri Lankas stränder

Vad låter härligare än barfotaliv vid palmklädda stränder och ljudet av vågornas skvalp? Sri Lankas stränder behöver ingen närmare presentation än så. Slappa i en solstol, snorkla i det fina vattnet eller testa på surfing.